Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мореходна ли е тази лодка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мореходна ли е тази лодка

Първоначално публикуван от Avantgarde Преглед на мнение
    Пропуснах да напиша, че коритото е 15 фута. Капитанско имам, освен това ми казаха, че не е необходима регистрация. Към лодката ми дават 3 винта с различна стъпка (не съм сигурен, че се изразих правилно) в зависимост за какво се ползва се слага подходящ винт. По принцип лодката няма да стои на вода, ще се ползва за разходка и удоволствие което автоматично значи, че няма да се изкарва при големи вълни, че да не излезе бирата Общо взето лодка за разходка при хубаво време. Освен лодка колесар и двигател дават 5 спасителни жилетки, водни ски, въже за теглене и 3-те винта. Цената е около 7000 лв.
    Ако има къде да я държиш и ако се попазариш, то си струва.
    Кеф цена няма!! Не че е определящо, ама коя година е мотора? Хубаво е и да мине една профилактика в добър сервиз.
    Ако ще е само за разходки и водни ски и един винт е достатъчен. Не, че разнообразието вреди.
    Разхода е много относителен и зависи от много фактори.
    Ама кефа си е кеф!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Ако има къде да я държиш и ако се попазариш, то си струва.
      Кеф цена няма!! Не че е определящо, ама коя година е мотора? Хубаво е и да мине една профилактика в добър сервиз.
      Ако ще е само за разходки и водни ски и един винт е достатъчен. Не, че разнообразието вреди.
      Разхода е много относителен и зависи от много фактори.
      Ама кефа си е кеф!
      Да, ама това че има 3 винта с различна стъпка говори че при определено натоварване лодката не може да излезе на глисаж. А вярвайте ми това е най важното за една лодка. Също така наличието на хидрофойл (крилата)на двигателя говори в подкрепа на тезата ми.
      Според братушките има една лесна и примерна формула за изчисляване на това колко к.с. са необходими за да излезе една лодка на глисаж.
      КОНСКИТЕ СИЛИ ПО 25 = МАКСИМАЛНИТЕ КИЛОГРАМИ.,
      в случая 55 x 25= 1375 kg.
      GW Steed5

Коментар

И още нещо което не е без значение. ХИДРАВЛИКА на двигателя за вдигане и спускане, както и за нагласяне на наклона !!!!
        Доколкото виждам на снимката такава няма. А хич не е приятно да вдигаш 100 и кусур кила мотор всеки път когато излизаш на бряг.
        GW Steed5

Коментар

Първоначално публикуван от lusan Преглед на мнение
          Да, ама това че има 3 винта с различна стъпка говори че при определено натоварване лодката не може да излезе на глисаж. А вярвайте ми това е най важното за една лодка. Също така наличието на хидрофойл (крилата)на двигателя говори в подкрепа на тезата ми.
          Според братушките има една лесна и примерна формула за изчисляване на това колко к.с. са необходими за да излезе една лодка на глисаж.
          КОНСКИТЕ СИЛИ ПО 25 = МАКСИМАЛНИТЕ КИЛОГРАМИ.,
          в случая 55 x 25= 1375 kg.
          Така де. 1350кг си е коджа-бая. С 55 кончета и 4-5човека, ще си фърка, че и водни ски ще дърпа. Единствено трябва да си подбере най - икономичния винт, за режимите при които се ползва най - често. А експериментите не са забранени.
          И аз съм с крила на 8кс Меркюри и надувна лодка 300см. Глисира с около 29км/ч и 2-3 човека, (ама не много дебели).
          Без крилата около 25км/ч и не повече от двама.
          С крилата доста по-лесно се вдига на глисаж.

Коментар

К'ви крила, к'ви 5 кинта...

Това, което наричате крила е стабилизатор против повдигане. При по-мощните двигатели, едната от трите основни компонента, на векторите на силите на винта, се компенсира по подобни начини...

П.П. Относно глисирането... смешно е, че някой се е опитал, да сведе това до проста формула.
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение

Това, което наричате крила е стабилизатор против повдигане. При по-мощните двигатели, едната от трите основни компонента, на векторите на силите на винта, се компенсира по подобни начини...

П.П. Относно глисирането... смешно е, че някой се е опитал, да сведе това до проста формула.
              Формулата е емпирична и е в голяма степен вярна. Не е универсална, а ориентировъчна.

По-скоро ЗА повдигане.
              http://www.iboats.com/Hydrofoil_Stab...view_id.217147
              http://www.boatersoutlet.com/browsep...tabilizer.HTML

Коментар

С уважение но ще си позволя да не се съглася. Хидрофойла се монтира на антикавитационната плоча с цел по бързо излизане на глисаж, както и за по меко управление в завой. ако моторът е монтиран правилно, антикавитационната плоча трябва или да е наравно или най много 2-3 см см. под нивото на дъното на лодката, т. е., след като лодката изглисира т.н. крила остават във въздуха.
                Между другото аз лично НЕ съм привърженик на такива ! Споделям личен опит, ако ъгъла на мотора не е супер прецизен, често ми се е случвало с такива крила да за почне да "буксува", и тогава трябва бързо да се връща газта
                горните твърдения се отнасят главно за язовири където няма голями вълни. За море, нещата са доста по различни. Там си трябва мотор с дълъг ботуш, а в много случаи и за глисиране и дума не може да става.
                GW Steed5

Коментар

Дори мисълта, че излизането на глисаж, може да се опише с формула е абсурдна...

П.П. Като се замисля... ами ако наистина може, при това с толкова простичка формула... що ли трябваше да уча 4 семестъра, основен курс хидро-газо динамика... и още толкова разни витла и турбини...
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Лодката става за крайбрежно плаване - би трябвало да се води клас С - за плаване до 5 мили брега, вълни до 3 бала... Сигурно има метална табелка - виж я! Обърни повече внимание на мотора - коя година е произведен, в какво състояние е... Добре е да се пробва на ход, а не само на слушалки или в бидон... Той 2Т ли е- такъв ли е http://www.piranha.com/motor_specs.php?id=7451 Новите Маринер 4Т до 30кс включително са идентични с Меркури и Тохацу, но точно този не е ясно какъв е... Би трябвало да е сглобен в Белгия... Имай едно наум с мотора поне докато го прегледат основно, защото такава лодка трудно се прибира на гребла, а ако си сам - направо невъзможно...

По принцип това е старо като концепция корито и такива се продават доста и евтино... Но ако двигателя е изряден би трябвало да нямаш проблеми...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ми питай братушките. Там съм го чел. Между другото единствено в тяхни сайтове човек може да намери малко теория FREE.
                      http://motolodka.ru/power.htm
                      GW Steed5

Коментар

Дори мисълта, че излизането на глисаж, може да се опише с формула е абсурдна...

П.П. Като се замисля... ами ако наистина може, при това с толкова простичка формула... що ли трябваше да уча 4 семестъра, основен курс хидро-газо динамика... и още толкова разни витла и турбини...
                        То и аз доста семестри, а преди това и в техникума, учих как Укавето не минава зад баира, ама как я гледах тая Сръбска телевизия в София? А от време на време и Румънска?

Коментар

Телевизията на УКВ ли я гледаше?
                          There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                          No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                            Лодката става за крайбрежно плаване - би трябвало да се води клас С - за плаване до 5 мили брега, вълни до 3 бала... Сигурно има метална табелка - виж я! Обърни повече внимание на мотора - коя година е произведен, в какво състояние е... Добре е да се пробва на ход, а не само на слушалки или в бидон... Той 2Т ли е- такъв ли е http://www.piranha.com/motor_specs.php?id=7451 Новите Маринер 4Т до 30кс включително са идентични с Меркури и Тохацу, но точно този не е ясно какъв е... Би трябвало да е сглобен в Белгия... Имай едно наум с мотора поне докато го прегледат основно, защото такава лодка трудно се прибира на гребла, а ако си сам - направо невъзможно...

По принцип това е старо като концепция корито и такива се продават доста и евтино... Но ако двигателя е изряден би трябвало да нямаш проблеми...
                            Yamaha 2t. Между другото много често на този Mariner пише made in Japan
                            Прикачени файлове
                            Последно редактирано от lusan; 28-12-09, 18:41.
                            GW Steed5

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
                              Телевизията на УКВ ли я гледаше?
                              Да 4-ти ,7-ми 9-ти и 12 канал

Коментар

А още от първата снимка е очевидно, за какво говорите нататък?
                                Нормална скоростна лодка. Както остане без ход - така няма и пет минути живот. Какво толкова.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X