Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изчезна боинг на малайзийските авиолинии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Изчезна боинг на малайзийските авиолинии

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение

МИг17 лети и на 15 метра,като минеш покрай СКПТо и е по-високо от теб,не се препоръчва ако имаш Виетнамци студенти,че си повръщат в маските.
    .
    А с либийци и други неща та после самолета лошо мирише въпреки дългото стоене на слънце с отворен фанар
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Някои инструктори нарочно издевателстваха,а имаше и късметлии които кацаха с тревата по крилата или жиците на далекопровода на мустак.Не ше се насере човек ми да го убиеш такъв малко му е,ако не те утрепе той първи де.

С 2 думи и самолета го може и механиката и електрониката,а в тоя случай и терена става.Да ама много късмет искаме,а самолета рано или късно ще го намерят къде е цопнал.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Аз си мисля, че в крайна сметка както и в офроуда - всичко опира до ЗКУ-то.. До преди 10-15 години са смятали, че самолет останал без хидравлика става неуправляем и рано или късно пада като тухла, докато един ден двама симпатични чиковци не приземяват един, използвайки само тягата на двигателите. От тогава има разработена процедура за този "пиниз" и тя е задължителна за всички! Въпреки електрониката пилотите не са толкова "боси" колкото ги изкарвате, а по такива линии (през океански) обикновено летят най-добрите с които разполагат компаниите! Не разбирам от авиация, но съм 100% сигурен, че тук не става дума за типична авария и е намесен човек/човеци.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
          Аз си мисля, че в крайна сметка както и в офроуда - всичко опира до ЗКУ-то.. До преди 10-15 години са смятали, че самолет останал без хидравлика става неуправляем и рано или късно пада като тухла, докато един ден двама симпатични чиковци не приземяват един, използвайки само тягата на двигателите. От тогава има разработена процедура за този "пиниз" и тя е задължителна за всички! Въпреки електрониката пилотите не са толкова "боси" колкото ги изкарвате, а по такива линии (през океански) обикновено летят най-добрите с които разполагат компаниите! Не разбирам от авиация, но съм 100% сигурен, че тук не става дума за типична авария и е намесен човек/човеци.
          Двамата чичковци са били тотално спекли. Големия късмет е, че при пътниците е имали обучаващ инструктор. По неговите думи, като е влязъл в кабината е видял двамата пилоти да натискат щурвалите на дясно, а самолета е бил натренен на ляво. Именно пътника го подкарва с моторите. Думите на коментатора бяха, че да управляваш самолет по този начин е равносилно да управляваш кола със съпротивлението на вратите.
          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Марто навярно имаше предвид успешното кацане на DHL самолета (товарен), ударен от ПВО ракета из Африката... Има и филмче май на NG или Discovery...
            А не случката с пасажерския, където самолета все пак се разбива на летището, макар и с много оцелели..
            И е факт, че точно след аварията на пасажерския (резултата от която се смята за успех, заради многото оцелели, и за пример за добра работа в кокпита), и допълнителните тренировки/методики след този случай, са спомогнали за правилното обучение на DHL пилотите и от там - спасяването на самолета и хората при втория инцидент..
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
              Двамата чичковци са били тотално спекли. Големия късмет е, че при пътниците е имали обучаващ инструктор. По неговите думи, като е влязъл в кабината е видял двамата пилоти да натискат щурвалите на дясно, а самолета е бил натренен на ляво. Именно пътника го подкарва с моторите. Думите на коментатора бяха, че да управляваш самолет по този начин е равносилно да управляваш кола със съпротивлението на вратите.
              Приемам казаното от теб, но детайлите в случая не са важни, а откритието, че нещо смятано за невъзможно до него момент, вече е сведено до стандартна аварийна процедура! В крайна сметка самолета благополучно го е свалил човек, а не компютрите... Човека лети контролирано от 113 години и всяка секунда днес, във въздуха има над 3 000 000 души и това не е следствие на късмет и щастливи случайности! Стандартите в авиацията са превъзхождани единствено от стандартите в космическите полети, но да не забравяме, че и те са следствие на авиацията...

Коментар

Точно така е. Диспечера от кулата си призна, че си е мислил че говори с мъртъвци. Въпрос на време е било да паднат, защото до тогава не е имало случай да оцелее самолет с тотален отказ на хидравликата.
                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от damon Преглед на мнение
                  И как разбра, че говоря глупости тогава. Сигурно не си разбрал отгоре, но не говорех просто за възможността да лети ниско - да, над море е теоретично възможно, но рисково, а над нормален релеф си е чисто самоубийство, освен ако не е много равно. Разбери, че това огромно чудо не се маневрира като изтребител - нито може да се издигне бързо, нито да завие - просто крилото ще се счупи при опит да завие рязко от претоварване. Самолета е изчислен до определено натоварване - оттам нататък се счупва... Изтребителите могат да правят всичко, но това е все едно да сравниш пистов мотоциклет с натоварен ТИР.
                  Разбира се, че не може да прави резки маневри, но и не е необходимо, а и скоростта му не е, като на изтребител.Просто се кара предвидимо(все едно изпреварваш с ТИР)Естествено, че е по-муден в управлението, но с тая разгъната механизация навсякъде по крилата и със добрата им аеродинамика ще си лети перфектно и спокойно на много ниска височина, което се опитвам да кажаНе говорим за висш пилотаж, или за полет следващ релефа на Кордилерите, например, но средно нагънат терен не е пречка, а равнинният хептен
                  много автомати-слаби резултати!

Коментар

Скоро ще трябва някой да излезе с официално становище, както за съдбата на машината, така и за пътниците и екипажа. Дали ще е истина е съвсем друга тема.

Тук се казват много интересни неща, но влизаме в спорове намесвайки несравними неща. Те всички видове самолети могат да летят и това е единственото общо между тях. Пътническите и то големите не правят номерца, а другите не качват стотици хора.

Коментар

И летейки на 200 метра над водата никой няма да се усети, че нещо има гнило и няма да взломира пилотската кабина и/или няма да почне да дивее и да стане анархия в самолета... мда...

Според новините май скоро ще четем за точното място на катастрофата, съдейки по отломките потвърдени от няколко източника вече...
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Софианитка Преглед на мнение
                        Скоро ще трябва някой да излезе с официално становище, както за съдбата на машината, така и за пътниците и екипажа. Дали ще е истина е съвсем друга тема.
                        Че то официално становище си има и докато не го нямерят ще е то: "Не се знае къде е, издирването продължава с пълна сила".
                        Какво друго становище очакваш или пък може да има?

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                        И летейки на 200 метра над водата никой няма да се усети, че нещо има гнило и няма да взломира пилотската кабина и/или няма да почне да дивее и да стане анархия в самолета... мда...
                        След 2001 една от мерките, които се вземат е да се усилят пилотските кабини, тъй щото да не може да се "взломират".
                        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                          Че то официално становище си има и докато не го нямерят ще е то: "Не се знае къде е, издирването продължава с пълна сила".
                          Какво друго становище очакваш или пък може да има?
                          Не се знае къде е, издирването е прекратено...
                          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                          0888 315 794
                          LZ1UPI
                          A1 (Rh+)

Коментар

Лично аз не вярвам, че не се знае къде е. Не е изключено да е кацнал, отново да е излетял и да е свален... ще намерят отломки.

Близките на хората (и всички следящи темата) очакват някакви отговори, на разследващите им трябват отговори. Новината, не знаем къде е, но търсим не върши работа.

Коментар

Лично аз не вярвам, че не се знае къде е. Не е изключено да е кацнал, отново да е излетял и да е свален... ще намерят отломки.

Близките на хората (и всички следящи темата) очакват някакви отговори, на разследващите им трябват отговори. Новината, не знаем къде е, но търсим не върши работа.
                              Лично ти в какво вярваш никой не го интересува. Като не ти върши работа тази новина си намери друга.
                              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Новината, не знаем къде е, но търсим не върши работа.
                                Върши или не върши работа - това е реалността.. Явно е трудно на някои хора да оценят мащабите на едно такова търсене на такава огромна площ.

П.С. явно литиевите батерии не са били толкова малко - 200кг, но упаковани според стандартите (дано е било така)..
                                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X