Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българските ВВС

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Българските ВВС

Първоначално публикуван от Stoian Ivanov Преглед на мнение
    Пилотите... ...няма как да се обадят.
    И ето точно затова, не само на мен не ми е известно...
    Ама разните "педофили" наляво и надясно тръбят друго, та даже и се аргументират с него!
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Това че пилотите искали Грифона си е поредната гавра и чиста обида към тях. Пилотите искат Ф-22, Ф-35, Су35 те затова са ПИЛОТИ, а не ватмани или машинисти, трябва да искат най съвременното и най-доброто и трябва да се стремят да са най-добрите с това което им се предостави

Коментар

Това че пилотите искали Грифона си е поредната гавра и чиста обида към тях. Пилотите искат Ф-22, Ф-35, Су35
        Имам предвид какво искат от това, което евентуално ще купим. Изброените не са ни по джоба, но и не искат да ни ги продават.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Определено светли примери.

Докопването на едната страна лобисти до възможност физически да остраняват представителите на другата не може да се брои за прочистване.
          Разбира се, че са светъл пример Ясене... Навярно не в този смисъл, който ти влагаш в това.

Законово да изискаш всички медии, НПО-та и от този род организацийки да декларират дали и КОЙ извън страната ги финансира, и по този начин да ограничиш възможността за външно влияние върху вътрешните си решения...
          Ама с ресурса на добри и точни информаторни структури, които могат да проверят 'декларираното'...
          Това може да го направи само силна държава и такива политици.

Ти не би ли се радвал, ако някой ден държавата каже (в закон) - 'забранено е външно финансиране на такъв тип НПО, организации, алианси, които имат пряко отношение/тематика или имат ресурса да формират общественото мнение към вземането на решения в стратегически отрасли - енергийната, отбранителната, външната и т.н. политики...

Навярно тогава биха се ограничили въздействията на щатски, руски, турски и т.н. 'агенти', действащи под 'покрива' на организацийки, чертаещи 'светлото бъдеще' на България и коригиращи вътрешни решения под външен натиск/финансиране...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

На нас все някой друг ни е виновен, защото ние сме подкупни.
            Виновен е тоя дето взема, а не само тоя дето дава.
            Последно редактирано от NIKSD; 21-10-18, 09:41.
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Брат някой ти е хакнал акаунта и пише от твое име,ти това не го правиш,вярвай ми
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                Ти не би ли се радвал, ако някой ден държавата каже (в закон) - 'забранено е външно финансиране на такъв тип НПО ...
                Ми аз в такава държава съм живял и не, хич, ама хич не бих се радвал - да пази господ отново.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                  Ми аз в такава държава съм живял и не, хич, ама хич не бих се радвал - да пази господ отново.
                  Я да видим светъл пример, като махнем забранителната част от предложението по-горе!

The Foreign Agents Registration Act (FARA) is a United States law passed in 1938 requiring that agents representing the interests of foreign powers in a "political or quasi-political capacity" disclose their relationship with the foreign government and information about related activities and finances. ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Че какво му е на примера, всъщност в настоящата ни държава, регламентът е точно такъв и това мен лично ме устройва.

Коментар

Само да вкарам малко ред в спора , нека го разделим на две части. Техническа и политическа. Цената в случая не е фактор защото и двата се вписват в бюджета.
                      Да се пробваме дали можем да дефинираме предимства и недостатъци и да постигнем съгласие кой от двата самолета е по добър.
                      Грипен, малък лек реактивен самолет. Според пилоти труден за управление, слаб двигател ако е натоварен, стар радар, хубава електроника , липса на даталинк и съвместимост с НАТО-вски самолети , бутиков.
                      F-16v block70. Широко разпространен, лесна и евтина поддръжка, бази за обучение и поддръжка в Гърция (няма да лети на другия край на континента). Модерен двигател F110-GE-132 огромен ресурс 12000 часа (това много променя цената на час полет) и мощност. Радар последна дума на техниката ,Авионика ...Ццц, може да лети сам електроника, блокова съвместима с Ф-35, ще се развива и в бъдеще. Оръжие .. тук е сложно, освен всичко налично , е съвместим с нови прицелни системи на пилон..
                      Освен техниката , Ф-16 е на въоръжение при съседите ни, Гърция, Турция Румъния , дава възможност за развитие на пилотите чрез различни съвместни тренировки и учения ..

За мен чисто технически двата самолета са несравними, като вайпъра излиза много напред. Отправям предизвикателство , има ли характеристика в която грипена да е по добър. Без политика link
                      В нета сравненията са Грипен C vs F-16 blok50 Или Gripen E vs F-16v

Последно редактирано от biol; 21-10-18, 10:33.

Коментар

Само нещо по цената.
                        Независимо какво купим всъщност никой не очаква да платим нещо реално
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                          Само нещо по цената.
                          Е как така?! А комисиона откъде?! Е, па нема да купим нищо тогазе!!! Ама-ха!
                          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Само нещо по цената.
                            Е тука вече съм объркан. цената влиза в бюджета.
                            Опитвам се да мисля като пилот.

Директно. Ако на теб някой ти предложи две коли, BMW M от 2016 и дизелова Вектра от 90 , като друг плаща цената . Как може да предпочетеш вектрата

В случая цента като се вземе подdръжката и ресурса , разликата не е толкова голяма

Коментар

Само че какво да се купи е политическо решение и зависи с кого ще се бием.
                              Пилотите изобщо нямат думата.

А как се плащат междудържавни сделки е ясно.
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Някъде се споменаваше, че в тази цена може да са 9 грипена, не е много за вярване!
                                За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                                0878 79 20 61 Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X