Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купуваме стари F-16 без конкурс

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Купуваме стари F-16 без конкурс

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Не си спомням някой да е коментирал дереджето на румънците и толкова ли са добре с мат`ряла, колкото си мислим.
    Прокрадват се из нета идеи дали пък гърците в кризата няма да попродадат евтино някой самолет
    Здравей , Боголюб Гадик.
    Преди около 15-на години румънците свалиха МиГ-29 от въоръжение и останаха с МиГ-21. Най-общо казано в авиационните среди това се прие като голяма крачка назад и с доста насмешка. Но с годините и виждайки резултата към днешна дата се разбира, че те доста добре са си направили сметката за да предприемат това изглеждащо тогава некомпетентно деяние. Те бяха разбрали, че 29 е добър, но при тази обстановка вече много скъп за поддръжка самолет.Това им позволи да направят добра и по-важното истинска модернизация на 21-то / Lancer/ и също така през годините да държат в летателна/експлоатационна годност доста летала, повече от нашите. Като със сваляне от въоръжение на нашите МиГ-23 МЛА/МЛД румънските МиГ-21 Lancer останаха /може да се каже с достатъчна за практиката точност/ и най-добрите прехващачи на Балканите. Имайки достатъчно бройки ЛА румънците не поставиха под въпрос приемствеността в изтребителната си авиация. Именно поради тези и др. причини те сега могат да си позволят закупуването на нови или втора употреба МЦИ-ли 4-то поколение , с които да продължат прилично напред имайки и съхранявайки основата.
    По повод статията, към която си дал линк имам следния по-скоро негативен коментар. В нея както и в последно време все по-често се прокламира факта, че една ескадрила е от 9, 10 или 12 ЛА. Абсолютно невярно. Една съвременна истребителна/МЦИ/ ескадрила съдържа 16-20 ЛА ако искаш да върши работа.
    Ще дадем едни пари на Полша за модернизация или за ремонт-не е ясно. А има доста разлика м/у двете и дано да е и за модернизация. От тук произтича и следващия въпрос: като е по-малко пари бъдещата сделка с Полша в сравнение с руската такава дали е за същия размер услуги/ремонти/мероприятия/междуремонтен ресурс и т.н.? 2 или 4 броя отремонтирани ТРД са за 1 или в най-добрия случай 2 ЛА. А след това с възлагането на отремонтиране на вероятно 10 или 12 броя ТРД са за 5 в най-добрия случай 6 ЛА и колко е това вероятно?! Или пак ще кретаме.....
    Приятен ден.

Коментар

Първоначално публикуван от petyo413 Преглед на мнение
      ...Или пак ще кретаме.....
      В това може да си сигурен.

А за 21-ците като най-добрия прехващач на балканите - айде нЕма нужда.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

По повод статията, към която си дал линк имам следния по-скоро негативен коментар.
        Никакъв линк не съм давал. Гагич съм, не "Гадик".
        Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

...румънците...
          Като сравним населението на Румъния и България, още повече БВП на двете страни, ясно ще стане защо румънците могат някои неща които ние не можем.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Като сравним населението на Румъния и България, още повече БВП на двете страни, ясно ще стане защо румънците могат някои неща които ние не можем.
            Колко ли хора в БГ знаят, че БВП/пер капита на румънеще е 50% по-голямо от нащо?

п.п. всъщност само 14% , но тотал пак си е впечатляващ на фона на нашия!
            Последно редактирано от bushiDO; 02-07-15, 12:24.
            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Сега сложи в сметката и редовните заигравки ала КТБ, и наистина ще стане кристално ясно. Проблема не е в липсата на кинти, а в това къде отиват.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Сега сложи в сметката и редовните заигравки ала КТБ, и наистина ще стане кристално ясно. Проблема не е в липсата на кинти, а в това къде отиват.
                И липсата, и липсата.
                Румъния е относително близка до нас по ефективност (примерно с 20-40% по-висока). Заигравки с големи откраднати пари има и там (макар и по-малко).

Но имаме напредък де.
                Преди 30 години просто щяхме да вземем заем при каквито и да са условия и щяхме да купим фърчила. Сега се наблюдава и някакво съобразяване с възможностите, нищо че по същество са по-големи от преди 30 години.

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                  Колко ли хора в БГ знаят, че БВП/пер капита на румънеще е 50% по-голямо от нащо?

п.п. всъщност само 14% , но тотал пак си е впечатляващ на фона на нашия!

Вчера се връщам от Букурещи, хич не им личи да са по-добре от нас, даже обратно. Сигурно по-малко интрига и кражби имат.

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                    Вчера се връщам от Букурещи, хич не им личи да са по-добре от нас, даже обратно. Сигурно по-малко интрига и кражби имат.
                    При по-голям БВП, за да не им личи, че са по-добре от нас трябва интригите и кражбите им да са повече
                    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Еми излез извън Букурещ. После излез извън Варна в околните села и сравнявай с румънските. На мен лично това ми направи впечатление - като че ли имат промишленост и се работи. Тука редовно е пустош. А там какво беше 90-та, не ти е работа. Само изгледа от влака ми беше достатъчен.

...ама както и да е - не е по темата.

Коментар

Абе, достатъчно е, че не дават нито една лея за внос на нефт и газ, както и, че правят автомобили и самолети. Опитите ни да си ги мерим с румънците датират от времето, когато при Тато беше по-лабаво откъм еденье и пиьенье сравнено с принудителната мизерия при Чаушеску. Ние сме несравними по ресурс и възможности с Румъния. Все едно да мерим Белгия с Франция или Германия. Това е положението. Така е било и така и ще си бъде. За кратко бяхме в една кална локва - СЭВ, вече не сме. Да не забравяме откъде се пръкват първите български "олигарси" като Евлоги и Христо Георгиеви и Иван Евст. Гешов - по-богати по онези стандарти от Бил Гейтс днес и парите си не са направили в България.
                        Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

Как се достига до такова заключение, по какви признаци се установява "кой е по-добре от нас" или "кой е по-зле от нас", като м/у двете има съществена разлика и са показатели за различни неща?
                          Всеки трети е шести

Коментар

Сигурно по-малко интрига и кражби имат.
                            Не знам ама имат вече поне два министерски съвета в затвора за корупция . Кметове и разни там висши полицейски чинове не ги броим .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Е, аз заключенията си ги правя за себе си от впечатления, видим стандарт на живот и разговорите с хората, с които имах работа. Вярно, държавата и държавните пари са друга работа, спор няма - като промишленост и ресурси, естествено не можем да ги стигнем в момента.

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                              Не знам ама имат вече поне два министерски съвета в затвора за корупция . Кметове и разни там висши полицейски чинове не ги броим .
                              Ами тогава изглежда, че там по принцип по-здраво пипат, като почнем от Чаушеску, че до днес.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                                Абе, достатъчно е, че не дават нито една лея за внос на нефт и газ.
                                И кой беше авторитетът, който тъй качествено те облъга за това?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 24 потребители онлайн. 0 потребители и 24 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X