Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българските ВВС

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Българските ВВС

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Мдааа...
    Докато царува "радиомълчанието" около избора на новия боен самолет, в дълбока радиосянка с бързи темпове тече подготовка на нов договор за ремонт на старите съветски щурмови самолети СУ-25. Този път сумата може да достигне 310 милиона лева! Осем пъти повече от първоначално обявеното.

Дрън, дрън. Ремонтът на Су-25 няма каквато и да било връзка с процедурата по закупуване (или НЕзакупуване) на нов самолет и с мълчанието или логореята около нея.
    Дали ще се купи нов изтребител или не, Су-тата трябва да се ремонтират. Това определено няма как да се случи в САЩ, Турция, Гърция или други богуугодни места. Т.е. някакви пари все ще трябва да отидат в източна посока. Виж, по каква процедура и в какъв размер това определено е въпрос, който е хубаво да се изясни.

П.П. И, между другото, Су-то няма западен еквивалент, с който може да бъде сменено. Не че е "безаналогово", ами просто американският му аналог не се продава на никого - само за вътрешна употреба на американските ВВС си е.
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 25-10-18, 17:50.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Всъщност не трябва. Убеден съм че чичо сам би ни подарил 5бр а10.

Както и вермахта, опс попадна - бундесвера искаше да ни подари леопарди. Ама няма далаверинг
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Всъщност не трябва. Убеден съм че чичо сам би ни подарил 5бр а10. ...
        Вътрешният ти глас ще подскаже ли къде другаде освен в САЩ има А-10?
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Атлантиците не четат ли сводките на ЦРУ, иде пролет в Беларус.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Rangelov Преглед на мнение
            Нещо се опитваха с украинците да удължават ресурс на Р-77 и даже лятото гръмнаха една (уж на стрелби) , ама после какво стана не съм се интересувал.
            Ние такива ракети нямаме.Имаме Р-27.

Коментар

Първоначално публикуван от biol Преглед на мнение
              Атлантиците не четат ли сводките на ЦРУ, иде пролет в Беларус.
              Иде аншлус (оформен с референДум) като #крымнаш.
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Грешка
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Отговорът не е пълен. Как е интегрирана на Грифона не стана ясно, "стреляй и забрави ли е" също не стана ясно, а двигателя ако ще и антигравитационен да е със 100-те километра далечина на полет не е впечатляващ.
                  Иначе 2мил. за 1000 часа ресурс на ракетата си е убийство, то се доближава до цената на час полет на самолета
                  Здравей, Rangelov!
                  Отговорът ми е напълно пълен.
                  Meteor-a не блести с 100 км далечина на полета, а с ефективна далекобойност от 60 км или казано иначе No-Escape Zone е 60 км и то на морското равнище. Това е истинската характеристика на една ракета от този клас. Така максималната далечината на полета на тази ракета - Meteor-a минава мъничкоooooo над 100-те км.
                  2 милиона на парче е и цената на AIM-120 C модификациите от C-6 нагоре приети на въоръжение.
                  1000 часа ресурс и то първоначален малко ли ти се виждат? На мен не.
                  Двигателят не е антигравитационен , а турбореактивен. Има разлика. Малка.

Лека!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    ...Су-тата трябва да се ремонтират. Това определено няма как да се случи в САЩ, Турция, Гърция ...
                    Това е така - да - но пък откъде-накъде и Белорусия, защо не Грузия.
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Вътрешният ти глас ще подскаже ли къде другаде освен в САЩ има А-10?
                      От което нищо не следва

Най малкото щото няма да си поискаме.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                        Това е така - да - но пък откъде-накъде и Белорусия, защо не Грузия.
                        Щото познай къде ще отидат кинтите в крайна сметка

Коментар

Първоначално публикуван от Stoian Ivanov Преглед на мнение
                          Ние такива ракети нямаме.Имаме Р-27.
                          Грешка в бързината. За Р-27 става въпрос

Коментар

Ех само да имах акции там
                            Иначе от 15г. съм спокоен за ракетите, защото такива нямаме, а и от тогава аз не нося отговорност да има определена бройка носещи дежурство. Нещо се опитваха с украинците да удължават ресурс на Р-77 и даже лятото гръмнаха една (уж на стрелби) , ама после какво стана не съм се интересувал. Когато се пишат глупости обаче не мога да си трая, особено когато се пише в стил последна инстанция.
                            Радва ме обаче че се поразчетохте и за цените и за ефективността на "fire & forget", сега ако се поинтересувате и за "турбореактивния" двигател на Метеора ще ви стане ясно какви хора се изказват като специалисти по АВ. Силно се надявам да не са такива и тези които ще оценяват офертите, ама като знам кои останаха и се набутаха по щабовете ................
                            Малко пообърка 7-миците след Р-овете. Не знам ако ги по разбъркаш седмиците или замениш някоя от тях с двойка може и да излезе нещо.
                            Не съм спец по АВ като теб, но можем да поговорим за "ракетният" реактивен двигател на Meteor-a. Или беше турбореактивен. Вече се обърках. Дано ти да не си.

Лека вечер!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Щото познай къде ще отидат кинтите в крайна сметка
                              Да де, затова е Белорусия.
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                                Да де, затова е Белорусия.
                                До време. След Лукашенко следва сливане с Матушка.
                                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X