Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Катастрофа с Протон-М

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Катастрофа с Протон-М

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Искам да се запозная с човека, който ще каже това на Владимир Путин.

Колкото до застраховката - имидж не се застрахова.
    Няма нужда да му го казват той си го знае . Виж на Сталин кой е докладвал провалите не ми се мисли . Няма ракетно космическа програма в тоя свят който да се е развивала без грешки и да е вървяла гладко .
    Последно редактирано от sek.1; 29-07-13, 18:14.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      Виж на Сталин кой е докладвал провалите не ми се мисли.
      В Русия не ставаш главен ако много се различаваш от Сталин.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        В Русия не ставаш главен ако много се различаваш от Сталин.
        Е поне на този етап няма данни да е избил едни 20 милиона .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          Е поне на този етап няма данни да е избил едни 20 милиона .
          То и за Сталин, на онзи етап, едва ли е имало данни

Коментар

При сегашното развитие на информационните технологии това не може да остане скрито . Благодарение точно на тези космически програми горе се въртят толкова разузнавателни спътници че комфорта да направиш нещо скрито изчезна още през шейсетте години на миналия век .
            Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
            Не съм запознат, но е напълно възможно да се влагат и компоненти произведени извън Русия.
            Не е изключено но е изключително малко вероятно . До скоро в Русия имаше закон според който в тяхната армия не може да влезе на въоръжение нищо ако дори и един болт от него се произвежда извън границите на Русия . Протон е развитие на военните ракети носители за които те си имат достатъчно производствени мощности .
            Последно редактирано от sek.1; 30-07-13, 06:55.

Коментар

" ... Причиной технической ошибки стало отсутствие производственной дисциплины, а порой преступная халатность и поверхностное отношение со стороны Роскосмоса.
              Обо всем этом на заседании межведомственной комиссии по расследованию причин падения ракеты «Протон-М» заявил 5 августа вице-премьер российского правительства Дмитрий Рогозин." (С) http://news.mail.ru/politics/14197359/?frommail=1

Коментар

И още:
                Комиссия поручила заводу-изготовителю изменить конструкцию датчика, чтобы исключить возможность их неправильной установки.
                Някои неща явно се учат по трудния начин. Това ако "монтажниците" не са били особено настоятелни де, за което май също има съмнения. На мен ми е малко трудно да повярвам че мислилите конструкцията на датчика не са взели някакви мерки в тая посока. Шарените лепенки понякога не са достатъчни, пък и те може да се залепят всякак.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  И още:

Някои неща явно се учат по трудния начин. Това ако "монтажниците" не са били особено настоятелни де, за което май също има съмнения. На мен ми е малко трудно да повярвам че мислилите конструкцията на датчика не са взели някакви мерки в тая посока. Шарените лепенки понякога не са достатъчни, пък и те може да се залепят всякак.
                  Абе и аз по-горе така, пък се зачудих - дали е възможно тези датчици да са с различно приложение и при други конструкции да се монтират "обратно" ?
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Абе и аз по-горе така, пък се зачудих - дали е възможно тези датчици да са с различно приложение и при други конструкции да се монтират "обратно" ?
                    Казано простичко - правиш им крепежите така че да пасват само в едно положение. При другата конструкция крепежите върху самата конструкция се предвиждат за обратно закрепване, и готово.

...естествено от клавиатурата се пише лесно, а човешката глупост е безгранична, та не е изключено да се намери някой корифей, дето въпреки всичките взети от конструктора мерки да направи невъзможното.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А дали спътниците на борда, не са били само на фактура и катастрофата да е била предвидена?
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                        А дали спътниците на борда, не са били само на фактура и катастрофата да е била предвидена?
                        Еми, в момента са нещо като монополисти, та няма пречка да си го позволят. Ама ми се струва малко невероятно като твърдение За прекалено много кинти иде реч и малко трудно ще затвориш всички заинтересовани усти.

Коментар

Уха, хубава конспирацийка се заформя....
                          Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            С цялото ми неразбиране - на подобни пускове мисля присъстват представители на всички заинтересовани страни. Това включва и представители на собствениците на спътника, и най-вече - представители на застрахователите на спътника.

Освен ако и едните и другите не са също в играта - някак не виждам как ще стане. Отделно че търговските рискове от подобна шашма са толкова високи (ако дори се надуши - остават без бизнес) че би си струвало само и единствено ако цялата фирма е програмирана да фалира.

Коментар

Ако променим малко хипотезата нещата нещата може да ги направим по вероятни . Спътниците са в общи линии като ракетите ювелирно изпълнени единични бройки за много пари . Въпреки многото вложени пари се е получил пълен боклук който не покрива по никакъв начин зададените от тоя който плаща параметри . Това ще се разбере в момента в който бъде изведен в орбита и активиран . От там почват проблемите за всички неустойки дела с години и пак ръсене на много пари . Единственото решение е авария на някой етап от полета на ракетата като при взрива са унищожени всички възможни доказателства . В случая всички са доволни като единствения прекаран са застрахователите и то не много . Събитието е част от предвидимия риск и просто ще намали с малко и без това огромните премии които си раздават всяка година . Боли малко ама от това не се умира . Както казваме по нашите ширини и вълка сит и агнето цяло и наддало

Коментар

Пак не става, предвид че са извеждали стандартни Глонасс навигационни спътници. Там качеството е постигнато, остава да се разположи определено количество...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X