Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мореходна ли е тази лодка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мореходна ли е тази лодка

Здравейте колеги, предлагат ми лодката от снимките. По думите на собственика лодката е в безупречно състояние, все още не съм я виждал на живо, мой приятел ме свърза с продавача. Вярвам че лодката е в добро състояние. Въпросът ми е подходяща ли е за море, бива ли ги тия Маринер-и и какъв ориентировъчно е разходът на гориво, последното не е от особено значение просто да си знам. Благодаря би предварително.
    Прикачени файлове

До: Мореходна ли е тази лодка

По скоро язовирна. Ще си плува в морето но ще друса повече и ще клати. Вижда ми се и малечка. За какво смяташ да я ползваш и ако не е тайна колко и искат.
    За разхода ако е добър мотора околу 20л/ч.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      По скоро язовирна. Ще си плува в морето но ще друса повече и ще клати. Вижда ми се и малечка. За какво смяташ да я ползваш и ако не е тайна колко и искат.
      За разхода ако е добър мотора околу 20л/ч.
      съгласен. за морето ти трябва дълбоко V. също така ще ти трябва регистрация на лодката, както и капитанско.
      мотора е Ямаха, много добър. бензин хубаво двутактово масло за извънбордови двигатели и само караш. разхода средно е около 300 гр. на конска сила. за мен обаче този мотор е малък за това корито. ще излизаш на глисаж , ама ако натовариш повечко хора може и да не стане.
      На такова корито сме слагали 120 кона Форс и е много....приятно.
      С Джонсън 55 се мъчеше с трима човека и багаж.
      GW Steed5

Коментар

Пропуснах да напиша, че коритото е 15 фута. Капитанско имам, освен това ми казаха, че не е необходима регистрация. Към лодката ми дават 3 винта с различна стъпка (не съм сигурен, че се изразих правилно) в зависимост за какво се ползва се слага подходящ винт. По принцип лодката няма да стои на вода, ще се ползва за разходка и удоволствие което автоматично значи, че няма да се изкарва при големи вълни, че да не излезе бирата Общо взето лодка за разходка при хубаво време. Освен лодка колесар и двигател дават 5 спасителни жилетки, водни ски, въже за теглене и 3-те винта. Цената е около 7000 лв.

Коментар

регистрация особено за морето е задължителна !!! за язовирите засега няма проблем.
          Цената с колесара ли е, и той регистриран ли е.
          GW Steed5

Коментар

Първоначално публикуван от lusan Преглед на мнение
            регистрация особено за морето е задължителна !!! за язовирите засега няма проблем.
            Цената с колесара ли е, и той регистриран ли е.
            До 4.5 или до 4.55 м не съм точно сигурен,не е задължителна регистрацията.И тази лодка за море твърдо не става.
            Поздрави!
            [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
            [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
            [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
            [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от cyklon Преглед на мнение
              До 4.5 или до 4.55 м не съм точно сигурен,не е задължителна регистрацията.И тази лодка за море твърдо не става.
              Поздрави!
              Аз също не съм сигурен но за 55коня мисля, че трябва та ако ще и на леген да ги сложиш.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Що да не става?

П.П. Само аз ли си мисля, че двигателят е Х'американски... "Маринър", сиреч "Меркюри"...
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                  Аз също не съм сигурен но за 55коня мисля, че трябва та ако ще и на леген да ги сложиш.
                  Незнам аз така го разбирам http://agabaga.dir.bg/_wm/library/it...ab5c313ce9b4c7

(5) (Нова - ДВ, бр. 91 от 2006 г.) Регистрирането на плавателни съдове с максимална дължина до 4,57 метра (15 фута), неизвършващи стопанска дейност, не е задължително.

[U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
                  [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
                  [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
                  [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

За Маринер и аз чух нещо свързано с Меркюри и Америка, нека компетентните да кажат що за мотор е. Иначе пак казвам, че ще се кара при спокойно време в нашата група няма авантюристи, излишни рискове няма да се поемат. Колесара влиза в цената, както и всичко изброено по-горе. Най-много ме притеснява регистрацията на съда, хамалогия ли е и изисква ли много средства ежегодно, аз затова търся до 15 фута.

Коментар

[QUOTE=Avantgarde;974448]За Маринер и аз чух нещо свързано с Меркюри и Америка, нека компетентните да кажат що за мотор е.
                      Това е точно така. Имат завод и в Белгия.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                        Що да не става?

П.П. Само аз ли си мисля, че двигателят е Х'американски... "Маринър", сиреч "Меркюри"...
                        през годините под Логото Маринър излизат както меркурита така и ямаха. Новите четиритактови Mercury, Tohatsu,Mariner, Nissan e едно и също. Johnson i Suzuki пак са едно и също. Просто голямото коопериране започна. Избираш марка само. Както и при колите.
                        Служебният Hyundai Tucson e с VM motor
                        GW Steed5

Коментар

Американските извънбордови и бордови мотори особенно по старите модели имат сериозен проблем със солената вода не им понася нещо.Други често срещани проблеми не държат обороти трудно включват муфата а като включи започва да изключва.Проблем с охлаждането сериозен ако лодката е карана в солена вода.Чувал съм от наши майстори че американските двигатели не са изчеслени за солена вода.Тоест вредните тоци на мотора и солената вода разяждат алуминия който не е конструиран да издържа на този вид нароватване.Японците се осетиха на време и отстраниха този проблем доста отдавна и за това за предпочитане са японските мотори.

Не знам дали се изразих правилно и дали някой ще ме разбере.
                          OFF-ROAD CLUB PRIMORSKO
                          www.offroadprimorsko.com
                          0899883765

Коментар

Първоначално публикуван от damian_drinkov Преглед на мнение
                            Американските извънбордови и бордови мотори особенно по старите модели имат сериозен проблем със солената вода не им понася нещо.Други често срещани проблеми не държат обороти трудно включват муфата а като включи започва да изключва.Проблем с охлаждането сериозен ако лодката е карана в солена вода.Чувал съм от наши майстори че американските двигатели не са изчеслени за солена вода.Тоест вредните тоци на мотора и солената вода разяждат алуминия който не е конструиран да издържа на този вид нароватване.Японците се осетиха на време и отстраниха този проблем доста отдавна и за това за предпочитане са японските мотори.

Не знам дали се изразих правилно и дали някой ще ме разбере.

Половината от Американските мотори които се появяват в България са made in Belgium.
                            Да не ви показвам на какво заприличва хонда след 2 години- на море !!!
                            GW Steed5

Коментар

Първоначално публикуван от lusan Преглед на мнение
                              през годините под Логото Маринър излизат както меркурита така и ямаха. Новите четиритактови Mercury, Tohatsu,Mariner, Nissan e едно и също. Johnson i Suzuki пак са едно и също. Просто голямото коопериране започна. Избираш марка само. Както и при колите.
                              Служебният Hyundai Tucson e с VM motor
                              http://www.brunswickmarineemea.com/;...d=gf5xov7s0q6i
                              Ето инфо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X