Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купуваме стари F-16 без конкурс

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Купуваме стари F-16 без конкурс

Te от A-10 искат да се откажат отдавна. Искат да ги заместват с F35 и разни безпилотници, ако помня добре.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Точно, и май водеха някаква разработка на безпилотник за тези цели.
      Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Маркони Преглед на мнение
        Су-25 още колко ще може да лети?Като часове, всичките му видове разрешения и там дебели книги?Ако не е някаква държавна тайна колко бройки в "летящо" състояние имаме?Знам че това Су не е прехващач, или самолет за завоюване на превъзходство, но "air poliicy"може ли да изпълнява?
        Принципно с малко пари още много дълго време . При самолетите няма стар и нов има годен и негоден . В света още летят самолети произведени преди втората световна които със съответната поддръжка са толкова надеждни колкото и в деня на излизането им от завода даже и повече защото голяма част от оборудването е подменено със съвременно . Този самолет както и МиГ 21 можем сами да ремонтираме и поддържаме в АРЗ Георги Бенковски в Граф Игнатиево . Не съм тесен специалист като дядо Владо но на времето имахме доста лицензии за ремонт и възстановяване на летателна годност . Дали става за прихващач ? Ами на теория не защото е тежък дозвуков самолет и няма съответното радиоелектронно оборудване за целта и силата му е в маневреността на пределно ниски височини . Но англичаните за тази цел спокойно си ползват Хариер който също е дозвуков . За Ер полисинг можем да ползваме и Ме 109 защото нарушителите са малки самолети или не дай боже отвлечен пътнически самолет с цел да го забият някъде . Втората хипотеза дори и да се случи (да не дава господ) просто ще се случи защото не виждам кой в България има топки да издаде заповед за сваляне на пътнически самолет .
        Последно редактирано от sek.1; 25-02-14, 06:14.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Честито - http://pan.bg/view_article-49-21750-...na-MiG-29.html

"... Ангел Найденов, подобно на Ангелов, също постави проекта в границите на 700 млн. лева, въпреки че според експерти тази сума вероятно ще бъде сериозно надхвърлена." (С)

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
            Честито .....
            Казва се: "Бог да прости..."
            Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

И за какво е това „честито“!
              След кратко залитане в посока: „Наливане пари в продънени кошници“, отново се връщаме на концепцията - Купуване на самолети. С нюанс - „конкурс“, вместо - „пряко договаряне“. Дотук добре (но нищо повече от тривиален разум).
              Няма осигурени пари. Няма задействана процедура.
              Самолети най-малко - има...
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                И за какво е това „честито“!
                След кратко залитане в посока: „Наливане пари в продънени кошници“...
                Последното нещо което може да се каже за МиГ-29 и по-специално за БЪЛГАРСКИТЕ МиГ-ове е , че са продънени кошници!!! Самолетите с които разполагаме имат сериозен остатъчен ресурс(по часове) и ако им се осигури адекватно финансиране (което важи за цялата ни авиационна техника в т.ч. и Кугърите от които в момента май не лети нито един) могат да останат в строя още доста години.Втория аспект на въпроса е , че при дълбока модернизация(която ще излезе няколко пъти по-евтина от въвеждането на въоръжение на друг ТИП изтребител) могат да се сражават на равно с F-16 блок 52++ и дори с F-35 при определени условия.Проблема е , че са руски/съветски.Ако се върнем към въпроса за турските ВВС-при тях преди десетина години течеше конкурс за ударни хеликоптери.Много ама много сериозен претендент беше Ка-50(той събра максималния брой "точки"),но основната причина да не бъде избран беше именно това , че НАТО и до ден днешен си е насочен основно с/у Русия-сиреч решението беше политическо.Ако ме не лъже памет точно заради турския конкурс се роди Ка-52(изискването на турците беше за двуместен хеликоптер). Така че забравете за МиГ-овете.
                ПП.Личното ми мнение е , че за сегашното ни дередже най-добрия вариант е МиГ-29.
                ПП2.Специално за davc.Не знам дали знаеш но ей туй нещо в червеното кръгче

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:qk.jpg
Прегледи:1
Размер:129.2 КБ
ID:5567823

е разработка на яковлевци(крадена,купена...не помня точно как оказала се там едно към едно с оригинала) и беше предвидено за наследника на Як-38(самия Як-38 е по скоро нещо като "пилотен" проект въведен на въоръжение от бързане и още доста "суров" като концепция).
                Последно редактирано от ЕМО; 01-03-14, 02:46.
                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                Джон Кенеди

Коментар

„Българските мигове“ са голяма работа - 'щот сме си/са ни „късали от залъка“ да ги имаме. (Сантиментална пауза...)

„Самолетът за охрана на фок-мачтата“, е още по-голяма работа.
                  Всички червени; зелени ...и безцветни - кръгчета - са крадени. Никой (не само ти) не знае точно как.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Не разбирам неистовата ти омраза към всичко руско/съветско,но аз имам навика да боравя с факти а не с емоции!А когато фактите говорят и ....

За мен

„Самолетът за охрана на фок-мачтата“
                    е абсолютна пародия , дори по-голяма от недоносчето Хариър-явно нещо не си ме разбрал.
                    Последно редактирано от ЕМО; 01-03-14, 03:54.
                    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

"Самолетът за охрана на фок-мачтата" и "недоносчето хариър" са, да ме прощаваш Емо, едни елементарни глупости, породени от недостатъчно запознаване с моделите и простото желание за отричане на нещо.Това, че не са покрили дадени очаквания, съвсем не значи, че са неуспешни.Не случайно по-горе подхвърлих въпрос за як-38, защото зная какво би било мнението на лаик относно модела, захранено от обикновените, широкоразпространени клишета.Моето мнение преди време беше същото, докато не се задълбочих повече и се запознах с мнението на пилотите.
                      Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                        "Самолетът за охрана на фок-мачтата" и "недоносчето хариър" са, да ме прощаваш Емо, едни елементарни глупости, породени от недостатъчно запознаване с моделите и простото желание за отричане на нещо.Това, че не са покрили дадени очаквания, съвсем не значи, че са неуспешни.Не случайно по-горе подхвърлих въпрос за як-38, защото зная какво би било мнението на лаик относно модела, захранено от обикновените, широкоразпространени клишета.Моето мнение преди време беше същото, докато не се задълбочих повече и се запознах с мнението на пилотите.
                        Запознай ни и нас-много ми е любопитно.

Джон Кенеди

Коментар

Хариер може и недоносче да е но добре се справя с всичко което му се налага да върши повече от 40 години ! Това е самолет създаден по необходимост като не ти е по силите финансово да си построиш голям самолетоносач правиш самолет който да оперира от значително по малки писти .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ако не ме лъже паметта "Самолет за охрана на фок-мачтата" е тръгнало от точно конкретен модел Як с вертикално излитане (не помня кой точно, ако са повече от един), който натовските наблюдатели (от всякакъв вид и с всякакви възможни видове наблюдение, официални и неофициални), никога не са виждали да излети хоризонтално и след това да летят повече от определен брой минути преди обратно приземяване. По памет минутите бяха 12 или 14, не помня точно. От което последвало логичното заключение че просто разхода му на гориво е височък а автономията му е, ъъъ, ограничена. Та прякора си е съвсем официален, нищо лично.
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                              ... Та прякора си е съвсем официален, нищо лично.
                              Прякорът на Як-38 си му е официален и не е с натовски, а с руски флотски произход. Заради малкия боен радиус (250 км при вертикално излитане) и малкия боен товар - едва 1000 кг при вертикално излитане.

... Оказалось также, что даже доработанные самолеты в условиях тропиков не могли взлетать вертикально с максимальным взлетным весом. Для учебных полетов приходилось недозаправлять топливо, а с подвешенным вооружением Як-38 только и мог, что облететь корабль по кругу. ...
                              Последно редактирано от Чавдар (V93); 02-03-14, 17:29.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Това е нормално за СВВП, Сий Хариер при вертикално излитане имал боен радиус... 135 км. Ама за него британци са измислили рампа за излитане, а на Киев и Минск просто нямало място за нея.

За Як-38 имало няколко неофициални прякора, един от които беше "Советская военная угроза: взлетел, напугал, приземлился". Имаше и по-така - "В небе реет грозный Як, Як об палубу хуяк!" Иначе при наистина голяма аварийност летците на този самолет не са дали много жертви.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X