Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Иранците, безпилотните и новината която мина (горе-долу) по терлици.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Иранците, безпилотните и новината която мина (горе-долу) по терлици.

Първоначално публикуван от ti4am Преглед на мнение
    Така е. Просто веднъж бях скандализиран от позицията му по икономическите проблеми на Европа и спрях да го чета. Но, че човекът разполага с информация и има 'сивото' да я тълкува е факт. Малко ме дразни и принципната му русофилщина, която според мен трябва да се разделя на културна и геополитическа.. но това е др. тема.
    Съвсем точно и правилно, на почти същото мнение съм с тази разлика,че не се скандализирам.Опитвам се от такъв тип източници и всякакви други да чета "между редовете".

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      Ами да продължим тогава. На мен ми се вижда преувеличено, но е интересна позиция.

За съжаление тези теории никак не са преувеличени още повече погледнати в светлината на последните разкрития относно Пърл Харбър, найн илевън и други подобни инциденти.

Коментар

А за какво е съжалението!...
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

То и за войната с Кореа се доказа, че САЩ сами са се провокирали. Изобщо това им е начин на живот.
          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            За планетата, за ресурсите на вятъра, за жертвите, за цивилизацията! Ако тези бюджетни средства се израсходват за социални блага никой нямаше да знае думата "социализъм"
            Grand Vitara 2L 140hp. 2006
            LZ2BTK
            AB+

Коментар

Първоначално публикуван от ti4am Преглед на мнение
              За планетата, за ресурсите на вятъра, за жертвите, за цивилизацията! Ако тези бюджетни средства се израсходват за социални блага никой нямаше да знае думата "социализъм"
              Въпросните епизоди, са само на тактическо (даже не и оперативно) ниво и определят само дребни нюанси. Тези средства, просто няма начин да не се изразходят, така се създава възможност за креативен резултат от разходването им.
              Впрочем, като говориш за социализъм - Без намесата на САЩ във втората световна война, "наставане" на такъв във планетарен мащаб е било направо сигурно. Пък дали и къде - "национален" и "интернационален" - е без значение.

Коментар

Колегата над мен е казал, а ако някои хора не съжаляват за това,че шепа себеподобни и несебеподобни в огромна степен чертаят пътя на живота и съдбата ни, аз не съм от тях и това ме яде отвътре.Нима понякога не усещате дори и физически, че едва ли не някой друг подрежда живота ви независимо от вашите усилия и стъпки?!Това е глобално.А относно ситуацията в Иран - току що в масмедиите излезе изказването на Панета, че до 1 година може да започне военна офанзива, всички карти били на масата включително и военната.Значи да очакваме в близко време да се докаже, че в рамките на година иранците са в състояние да създадат ядрено оръжие и до 3-4 години носители за него.Не че иранците си нямат трески за дялане - там все още убиват жени с камъни, но защо масата на Панета е в Ю ЕС, защо не е в Китай,Корея,Япония,Русия,Бразилия и т.н.Нещата са пределно ясни,схемата е еднаква всеки път и там, зад океана, живеят примерно 300 милиона промити мозъци използвани за целите на "боговете", както всъщност използват и всички нас в останалия свят.Може да се окаже,че наистина ще има фойерверки за деня на влюбените догодина.Това е съжалителното...

Коментар

Първоначално публикуван от zazero Преглед на мнение
                  ...шепа себеподобни и несебеподобни в огромна степен чертаят пътя на живота и съдбата ни, аз не съм от тях...
                  Да си измежду "чертаещите" е само в твоите ръце - което съвсем не означава, че е елементарно, или лесно, дори съвсем напротив!
                  Едно следващо (по-ниско) и доста по-реално ниво е, поне да осъзнаваш перспективите, предоставени от начертаните пътища. Още по-следващо е, способността да се определиш изобщо. Някъде много по-после, е това, на което нямаш понятие какво се случва, но някаси подсъзнателно не те устройва - и всичко ти е криво...

Коментар

Почти съм съгласен и тези неща винаги звучат прекрасно като от филмче, но когато НАИСТИНА се осъзнаеш и осъзнаеш света, който те заобикаля( до някаква по- висша степен на осъзнаването, защото то е процес и никога може да не го завършиш напълно, до край),когато изпаднеш в ситуация когато си направил всичко зависещо от теб, но се оказва, че не си в ръцете си а си в Божиите ръце, тогава усещаш студения душ,поглеждаш живота и света с други очи и страшно много неща ти се изясняват.Не споря, просто при всички ни светоусещане е може би различно.Аз във себе си усещам порива за борба.Та в контекста на казаното от мен до тук не съм сигурен, че ще успееш да си от "чертаещите".Тях ние с тебе ги разбираме различно, аз май ги гледам доста глобално нещата.Не желая да съм от тези "чертаещи", искам да съм другите такива и то при положение,че обикновено залагам на губещия отбор....

Коментар

За теб, не мога да говоря, но аз нямам никакви шансове да чертая. Като човек разбрал това, нямам никакви проблеми с тези, които го правят... А-ма наистина разбрал - защото другото генерира "гледане в канчето"!

Коментар

За теб, не мога да говоря, но аз нямам никакви шансове да чертая. Като човек разбрал това, нямам никакви проблеми с тези, които го правят... А-ма наистина разбрал - защото другото генерира "гледане в канчето"!
                        Гледането в канчето движи света... Дори и да се изчерпва само в съзерцание на собственото канче - пак си е гледане в канчето... И в зависимост дали го виждаме на половина пълно или на половина празно - чертаем или следваме начертаното!

Коментар

Всеки чертае съдби. Един с по-дебели линии, а друг с по-тънки. Един с боклука през джама, а друг с милосърдие. Всичко е в ценностите...
                          По повод "разходването" само ще подчертая, че ресурсите са ограничени, че животът ни е кратък, а "визможност за креативен резултат от разходването им" не мисля, че се създава под формата на отрова и смърт. Просто ме е страх от война. Видях я в очите и даже ме е страх да мисля за нея. Знаете ли, че с военният си бюджет за 2 години САЩ могат да заменят всичли ДВГ на частни МПС-та в страната с електрически такива + акумулатори и да построят фотоволтаици?!? Барелчето дали няма да стане 20$ и нечии производствени разходи да паднат докато пропуснатите ползи от търговия по бензиностанциите растът. За акцизи и данъци не ми се мисли..
                          Grand Vitara 2L 140hp. 2006
                          LZ2BTK
                          AB+

Коментар

Мда доста често споменаваме думата война...за тези чертаещи говорех, дето утре ще решат да си спретнат една война без значение поради какви причини и без да искаме го отнасяме и аз, и вие и всички останали.Тогава всички разбират,че някой им чертае съдбата и решава живота, и че не го държат(живота си) в собствените си ръце.Ако ще има война всички имаме право да знаем истинските причини и да преценим дали да я има или да я няма.Едва ли искат да спрат иранците да убиват с камъни жени, а и едва ли войната е начина.Просто е крайно време,колкото и да звучи грандиозно и глобално, човечеството да вземе съдбата си в ръце.Да си припомниме кои са истинските неща в живота и ценностите.Те не се променят.
                            Този огън тлее от хилядолетия, сега се прави всичко възможно да се раздуха и да пламне световен пожар.Огнена стихия.
                            Нищо чудно сами да са го поднес

Коментар

да са го поднесли безпилотника на иранците за да има още един претекст.Радващо е , че във форума пишем и на такива теми покрай основните технически, съвети и мнения, кой - кой е и т.н.

Коментар

Какво правят иранците с камъните или с жените си не е актуално. Русия и Китай не проявяват интерес към тях, а казват, че ще бранят интереси там. Патакламата се очертава да е голяма, дано да е само перчене, а ЦРУ и МОСАД да си свършат работата преди да се размирише.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X