Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изчезна боинг на малайзийските авиолинии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Изчезна боинг на малайзийските авиолинии

Не виждам вариант просто паднал в океана . Версия много по реална от всички други .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Колко просто може да падне машина за много милиони и натъпкана с комуникации?

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
        Що, совалката Колумбия да не би да струваше по-малко и да имаше по-малко комуникации?
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
          Много по лесно от машина в която няма никаква електроника .

Коментар

Вие си знаете. Аз пък в боинг 777 без електроника не бих се качил.

А останалата реторика си е чисто разбиване на сметаната, ако хване. 50 седмици в годината крещим че електрониката е боклук, после две седмици въртим очи към небето и питаме "ама кааак така с толкова електроника взе че падна ?!?".

Аз що си мислех че естественото състояние на един самолет е да пада, не да лети във въздуха. Работата на пилотите е да смекчат това падане до степен да прилича на кацане. В повечето случаи успяват.

Междувременно на снимки от китайски спътник снимани на 18ти са забелязани два предмета сходни с тези забелязани от австралийците, на 120 мили от зоната в която ги забелязаха в неделя. Остава да се види могат ли да ги намерят и ако да - дали имат общо със самолета.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Съгласен съм с Goblin - електрониката спомага за добър контрол върху механиката, предпазвайки я от претоварване, позволявайки получаване на предварителна информация за евентуални проблеми, и от там - общо повишаване устойчивостта на механизма...
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

http://www.zajenata.bg/%D1%81%D0%BD%...news16998.html
                0осем9осем7шест0осем7едно
                Миро

Коментар

Щом и в 'За жената' знаят къде е самолета, пък не са го открили, явно има голяма конспирация (на снимката най-малкото самолета е с друга стреловидност на крилата)

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                    Съгласен съм с Goblin - електрониката спомага за добър контрол върху механиката, предпазвайки я от претоварване, позволявайки получаване на предварителна информация за евентуални проблеми, и от там - общо повишаване устойчивостта на механизма...
                    Неправилно се изразих. Имах предвид, че електрониката спомага да бъде намерен по-лесно.
                    А колко електрониката дава надеждност на превозните средства - май по-добре да не се обаждам, щото съм работил в тази сфера като проектант и тестващ, и то немалко време. Когато електрониката работи е супер, ама като спре...
                    Щях да вляза с вратата на гаража (затворена) още с първата си кола. Имам навик с каква сила се натиска педалът на спирачката. Обаче при угасен двигател натискът става друг и задкормилното няма време да отреагира какво се случва. Просто го давам за пример, дори без електроника. Електрониката променя начина на управление на машината.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                      Вие си знаете. Аз пък в боинг 777 без електроника не бих се качил.

А останалата реторика си е чисто разбиване на сметаната, ако хване. 50 седмици в годината крещим че електрониката е боклук, после две седмици въртим очи към небето и питаме "ама кааак така с толкова електроника взе че падна ?!?".

Аз що си мислех че естественото състояние на един самолет е да пада, не да лети във въздуха. Работата на пилотите е да смекчат това падане до степен да прилича на кацане. В повечето случаи успяват.

Междувременно на снимки от китайски спътник снимани на 18ти са забелязани два предмета сходни с тези забелязани от австралийците, на 120 мили от зоната в която ги забелязаха в неделя. Остава да се види могат ли да ги намерят и ако да - дали имат общо със самолета.
                      Имам си един служебен Фолксваген Пасат .Та на него АВС е изцяло електрически с електронно управление електрическа помпа дава налягането за работата на спирачките гори едно бушонче и педала на спирачките става един напълно безполезен атрибут в колата а аз с оцъклени очи и права коса хващам ръчната с двете ръце . На всичкото отгоре е и автоматик та и от там много спирачен ефект не мога да изтискам . Слава богу за три години само веднъж ми се случи . Електрониката е много хубаво нещо докато работи . Прототипа на всичката електроника която управлява от гаражна врата до космическа совалка машинно управление Фанук го имам на две машини в работата за 30 години има 3-4 отказа само че при мен няма нищо фатално просто машината спира изписва си болката на екрана и почваме да я търсим . Поне до колкото съм виждал на снимки в кабините на новите самолети аналогови уреди няма вариант за изцяло ръчен контрол на основните параметри на полета също .

Коментар

Да не би тази новина пряко да свързана с мистерията?

Генералният директор на Malaysia Airlines Ахмад Джаухари Яхия съобщил, че на борда на изчезналия самолет на авиокомпанията е имало товар от литиево-йони батерии, съобщава Си Ен Ен.
                        Тези батерии могат да се взривят, но това става твърде рядко. Подобен инцидент причини разбиването на самолет на UPS в Дубай през 2010 г.
                        Литиево-йоните батерии се използват в мобилните телефони и преносими компютри.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          Имам си един служебен Фолксваген Пасат .Та на него АВС е изцяло електрически с електронно управление електрическа помпа дава налягането за работата на спирачките гори едно бушонче и педала на спирачките става един напълно безполезен атрибут в колата ....
                          Хм... Извинявай колега - това не го вярвам.. Абсурд е технически решението да е изпълнено така. Да не работи усилването - да, но това не означава, че педала на спирачката е безполезна вещ.
                          Обикновено drive by wire системите са дублирани по няколко пъти. Пример за това е новото Инфинити, което е първия автомобил с волaн drive-by-wire...
                          Е да, ама като усети дебелия - изключва една разединителна муфа и се връща обратно пряката механична връзка...
                          При самолетите дублирането е многократно.
                          А и съвременен самолет чисто физически не може да се управлява дори и базово (основните средства за управление) чисто механично - за да може да бъде управляван трябва да работят още поне по една хидравлика, електрика и т.н. за да работят бустерите..

Коментар

Офф: понякога електрониката е опасна. Бил съм свидетел как нещо се вселява в електрониката на тежкотоварен влекач автоматик и започва да си включва нагоре скоростите и да си дава газ сам. Не е от най-приятните усещания. Но от друга страна не може машината да е толкова лесна и сигурна и ефективна без електрониката. На фаловете се казва приемливи загуби. Гадното е като ти си на въпросното ППС.
                            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

И аз оф топик- днеска съм ваканцийка. Блъснаха ми лодката, която трябваше да карам. Един я бутуряса зверовито- нещо му отказала електрониката на трансмисията. Като се поуталожи данданията, ме накараха да я преместя за ремонт. Аз не можах да я мръдна- изтреска ми електрониката за подаване на газ към главния мотор. Голям та.ак!

Говорим за чисто нови лодки за милиони...
                              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                                Да не би тази новина пряко да свързана с мистерията?

Генералният директор на Malaysia Airlines Ахмад Джаухари Яхия съобщил, че на борда на изчезналия самолет на авиокомпанията е имало товар от литиево-йони батерии, съобщава Си Ен Ен.
                                Тези батерии могат да се взривят, но това става твърде рядко. Подобен инцидент причини разбиването на самолет на UPS в Дубай през 2010 г.
                                Литиево-йоните батерии се използват в мобилните телефони и преносими компютри.
                                Може да е имало единични екземпляри - колкото пъти съм пращал и получавал литиеви батерии, е имало ограничение (освен задължителния MSDS) - ако се праща през даден куриер - максималното количество не можеше да е над определено тегло (500гр или нещо подобно). И не с пътнически полет. С товарен самолет - специална опаковка, и цена като за опасен товар...
                                Съмнява ме малайзийците да са качили на борда на пътнически самолет опасно количество...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X