Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мореходна ли е тази лодка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мореходна ли е тази лодка

Тоя дето каза, че с това моторче може да дърпа спокойно водни ски, да заповяда лятото да ме извади на слаломната ска. Ако ската е състезателна и е с две обувки можете моментелно да забравите.
    Ако има и още едно човече в лодката може и да не идва, че ще му се смеят. За водни ски това корито НЕ става. Ако си сложа една фигурна ска даже и трапец няма да му помогне.
    Може да се използва за разни бордове 'уейк' или 'ни', за водни ски ама две или да кара жена ми (50кила). В подписа ми има лодка за продан. Разгледайте я като не пропускате, че това е минималната конфигурация за що годе каране на водни работи. Дори мотора 4.3 малее малко.

Това което наричате крила (разширителите на антикавитационната плоча)помага основно да се задържи стабилна ниска скорост близка до скоростта за излизане на глисаж. При мен лодката в зависимост от броя пасажери излиза на 25-35км/ч. Ако се кара уейк или фигурна ска най добрата скорост е 30км/ч. и без тези уширители е кошмар задържането на скоростта постоянна.
    Помага за излизане на глисаж ако мотора е с променлив ъгъл на атака. Тръгва се от -5 до 8 градуса и на високата скорост се отива на +5-6 градуса.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от cyklon Преглед на мнение
      Незнам аз така го разбирам http://agabaga.dir.bg/_wm/library/it...ab5c313ce9b4c7.....
      Може. Ама виж раздела за моторите, че за джетовете нещо имаха проблеми.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

[QUOTE=drukman;974806]Тоя дето каза, че с това моторче може да дърпа спокойно водни ски, да заповяда лятото да ме извади на слаломната ска.

Добре де, 55 коня "моторче" ли са? Какъво трябва да е моторчето за такава лодка?

Коментар

20 000 коня
          Така добре ли е?
          На глисада се излиза по обводите на корпуса, не по карбураторите, става ли? Пак там се кара, и даже завива, по данните на щурмана, пак става ли? Ако си толкова велик, че да си капитан, щурман, и рулеви в едно, и ако корабът ти наисина може да преживее твоите решения - ашколсун, капа ти бия. С каквито истински моряци съм говорил по въпроса - всичките се смеят весело. Само които пушат много - и кашлят.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            ...Добре де, 55 коня "моторче" ли са? Какъво трябва да е моторчето за такава лодка?
            55 коня е за преходи, походи или превоз. За риба са много а за спорт малко. Лодка правена за спорт с 3-4 човека на борда и един във водата търси мотор над 250 коня. Както писах по-горе моя мотор е на кантар- аха аха да не стане. Като ми се падне Владо със слаломната ска и не съм сложил бавния винт, и 3 слабички 110кг. телета на борда едвам го измъквам с люта борба и леко на завой.
            За такава работа хАмериканците и хАвстралийците слагат 350-500коня.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              20 000 коня
              Така добре ли е?
              На глисада се излиза по обводите на корпуса, не по карбураторите, става ли? Пак там се кара, и даже завива, по данните на щурмана, пак става ли? Ако си толкова велик, че да си капитан, щурман, и рулеви в едно, и ако корабът ти наисина може да преживее твоите решения - ашколсун, капа ти бия. С каквито истински моряци съм говорил по въпроса - всичките се смеят весело. Само които пушат много - и кашлят.
              Това за към кой се однася?
              Де е 55, де е 20 000? Не говорим за канонерки.
              Нали правите разликата между "глисада" и "глисаж"
              На глисаж може и с обърната четирикрака маса! имаше я тука във форума.
              На глисадата не излизам с такава.
              Весели празници.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                55 коня е за преходи, походи или превоз. За риба са много а за спорт малко. Лодка правена за спорт с 3-4 човека на борда и един във водата търси мотор над 250 коня. Както писах по-горе моя мотор е на кантар- аха аха да не стане. Като ми се падне Владо със слаломната ска и не съм сложил бавния винт, и 3 слабички 110кг. телета на борда едвам го измъквам с люта борба и леко на завой.
                За такава работа хАмериканците и хАвстралийците слагат 350-500коня.

Мдаа. и ние тук един флетчер го почнахме с 50, минахме на 120, а сега сме приготвили един крайслер осмак - зет колона
                GW Steed5

Коментар

Първоначално публикуван от lusan Преглед на мнение
                  Мдаа. и ние тук един флетчер го почнахме с 50, минахме на 120, а сега сме приготвили един крайслер осмак - зет колона
                  Ако е от лека кола и не сте много горди звънни да ти кажа къде са диверсантите преди да го сложите. Иначе това е пътя.

ПП как докарвате ъгъла на транеца.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Благодаря за коментарите, по-малко по-малко започвам да се ориентирам. Бихте ли ме насочили към - Дали си струва парите горе-долу и дали ще се движи на глисаж при спокойно море, с 4 човека на борда или 2-ма човека в лодката и 3-ти на въжето със ски или някакъв малък ринг.

Коментар

Първоначално публикуван от Avantgarde Преглед на мнение
                      ..Дали си струва парите горе-долу и дали ще се движи на глисаж при спокойно море, с 4 човека на борда или 2-ма човека в лодката и 3-ти на въжето със ски или някакъв малък ринг.
                      Дали ще се движи на глисаж с 4 човека не е сигурно. Зависи от човеците и основно от състоянието на мотора.
                      2ма въте и един на въже може само ако е лек или е на две ски. Уейкборд, ниборд, банан и ринг се дърпат без проблем с каквото ти падне. Проблемите започват като се научите да карате. За скок или някаква друга идиотия трябва сериозна засилка, което става с яко теглене. Добър скиор може да спре подобна лодка и да я завие почти на 90 градуса само като опъне диагонала.
                      Мойте винтове са 14" диаметър 3ки или 4ки. Лодката е 1500кг и добрия скиор го усещам на волана.

Моя съвет е да я пробвате колкото и да е неприятно в това годишно време. Мотора със слушалки или във варел не можете да го прецените. Важно е колесара да е регистриран и да не е изгнил. Проверете как е регистриран, за кола или за товарно МПС.
                      Проверете дали е боядисвана. Ако да, това не е добре. На малко места в България могат да направят кадърно външно въстановяване. Ако е боядисана с обикновенна боя за леки коли не е ясно какво ще стане до пролетта.
                      Иначе цената не е висока, макар, че зимата в криза... Мойта ще я дам и за 14 до април месец....може и по-тънко ако дойде накой с пари в брой.
                      Годината на производство (ако е фабрична) е на транеца-последните две цифри от серийния номер
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Благодаря за ценната информация, ще проверя всичко споменато и ще чакам благоприятно време след Нова година да се изпробва. Сега трябва да събирам информация, какво да гледам и слушам при пробата.

Коментар

Без да съм специалист точно по такива корита си давам моите 2 стотинки.
                          Лека спортна лодка за гладка вода да я караш на скорост. На каква да е чупеща се вълна вълна е кофти /меко казано/ Мотора двутактов, лесен за потдръжка. Drunkman ти го е казал- слаб за ски, ОК за банани. Ще глисира с 4 слабички, ако са дебели ще е зор. Ако основното е да теглиш ски не е твоята лодка.
                          Внимавай с идеята "ще сложа по голям мотор ако тоя ми малее"- транеца има ограничение по конски сили. Сравни го с кола- взимаш малка, лека, двуврата бегачка. Имаш каравана за теглене. Става ли?
                          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                            Ако е от лека кола и не сте много горди звънни да ти кажа къде са диверсантите преди да го сложите. Иначе това е пътя.

ПП как докарвате ъгъла на транеца.
                            Ще се преработва транеца !!! както казах мотора е със зет колона. Днес ще го снимам , за да ти го покажа. Мислим и да надстроим малко страниците. Ще трябва да се сложат и две яки тръби от край до край, иначе може да се сгъне !!! Най добрия вариант би бил да намерин някое по дълбоко корито и да му вземем калъп. Ако имаш нещо предвид свиркай !!!!
                            GW Steed5

Коментар

Първоначално публикуван от lusan Преглед на мнение
                              .... Най добрия вариант би бил да намерин някое по дълбоко корито и да му вземем калъп. Ако имаш нещо предвид свиркай !!!!
                              Свирррррр.
                              Клюцни на синия надпис в подписа ми. Това е може би най-дълбокото читаво корито което съм виждал на размер като за 200-300 коня.
                              Мотора ако е с колоната комплект втора употреба иска само да премерите компресия за всеки случай ако не е отварян. Ако е отварян-къде? Буталата, сегменти, биели, основни и биелни лагери за лодка и кола са на едни и същи размери но иначе са тотално различни. Частите от кола запичат за 5 дена. Ако мога да помогна с друго...звънкайте или пиши някъде.

ПП. това жълтото е хАмериканско въже за водни ски със 100 гаранции. Един ден на 5 бири скъсах две.

Прикачени файлове
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

ето снимки, ама са лоши щото ги правих с тел. мотора го взехме от един баровец, за без пари.
                                Прикачени файлове
                                GW Steed5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X