Обява

Свий
Няма добавени обяви.

„Атомната авиация” на ПВО и ВВС на БНА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: „Атомната авиация” на ПВО и ВВС на БНА

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
    Tъц... хич не мога да се съглася с подобна теория.
    Асимилирането на държави е визитка на онези "малоумници", за които се радвам, че вече са далеч от нас. Като пример - създаването на СССР, Югославия, разделяне на Германия, разделяне на Корея ... нали се сещаш ?
    Нали си виден теоретик, що не вземеш да потърсиш в Гугъл Morgenthau Memorandum ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

И ако потърси, ако случайно вече не знае за тоя пан, кво ще открие? Че не е реализиран?
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Нали си виден теоретик...
        Мерси, но съм само любител

Чел съм много неща, но най забавно за мен е, че в следствия от много фактори, парадът на победата, става празник едва след смърта на Сталин. Защото всички планове тотално са се объркали - асимилационните амбиции са били много по-големи. "Вождът" до смърта си е смятал това за поражение.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          И ако потърси, ако случайно вече не знае за тоя пан, кво ще открие? Че не е реализиран?
          Че го е имало; че е бил одобрен на най-високо ниво; че освен териториалното раздробяване на Германия е предвиждал и други мерки за икономическото й смазване, които в някаква степен са започнали да се реализират, забавили са възстановяването на страната и в един момент са докарали недохранването на населението до нивата на концлагер; че са се отказали от плана на Моргентау просто защото са решили, че в същност не са на далавера от него ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Май пропускате един много важен факт-тактическо ядрено оръжие е имало и от двете страни на желязната завеса.Също така и двата лагера са си правили експерименти (използвайки редови бойци) какво ще се случи ако думнат една бомба да речем 30кт и след това през зоната на поражение прекарат например танкова или мотострелкова дивизия.Просто малоумниците по ония времена са били маркови малоумници независимо на какъв език са говорели.
            С едно съм напълно съгласен-добре , че вече ония марковите ги няма и сегашните малоумници са обикновени малоумници....да се надяваме!

ПП.Възниква въпросът-в такава компания:

http://www.youtube.com/watch?v=sdwl0DTcVHc&hd=1#

http://www.youtube.com/watch?v=9nvTd5mNRz0&hd=1

имали ли сме избор? Или просто сме били заложници(естествено) в болните игрички , на болни мозъци с болни амбиции.
            Последно редактирано от ЕМО; 10-08-14, 02:23.
            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
            Джон Кенеди

Коментар

Статията е доста интересна, но имам съмнения доколко военната доктрина на страните от Варшавския договор е била ориентирана към нанасяне на изпреварващ ядрен удар. От една страна, армиите им са имали преимущество в жива сила и механизация, от друга - в развитието на ядреното оръжие и средствата му за доставка до потенциалните цели НАТО винаги е имала превес в развитието.

Доктрината на НАТО, доколкото съм чел в различни западни източници е била възпиране на сухопътните сили на ВД, включително с използването на значителен брой тактически ядрени заряди. Стратегията на ВД е била да гарантира неизползването на стратегическия ядрен потенциал, оставяйки съдбата на Западна Европа на бойното поле в този театър на действия. Точно поради тези причини НАТО насища фронтовите части с тактически глави, което може би е намерило огледално приложение у нас, поради ясният недовес в силите на този фронт.
              Изобщо, третата световна война е била предвиждана като такава с ограничено използване на ядрено оръжие.

Излагането на войници на вредни въздействия не не впечатлява много. Достъчно е да се върнем няколко десетки години назад, за да намерим далеч по-впечатляващи примери на командирски злоупотреба с поверените войници.

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                Мерси, но съм само любител

Чел съм много неща, но най забавно за мен е, че в следствия от много фактори, парадът на победата, става празник едва след смърта на Сталин. Защото всички планове тотално са се объркали - асимилационните амбиции са били много по-големи. "Вождът" до смърта си е смятал това за поражение.
                Радвам се, че много си чел-ще ни осветлиш ли тогава щом толкова те нерви дрънкането на оръжие кой(кои), кога и с каква цел обявиха началото на студената война и последвалата надпревара във въоръжаването...?
                много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
                  ...Излагането на войници на вредни въздействия не не впечатлява много...
                  Мен лично ме впечатлява такова количество живи трупове :

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:atomicvet.jpg
Прегледи:1
Размер:48.0 КБ
ID:5604463
                  And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Не е толкова страшно. Ще има повишаване на смъртността, но на филмчетата които съм гледал се вижда, че минават доста бързо, не точно под самият епицентър (въздушен взрив беше) и имат лични средства за защита.
                    Последно редактирано от blago72; 10-08-14, 20:59.

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
                      Мен лично ме впечатлява такова количество живи трупове :

[ATTACH=CONFIG]731989[/ATTACH]
                      Споко де! Много са те наплашили от някъде! Марулите, дето ги хрупахме след Чернобил са доста по- опасни, пък още сме живи.

Коментар

Може би си прав. Може пък директният поглед в ядрена експлозия да спомага за лечението на синузит, знам ли, а и едва ли някой от участвалите в такова мероприятие ще изкаже мнение, по понятни причини. Преди години ми се наложи влизане в АЕЦ, по тоя повод минавах инструктаж при един пич,който преди това е работил дежурен в реакторна зала. Е вервайте ми, бегъл поглед върху външността му и десет минути разговор дават повече информация за въздействието на радиацията от десетгодишно ровене из дебрите на интернет...
                        And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Не е толкова страшно. Ще има повишаване на смъртността, но на филмчетата които съм гледал се вижда, че минават доста бързо, не точно под самият епицентър (въздушен взрив беше) и имат лични средства за защита.
                          Те това са им обяснявали и на войниците...Що не изгледаш филмчето за тоцките учения(към което съм дал линк) , ама го изгледай до края пък тогава преценявай.
                          ПП.Съветските войници също са преминали доста бързо и даже(голяма част от тях) са били в танкове и БТР-и.

ПП2.Не знам дали си прав за това:

Статията е доста интересна, но имам съмнения доколко военната доктрина на страните от Варшавския договор е била ориентирана към нанасяне на изпреварващ ядрен удар. От една страна, армиите им са имали преимущество в жива сила и механизация, от друга - в развитието на ядреното оръжие и средствата му за доставка до потенциалните цели НАТО винаги е имала превес в развитието.
                          но доколкото аз съм запознат , идеята на тактическото ядрено оръжие(в концепцията на ВД) е била отваряне на коридори в редовете на противника , през които коридори да се налеят танковите и мотострелкови бригади/дивизии с цел осъществяване на дълбок обхват.Второстепенни цели-пътни/железопътни възли,складове,щабове,струпване на войски(резерви или мобилизационни центрове) и т. н.
                          Последно редактирано от ЕМО; 10-08-14, 21:51.
                          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                          Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                            Радвам се, че много си чел-ще ни осветлиш ли тогава щом толкова те нерви дрънкането на оръжие кой(кои), кога и с каква цел обявиха началото на студената война и последвалата надпревара във въоръжаването...?
                            Принципно съм учуден, че не се сещаш... но щом питаш, ще ти кажа причините за студената война. По-точно причината, тя е една основна, други по-малки са саледствие от нея.
                            И тя е разрастването на "комунизма" из света след войната - демек асимилирането на нации и държави. Хората навсякъде са притеснени от идващото зло и е нормално да се вземат мерки да ограничат плъзналата зараза.
                            Все пак никой нормален човек по света не иска да дойде комисаря, да му вземе цялото имущество, колкото и да е и да го кара да слави някой вожд като бог... пък ако не - сещаш се какво се случва.
                            Че тъй в кратце.

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
                              Може би си прав. Може пък директният поглед в ядрена експлозия да спомага за лечението на синузит, знам ли, а и едва ли някой от участвалите в такова мероприятие ще изкаже мнение, по понятни причини. Преди години ми се наложи влизане в АЕЦ, по тоя повод минавах инструктаж при един пич,който преди това е работил дежурен в реакторна зала. Е вервайте ми, бегъл поглед върху външността му и десет минути разговор дават повече информация за въздействието на радиацията от десетгодишно ровене из дебрите на интернет...
                              На мен не ми се е налагало влизане в АЕЦ, всъщност съм ходил там по собствено желание.
                              Явно не съм толкова наблюдателен, обаче.

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                                Те това са им обяснявали и на войниците...Що не изгледаш филмчето за тоцките учения(към което съм дал линк) , ама го изгледай до края пък тогава преценявай.
                                ПП.Съветските войници също са преминали доста бързо и даже(голяма част от тях) са били в танкове и БТР-и.

Ще го изгледам, като стигна до комп. Ще сметна грубо каква доза радиация са поели за времето си на престои и използвайки таблица за ефектите, ще оценим рискът. Мисля си, че ще сме далеч от ходещи мъртъвци, но да видим.

ПП2.Не знам дали си прав за това:

но доколкото аз съм запознат , идеята на тактическото ядрено оръжие(в концепцията на ВД) е била отваряне на коридори в редовете на противника , през които коридори да се налеят танковите и мотострелкови бригади/дивизии с цел осъществяване на дълбок обхват.Второстепенни цели-пътни/железопътни възли,складове,щабове,струпване на войски(резерви или мобилизационни центрове) и т. н.
                                Непротиворечащо по никакъв начин на съмнението ми за стратегически планове за изпреварващ удар.
                                Възможна е описаната цел за тактическа употреба, но се съмнявам дори и най-големите оптимисти в ГЩ на БА да са се надявали на подобен успех срещу Гурция (така го написах, хареса ми ).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X