Обява
Свий
Няма добавени обяви.
F-35
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
От: F-35
Не, няма как да е смислен въпрос. Но и не разбрах причината за нескритото задоволство от обичайно обективен участник.Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеТова трябва да е смислен въпрос ли?
Коментар
-
Фенството движи темата, ако се разчита руснаците да сътворят нещо че да пишем можем да закрием темата. Все пак е необходимо и малко реализъм.
Ето сътринта попаднах на интересна разработка на Lockheed Martin, създали са телескоп с 90 % по малък от еквивалентните, като позволява да бъде сгъван. Изработен е от отделни клетки като всяка си има леща и фотонен сензор. Това прави изработката много по евтина и гъвкава, колкото повече сензори се монтират по добър образ. Опитния образец е 1.2м квадрат със само 30 елемента, позволява да се различи влак от космоса 450км Линк
Разработката не е нова, нова е технологията и материалите за сглабяне на образа. Идеята е да се произведат малки сателити с висока разделителна способност, но има и друго приложение, Тези елементи могат да се разположат по самолета като се превръща в един 360 г телескоп Забавно .
Науката минава в първо в армията.
Ето един саит , където с удоволствие губя много време. , има интересни публикации, Една разработка на ДАРА , за създаване на COMOS чип за лидар- лазарен радар- създаване на образ не с отразени радио вълни а с лазерни.
Определено развитието фотонатаелектрониката ще предизвика сериозен скок в технологиите. Надявам се след няколко години да ги видим в ГСМ а след това и в руските самолети
Коментар
-
Здравей, blago72!Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнениеНе, няма как да е смислен въпрос. Но и не разбрах причината за нескритото задоволство от обичайно обективен участник.
Аз задоволство от това не изпитвам. И имам не лоши познания за определени процеси и явления при такъв род манипулации. Поради това и мога да направя допускания с достатъчна частица обективност за случилото се. С написаното от мен аз само задавам индиректно определени въпроси...За да им се отговори е нужно човек да притежава дадени основни знания , а не да е прочел рекламни материали от нета и да е научил нещо наизуст и да го рецитира само без да знае значението му.
Лек ден!
Коментар
-
Споделям всичко това, очевидни за мен са и наличието и нивото на познанията. Точно по тази причина, без да съм някакъв фактор или от особено значение, не одобрих излишно тържествуващият стил на твоя предходен коментар.Първоначално публикуван от petyo413 Преглед на мнениеЗдравей, blago72!
Аз задоволство от това не изпитвам. И имам не лоши познания за определени процеси и явления при такъв род манипулации. Поради това и мога да направя допускания с достатъчна частица обективност за случилото се. С написаното от мен аз само задавам индиректно определени въпроси...За да им се отговори е нужно човек да притежава дадени основни знания , а не да е прочел рекламни материали от нета и да е научил нещо наизуст и да го рецитира само без да знае значението му.
Лек ден!
Коментар
-
Технологията не е нова, прилога се при радиотелескопите, Вместо да създаваш някакъв огромен , разполагаш няколко малки на определени места, там е лесно радиото в електричество и са намерили софтуер да обединят образа. В момента се опитват да упгреиднат стари радиотелескопи така че всички заедно () дори и в различни страни) да действат като един огромен.Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнениеСя ако качиш и разработката на гери-никол...
Хубаво е, че даваш инфо, ама малко по-разбираемо ще е още по-добре.
При оптиката това не се получава, прехода е труден и се губи информация , но с развитието на photonic integrated circuit (PIC) or integrated optical circuit device явно са успели да постигнат ниски загуби и добра интеграция .
Нещо се е случило с линковете
http://newatlas.com/lockheed-martin-...-images/50755/
http://spectrum.ieee.org/
Коментар
-
В началото на 90-те имах 386 dx2. Първата ми игра беше F117 https://classicreload.com/f-117a-nig...ghter.2.0.html всеки ден му разказвах играта на Кадафи.
Коментар
-
Коментар
-
Дали наистина е фото?
Стартиране на двигател на ракета докато е на пилона? И то в обърнат полет? Силно съмнително....
А за израелците - може... Те си търсят своите интереси... Уж са под американско командване, и им ходят по свирката, ама си играят своята игра..
Т.е. е напълно възможно да преглътнат такава поръчка, ако си гонят печалба в друга сфера...Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Коментар
-
Истинска си е снимката ето го и продължението
http://www.offroad-bulgaria.com/show...78#post3196578
Коментар
-
Евреите винаги са си гледали първо своите интереси . В този регион няма кой да им наложи нещо различно от това което те самите искат . С американската политика и интереси винаги са се съобразявали доста условно .Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнениеДали наистина е фото?
Стартиране на двигател на ракета докато е на пилона? И то в обърнат полет? Силно съмнително....
А за израелците - може... Те си търсят своите интереси... Уж са под американско командване, и им ходят по свирката, ама си играят своята игра..
Т.е. е напълно възможно да преглътнат такава поръчка, ако си гонят печалба в друга сфера...Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
То и за стелта така.Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнениеДали наистина е фото? ... Силно съмнително.........
със 100-те млн. всъщност е сложен таван за продажбената цена на разни конкуренти
байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
Суперспам - спама на суперите
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар