Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българските ВВС

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Българските ВВС

Този проект за придобиване на нов многоцелеви самолет някой някъде виждал ли го е ?
    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
    0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
      Този проект за придобиване на нов многоцелеви самолет някой някъде виждал ли го е ?
      Няма и да го видим.... Само ще го плАтим по цена, по която ни обявят за нормална и сведат за изпълнение
      За съжаление подобни избори на оборудване у нас се правят от строго политически (а не толкова технико/икономически) профилирани специалисти....
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
        http://www.rum33code.net/md/BG/Activ..._MDspravka.php
        Това е още от 2000 г когато се появи "План 2014" ама изискванията не са се променили.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
          За съжаление подобни избори на оборудване у нас се правят от строго политически (а не толкова технико/икономически) профилирани специалисти....
          Ако следваме логиката, че руските самолети са боклуци, то няма какво да те притеснява. Всичко не-руско е по-добро от боклук, а руски самолет няма начин да бъде. Всичко е прекрасно, така че някой от споменатите от теб специалисти, спокойно може да си го избира и само по картинка. Дано да си харесат нещо новичко и френско...
          Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от komuso Преглед на мнение
            Това е още от 2000 г когато се появи "План 2014" ама изискванията не са се променили.
            То за тия 15 години където минаха нещата коренно се промениха . Вече само удължаване на едни ресурси не стига . Стига само докато купим нови машини . Модернизацията на целия МиГ 29 ще е съпоставима като цена с купуването на нов самолет . На сметка като поляците може да сме само ако сами я извършим тогава поне парите отиват в нашата икономика . http://www.mediapool.bg/shvedite-ofi...ews120688.html
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Френските,Европейските и Американските нови самолети струват адски скъпо за нашият джоб.Египетските 24 Рафала им струват 3.5 милиарда евро.Кувейтските 24 Евробойци-5 милиарда с оръжието,тренажорите и цялостно обслужване за период от 20 години.Е за сметка на това руските са Йофтинки-миналата седмица Мъдуро поръча още 12 Су-30МК2 за 480 милиона долара,ама всички знаем какъв е руският сървиз.

Коментар

Френските,Европейските и Американските нови самолети струват адски скъпо за нашият джоб.Египетските 24 Рафала им струват 3.5 милиарда евро.Кувейтските 24 Евробойци-5 милиарда с оръжието,тренажорите и цялостно обслужване за период от 20 години.Е за сметка на това руските са Йофтинки-миналата седмица Мъдуро поръча още 12 Су-30МК2 за 480 милиона долара,ама всички знаем какъв е руският сървиз.
                Скъпи скъпи колко да са скъпи . Като изключим сигурните последващи усложнения със сервизирането на руската техника по добре да си платим по скъпо .
                http://www.mediapool.bg/shvedite-ofi...ews120688.html Не е чак толкова скъпо и като двете страни имат желание да се споразумеят винаги ще се намери взаимоизгодната сделка . Аз като фен на шведките с доста победи на времето бих предпочел тази оферта . Нов многоцелеви самолет с най малките експлоатационни разходи имащ ресурс още 30 години .

Коментар

Грипена е хубав самолет,но там има една малка подробност,за да го продадът шведите се изисква разрешение на американците поради използваните в самолета американски части(двигател и електроника),а само месец назад същите тези американци не разрешиха на Южна Корея да продаде на Азербейджан 12 Т-50 Голден Игъл поради същите причини-да не попадат американски технологии с двойно предназначение в ръцете на тоя и оня.

Коментар

Грипена е хубав самолет,но там има една малка подробност,за да го продадът шведите се изисква разрешение на американците поради използваните в самолета американски части(двигател и електроника),а само месец назад същите тези американци не разрешиха на Южна Корея да продаде на Азербейджан 12 Т-50 Голден Игъл поради същите причини-да не попадат американски технологии с двойно предназначение в ръцете на тоя и оня.
                    Има съществена разлика . Азербайджан не е и не се предвижда някога да стане член на НАТО Ни сме с всички произтичащи от това последствия . А и едва ли шведите преди да ни отправят офертата не са се консултирали с който трябва .

Коментар

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение
                      То аз може и да си остана със широкозатворени очи, ама като един пълен лаик да обърна внимание, че охраната на тез скъпоценни руски тенекии е близка до нула. А на "дежурните" може и пилот да се "напазарува" . Не е лошо да помислите там тежките, тежки профита и лампазлии, и по тоз въпрос :w.
                      Би могло да се кацне и без митница? Това и у ВИПа го нямаше, преди да стане платен. Екипажите минаваха и те по някакъв ред. Щото кацат всякакви тенекии.
                      А тези простотии се правят от името на всички ни.
                      Даника
                      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Е като мине митница с ръце в джобовете,а после си се качи в самолета та как ще го хванат?

А за дежурни ти трябва да усучем едно старо куче което пуши в беседката и слуша радио вързано за стара батерия на Миг21.После шкафа с Калашниците е по коридора в дясно.....втората в дясно я пази и нея,тям са стари кучета и Калашника може да е под леглото,при зор излизат с мрежата през прозореца по посока самолетите.......
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                          Е, ясно, че съм лаик, но не е нужно да съм специалист, за да заявя най-отговорно, че сме получили 0 (нула) лева / рубли обезщетение за цялата история на ползването на съветски машини в нашите ВВС. То нали е ясно, че съветска машина с КПН /конструктивно-производствен недостатък/ НЕ СЪЩЕСТВУВА.
                          Здравей, Гагич!
                          Малко късно отговарям, за което се извинявам!
                          Съществува. И в зависимост от това до каква степен проявата на този КПН в полет или на земята е повлияла в/у безопасността на конкретния полет или на провеждането на полетите въобще се пише съответният документ и се изпраща в съответния срок задължително до завода производител и/или др. консуматори в зависимост от договореностите. Тази информация е жизнено важна за производителя и той задължително я изисква за да може да внесе своевременно, ако това е възможно, съответните технически и процедурни корекции, ако са необходими. Такава на кратко е процедурата. Това важи за всеки авиац. производител в Света.
                          А за какво и колко сме или не сме получили навремето обезщетение/я свободни интерпретации мога да пиша доста, но нито документ съм видял нито е коректно да пиша, нито ми е ясно и май не искам и да ми е ясно, защото е предмет на други неща.
                          Лек ден!

Коментар

Интересно как ще ги постигнат тези 500 часа като на нов РД-33 ресурсът му до първи ремонт е 350 часа?Или ще ни сложат новият РД-33 генерация 3 да ама надали.Най-вероятно пак ще стане като в доброто старо време-прибрахме парите,написахме в експлоатационните дневници ресурс 500 часа а там ако някой българин се бутуряса ще отричаме като партизани че вината е наша.А петата колона начело с Сашо,Михо и сие като Матросов ще си защитават работодателя и пак пилота ще излезе виновен.
                            Здравей, Комусо!
                            Ако след изпълнението на съответните мероприятия бъде издаден документ, че ресурса ще се удължи с 500 часа то това ще е така. Нама две положения.
                            Преди няколко страници / ако не се лъжа/ някой беше приложил линк към статия , в която поляците обясняват, че : на въпросните ТРД завода производител вече е удължил ресурса с определени часове. Поради това те/поляците/ няма да изпълнят ремонт за удължаване на ресурса, което вече е сторено , а ще извържат модернизиране на съответните бройки двигатели. Може би ако се поразровиш в тези посоки някои неща ще ти се изяснят.
                            Лек ден.

Коментар

Здравей , Комусо!
                              От пръв поглед ми прави впечатление , че няма Досие на проекта- както при другите проекти.
                              Преди се обсъщдаше колко време ще отнеме усвояването на нов многоцелеви. сочеха се срокове от 1 до 3-5 години. Ми ето го то е написано:
                              Периодът за възстановяване на летателната годност на МиГ-29, доставка на ескадрила многоцелеви изтребители, както и за закупуване на спомагателно имущество, техника, оборудване и обучение на екипажите и обслужващия персонал, обхваща 2005 - 2015 г.

Спорен ден.

Коментар

Добре тогава,след като ресурса на нашите РД-33 е удължен защо тогава ще ги "модернизираме"???В областа на авиацията съм просто любител-ентусиаст но за сметка на това имам многогодишен опит в експлоатацията и ремонта и обслужването на руска плаваща военна техника.И да ти кажа бързината,качеството та извършените услуги и гаранционните ремонти не са в полза на руснаците,просто два примера-на един от военните ни кораби руска фирма се опита да постави рециклиран двигател представяйки го за нов с нулев ресурс,при ремонта на газовата турбина на друг беше дадена гаранция за Н-часа работа,същата турбина няколко месеца по-късно при работени само 5% от гарантираните спря(повреда в електрониката за управление),и така си седи не работеща вече 10 години,стана като в онази песничка-човека взе парите,каза чакай малко.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X