Обява

Свий
Няма добавени обяви.

F-35

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: F-35

    Доколкото мога да си представя, май бъркате ролята на дроновете в целия цирк...
    Не виждам как такъв тип самолетче ще може да носи дронове (пак онзи виц с обявлението на пилота - 'а сега ще видим дали целия този параход може да излети')...
    Или поне дронове, които могат да свършат каквато и да е работа...
    Навярно дроновете са си пуснати от наземните им центрове, а Ф-ката може да комуникира и обменя допълнителна информация с техни сензори и/или оръжия...
    Което при съвременния софтуер е напълно възможно - например сценарий - посочваш целта, а компютъра ти дава избор кои оръжия да ползваш по тази цел... Като можеш да ползваш и 'виртуални' оръжия - например целта е в обсега на конкретно оръжие от даден дрон - защо да не ти го даде като възможен избор?...
    И по обратен път сигнала за избиране на целта и стрелбата да бъде пренасочена през 'сървъра' към дрона, който да изпълни командата..
    Нищо невъзможно... Само дето от 'стелта' не остава нищо...
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

    Коментар


    • От: F-35

      Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      В "сърф-логореята" е приведено квот ти е паднало, с идеята, че кат нашиеш двайспет реда цитати от майната си (ем и на чужбински) и всички ще притихнат в ступор (и ти се получава обикновено).
      Което не отменя факта, че никъде из тия откъсляци не пише Ф-35 да е щурмов самолет, или да не е изтребител бомбардировач. Също и че А-10 ще бъде пенсиониран (той ще бъде, ма защото е зададен преди 50 години и на служба от 40) заради Ф-35, или че Ф-35 е създаден с цел да замести А-10.
      Т. е. нищо в противоречие (като така не е и аргумент в такава посока) на това, което аз казах!

      ПП
      ПрЕдстави си, че когато аз кажа нещо, то е след като съм изчел сумА материали като тия, от които ти вадиш фрази (без да асимилираш самите текстове) по зададени думи. Толкова сума - че като резултат, не мога да ги възпроизведа един по един.
      Аааа, ясно! Имаме си още един, дето претендира да е прочел всичките митични "дебели книги", което му давало право да се произнася тежко-тежко като истина от последна инстанция и да крие зад тях нежеланието (или неспособността) си да представя аргументи. Пък в добавка явно си гъделичка и самолюбието, щото бил задълбочен читател и голям разбирач, за разлика от другите, дето само сърфирали. Какво пък, всеки е в правото си да надува перки пред огледалото и да се надъхва колко е голямата работа.

      Кой знае защо обаче съм по-склонен да вярвам не на такива самозвани форумни специалисти-енцикплопедисти, а на едни други хора, според които Ф-35 трябва да замени И А-10 (наред с един куп други машини). Да замени А-10 (чисто щурмови самолет) означава - ни повече, ни по-малко - да може да изпълнява функциите на щурмови самолет. От ръководството на американските ВВС, които напират да пенсионират А-10, обосновават мераците с това, че

      ... The A-10 is designed for a single purpose—taking out enemy ground troops at such close range—a mission that could be taken over by the F-35Joint Strike Fighter
      Г-н J. Michael Gilmore - шеф на Службата за оперативни тестове и оценки на Пентагона също смята, че

      ... the F-35 is supposed to replace the A-10 across the board ...
      А пък едни влиятелни сенатори, сред които и Джон Макейн, имат едни сериозни съмнения, че прескъпият мултитул Ф-35 ще може да се справи със задачите на специализирания инструмент А-10, поради което не дават последният да бъде пенсиониран, преди да се изясни дали новата играчка ще може да бъде равностойна замяна.

      От горното е очеизвадно, че пенионирането на А-10 се свързва пряко със способността на Ф-35 да изпълнява И неговите функции. Т.е. да бъде И щурмови самолет.
      Те така! С тебе в тази тема бях дотук.

      Първоначално публикуван от Anyuser Преглед на мнение
      Като ето този щъркел на мира например : https://en.wikipedia.org/wiki/Genera..._MQ-1_Predator
      ...
      И това са само публично известните данни за него.
      Как мислиш - дали от 1995г са легнали на лаври, и не са му създали по-бързи, по-въоръжени и по-опасни наследници, способни да носят и друго по-тежко въоръжение ?

      Ето ти и един сценарий на действие по наземни цели:

      - Лети си F35 на безопасни височина и курс, придружаван от 10-на дрона с различно въоръжение, някои със високоскоростна камера.

      - Получава задача за помагане на наземен екип атакуван от ...
      - Пуска единия дрон с камерата да прелети ниско над бойното поле и да заснеме положението там, по получения образ пилотът на F-35 избира целите и дава команда за атака на два други дрона движещи се по курса на първия на 10-на секунди след него.
      - целите са поразени.
      - Ф-35 дори не си променя курса и скоростта и не рискува да слиза ниско.
      - Дроновете с изразходван боеприпас, получават команда да се прибират в базата, което те си правят самостоятелно, други идват на тяхно място.
      - Ф-35 продължава с другите задачи.
      ...
      Сериозно?!?
      1. Да беше погледнал, че въпросният MQ-1 Predator вече е на път да бъде снет от въоръжение за сметка на MQ-9 Reaper.

      2. Искаш ли да направиш справка каква е крейсерската скорост на MQ-9 Reaper и да си представиш как точно един самолет като Ф-35 (или който и да е друг съвременен изтребител-бомбардировач) би могъл да се рее с ято от такива дронове?

      3. Като имаш предвид, че сега всеки Reaper си има свой екипаж и пак стават сакатлъци, как си представяш, че един пилот на Ф-35 ще е в състояние едновременно да управлява своя самолет, да следи обстановката/целите, че и да контролира ято безпилотни апарати, летящи в някаква формация, по начина, по който ни го описваш?

      4. В същност, за чий изобщо в твоя сценарий е включен Ф-35? Що да не си летят само дроновете, които да си получават целеуказване от АУАКС-и, сателити или директно от дядо Господ? От самолет в подобен сценарий би имало смисъл само в случай, че той открива целите с бордовите си системи и препредава информация към съпровождащите го. Ама в подобен случай стелт-ът малко отива на кино и на пилота може хич да не му е до бавене на ято дронове.

      П.П. Между другото, до момента всички намиращи се на въоръжение безпилотни апарати, които се използват за нанасяне на удари, могат да виреят само в среда, напълно свободна от що-годе сериозна система за ПВО и са сравнително малки, леки и бавни. Докато Ф-35 - напротив - мислен е да действа в условия на силна ПВО.
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 25-02-17, 09:34.
      Ние не сме неутрални!

      Коментар


      • От: F-35

        То и сега дроновете си ги управляват от наземни бази на хиляди километри или АУАКС . За чий им е в цялата картинка и Ф 35 някъде отгоре ? Реално не виждам как може да замени А 10 като нито може да маневрира като него до земята нито може да носи броня . Без брониране да слезе в зоната на поражение на ръчното огнестрелно оръжие си е много рисковано . Освен ако пилота не лети като през първата световна с чугунен тиган на седалката
        Последно редактирано от sek.1; 25-02-17, 08:10.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

        Коментар


        • От: F-35

          MQ-1 Predator, които бяха в KAF, Афганистан, се управляваха от САЩ. И на мен ми се струва странна идеята пилот на F-35 да си губи времето с управлението на подобни дрони. Но скоро ще разберем. Доколкото четох в пресата, има наметки да бъдат дислоцирани доста такива самолети в Европа до лятото на тази година. Така че може и да ги видим на живо.
          HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

          Коментар


          • От: F-35

            Ф- 35 ,не са за смяна на А-10 "Тъндърболт.На "Тъндърболта" му гласят друг наследник издържан в подобен стил .Като щурмовак нищо налично не може да го замести.Израелците и те се готвят за подобна тяхна версия .Ф-35 е многофункционална машина и команден въздушен център ,нещо като "Ястребово око".
            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

            Коментар


            • От: F-35

              Само гадая, но според мен управлението на дроните ще е според променящата се обстановка. По-скоро корекции при вече зададена мисия, защото от командният център на дроните (примерно на стотици километри), ще е по-трудно да се следи някаква динамика на земята или във въздуха и адекватно да се реагира.

              Коментар


              • От: F-35

                Нещо за разтуха:

                https://www.facebook.com/uniladmag/v...8366328186410/
                HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

                Коментар


                • От: F-35

                  Добре де, разбрахме, че F35 е безмислен, тъп, нищонеможещ и скъп самолет, направен да се откраднат едни кинти от американския данъкоплатец.

                  П. П. Dog fight
                  Последно редактирано от NovemberCharlie; 25-02-17, 09:45.
                  Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

                  Коментар


                  • От: F-35

                    Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                    Добре де, разбрахме, че F35 е безмислен, тъп, нищонеможещ и скъп самолет, направен да се откраднат едни кинти от американския данъкоплатец.
                    Някой май се възмущава че не вижда единствено правилните изблици на безусловен възторг и бурни ръкопляскания? А някакви конкретни коментари по същността на изказаните съмнения? Или изказването на каквито и да било съмнения във всесилността на новото творение са недопустими?
                    Ние не сме неутрални!

                    Коментар


                    • От: F-35

                      Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Някой май се възмущава че не вижда единствено правилните изблици на безусловен възторг и бурни ръкопляскания? А някакви конкретни коментари по същността на изказаните съмнения? Или изказването на каквито и да било съмнения във всесилността на новото творение са недопустими?
                      Факти?
                      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

                      Коментар


                      • От: F-35

                        Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                        Факти?
                        Факти за какво? Като минимум са факт съмненията в това, че Ф-35 ще е в състояние пълноценно да замени всички машини, които е предвиден да замени (А-8 Harrier, A-10, F-16, F/D-18 ). И то съмнения не във форума, а на високо ниво, на което се взимат решения, в САЩ. Поради което и са били предвидени за догодина споменатите по-горе сравнителни изпитания с А-10.

                        А изказването на съмнения, че "пенкилерът" ще е по-добър от всички във всичко ни най-малко не означават оценка, че самолетът е "безмислен, тъп, нищонеможещ ". Поради което опитите да буташ дискусията в тази насока не са много коректни и повече бият на безсилие да отговориш на съмненията с аргументация.
                        Ние не сме неутрални!

                        Коментар


                        • От: F-35

                          Тъй като идеята е Ф-35 да се продава на страните в НАТО, възможно е за тези държави скъпият самолет да излезе евтин.
                          Само като пример - навремето е имало леки, средни и тежки танкове, но после всички минават на ОБТ, защото е по-изгодно да подържаш само един тип, който да е максимално мултифункционален.
                          Сега виждаме, че една Германия например премахна от армията си около 2000 танка, така че на тях в обозримо бъдеще явно не им трябва щурмуви самолети, просто няма реална заплаха за сухопътна война и т.н.
                          За САЩ е друго, но да се спасяват самостоятелно Няма как да минат само с един тип при войните, които водят.
                          Аз лично не виждам скоро Ф-35 да замени EA-18G Growler

                          Коментар


                          • От: F-35

                            Тая щайга я гласят за "специалист по всичко", но ще видим. Нямам хич вяра в чудодейните пенкилери. Освен това е изключително грозен, а в авиацията има лаф - красив ли е самолета, и лети добре. И обратното А това, че е оборудвана с последната версия на Андроид няма как да не буди телешки възторг у някойси
                            0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                            Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                            Суперскан България www.decbg.com
                            Машинно почистване на DPF/FAP филтър

                            Коментар


                            • От: F-35

                              Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                              ... Само като пример - навремето е имало леки, средни и тежки танкове, но после всички минават на ОБТ, защото е по-изгодно да подържаш само един тип, който да е максимално мултифункционален. ...
                              Не бих казал, че примерът е особено добър. Формално може и да кажеш, че сега няма леки и средни танкове, ама на практика какво са БМП/БМД-3/4, CV-90, Спрут или колесни вариации по темата от типа на Кентавър, Страйкър и т.н., които като броня не отстъпват на някогашните леки танкове, а като огнева мощ многократно ги превъзхождат.
                              Ние не сме неутрални!

                              Коментар


                              • От: F-35

                                Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                                Тъй като идеята е Ф-35 да се продава на страните в НАТО, възможно е за тези държави скъпият самолет да излезе евтин.
                                Само като пример - навремето е имало леки, средни и тежки танкове, но после всички минават на ОБТ, защото е по-изгодно да подържаш само един тип, който да е максимално мултифункционален.
                                Сега виждаме, че една Германия например премахна от армията си около 2000 танка, така че на тях в обозримо бъдеще явно не им трябва щурмуви самолети, просто няма реална заплаха за сухопътна война и т.н.
                                За САЩ е друго, но да се спасяват самостоятелно Няма как да минат само с един тип при войните, които водят.
                                Аз лично не виждам скоро Ф-35 да замени EA-18G Growler
                                Много повече им трябва такъв тип самолет при съвременните локални конфликти . Вероятността да се се сбият две ядрени суперсили е никаква а тия с пикапите тепърва ще са проблем . Интересното е от четвъртата минута натам . На това трябва да издържа самолет летящ близо до земята . https://www.youtube.com/watch?v=CtAThLpxmxw
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X