Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сгъваема лодка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Сгъваема лодка?

Благодаря за инфото, но не може ли да дадеш някой линк...или нещо по-конкретно?

Коментар

Вижте какво ми изпратиха в отговор на моите запивания:

"Здравейте,

Пиша ви във връзка с желанието ви да имате лодка от типа porta-bote.
      При изготвянето на чертежите, макетите и в крайна сметка на самата лодка съм използвал изцяло и само снимки и видеофайлове на оригиналната лодка, така, че в тази "Сомовица" има изцяло наше ноу-хау било то видяно от оригинала или измислено от мен и моят приятел.
      Мога да ви предложа следното: За срок от 1 месец ние да ви направим лодка като нашата, като цената е 1800 лв., като в началото на периода ни давате капаро в размер на 700 лв.
      В тази цена не влизат гребла и котва."

Коментар

Мноооого бързо вдигнаха цените. Стилът и отговорът е същия, но за един месец 800 лв. надценка - значи не им липсват клиенти на момците. Браво им - Дано само отговаря на стандартите за сигурност тая Сомовица.
        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

Два дена търся матерял подходящ за porta-bote и засега греда.Казаха ми че същия матерял като оригиналния е невазможно да намеря ,защото е патентован от американския производители на porta-bote.Тои е полипропилен но с някакви добавки вътре, за да е по еластичен и издражлив на удар,които не са таина но не смеят да го прават заради патента.И така търса нещо подобно което е налично.Даваите съвети от каде може да намеря такива полипропиленови плоскости искам да си направя 385см. лодка.

Коментар

Нещо съм изпуснал развитието на темата...

Колега Oknoman, който търси - той намира.
            Цялата налична към момента информация съм я споделил тук.

Ето тук има няк'ви работи, но не знам дали биха станали...

Други линкове:
            1.
            2.
            3.
            4.
            Последно редактирано от GODzillata; 13-09-09, 13:04.
            Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Колеги,
              Ето и моя отговор на колегите със "Сомовицата".
              Засега си няма име, и не е пробвана с двигател. Снимките са от пробното пускане на вода. Излязоха някои забележки, и сега умувам над тях
              Прикачени файлове

Коментар

Е, давай да помагаме - какви проблеми се появиха?
                0888 315 794
                LZ1UPI
                A1 (Rh+)

Коментар

Внимавайте с алкохола!!! - http://www.youtube.com/watch?v=ZnYcx...eature=related
                  Шегичка!!
                  Иначе имам следните проблеми:
                  1.Греблата са къси
                  2.Дъното ми се струва доста нестабилно
                  3.Плата на кърмата ми изглежда несигурен в прегъвките
                  4.Задължителна кука /халка/ на носа - котвата трябва да е вързана за носа -така лодката е с най- малко съпротивление на вълните и вятъра
                  5.Транеца ми е дървен и с малкото вода която влезе,попи вода и се изметна за часове.
                  6.Пространството под седалките - не съм се спрял на оптимален вариант за непотопяемост.
                  7.Защита от UV
                  и т.н. и т.н.

Коментар

Ако дадеш подробности за материалите и начина на изроботка може и да сме по-полезни. Транецът е дървен - явно не е точния материал. Защо не е от материала на останалата лодка (какъв е той и колко дебел?) Ако е ПВЦ, трябва боядисване за УВ защита - има много яхтени и еластични бой (покрития), които биха ти свършили работа. Проблем при ПВЦ-то си остава обаче нагряването от слънцето. Над 70С започва да се деформира едно към кесим и после ... лошо. Ако е с таква плоскости, прябва де се боядиса или бяло или огледално (или бронз, никел ... ), което пък е проблем при експлоатацията - слънцето ти яде очите като на електроженист без маска . Не разбрах какво значи "дъното ми се струва доста нестабилно"??? Като стъпваш от ляво и отдясно и лодката се клати или като стъпиш някъде, дъното се огъва (деформира или поддава) прекалено?
                    Какъв плат ползваш и какъв ти е вида на захващане и прегъвки?
                    Късите гребла предполагам знаеш как могат да се оправят .
                    Колкото по-ниско са седалките, толкова по-ниско е центъра на тежестта, по-малка вероятността за обръщане и по-неудобна за използване.
                    Аз на твое място бих проверил коя е най-удобната височина за гребане (като седнеш да ти е удобно да въртиш греблата). Това при всички положения ти е най-важния фактор за централната пейка. Ако ще слагаш мотор, задната пейка трябва да ти е удобна за дръжката на мотора, но там съвсем спокойно можеш да смъкваш от височината.
                    0888 315 794
                    LZ1UPI
                    A1 (Rh+)

Коментар

Материала е пенесто PVC 8 mm. Пода поддава при стъпване , При разклащане се клати, но не мисля че е ненормално много. Плата ми е от материала за рекламните пана - най дебелия. Залепен около 30 мм отвътре навън.Транеца е от 30 мм чам. Мислех че най просто и евтино ще е седалките и транеца да са дървени, което не се оказа точно така. Ще ги имрегнирам с нещо.

Коментар

Може би ако направиш дъното от по-дебели плоскости, а стените от по-тънки, нещата ще се оправят? Може и да бъркам - не знам каква ще е деформацията...
                        Относно плата - пробвай няколкослоина връзка - единия материал да не се разтяга, другия да не пропуска вода, третия да не се протрива ... слепени един за друг правят "сговорна дружина"
                        0888 315 794
                        LZ1UPI
                        A1 (Rh+)

Коментар

вместо "чам" (най-некачествената дървесина), сложете дъб... минете го с 3-4 ръце яхтен лак... По принцип се прави с водоустойчив шперплат... Може да си купите от ф-ма Лесоцентър (например) Транеца да е поне 5см дебел...
                          На дъното може да се сложи втори пласт материал за да не се огъва толкова много...

Влизайте със спасителни жилетки, защото винаги може да изкочи някой "скрит дефект"!
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Благодаря за полезните съвети. Никога не съм имал лодка, така че вашият опит е много ценен. За съжаление в момента нямам свободно време и само набелязвам задачките.
                            Отправям молба към следящите темата: Търси се двигател 2- 5 кс за проба на лодката /намирам се в Сливен/.

Коментар

Малко след като сглобих лодката попаднах на това:
                              http://www.flatoutboats.com.au/downloads.php
                              което доста ми промени виждането за сгъваема лодка. Следващата ще е от този тип. Засега обаче трябва да избарам първата.

Коментар

Вчера ходихме на Жребчево с приятел. Прекарахме около 5-6 часа в язовира. Лодката беше супер - никакви забележки. Натоварихме се ние, и багажа - сигурно към 220-30 кг .Потъна около 10 см. Бях с двигател Меркури 3.5 кс, къс ботуш, 4-ри тактов, водно охл. - чисто нов. Обаче......
                                1. Лодката се движи нормално около ниските обороти, но при увеличаване на оборотите скоростта се увеличава малко, двигателя реве, и отзад водата се върти /завихря/ зад лодката. Скоростта която максимално вдигаме е около 7-8 км/ч Двигателя е фиксиран на транеца по схемата указана от производителя. Транеца ми обаче е равен от долу /няма скосяване/

2. Двигателя -това ми е първи контакт с двигател за лодка. Изчетох мануала няколко пъти, и преди и след ползването на вода. Според моите технически разбирания, не съм впечатлен от работата на д-ля.
                                Работи твърдо и с вибрации - ръкохватаката и ръката ми на нея подскачат . Шумен - с отчетливо чукане на клапани - при режим на тролене не можем да се чуем, или да чуем ако ни звънят телефоните.
                                При рязко подаване на газ в повечето случаи гасне. При увеличаване на оборотите след средните д-ля реве по особено и не ги повишава повече -звучи като че не му стига гориво.
                                Може и това да е - малък мотор, за малко пари . Но все пак ще се радвам да чуя вашите мнения.

Имам и следните въпроси:
                                Как да намаля или премахна въртенето на водата на кърмата?

Водата през малкото маркуче която е като индикатор дали работи помпата , нагрява ли се в процеса на работа, и само от там ли изтича.
                                / в язовира течеше само хладна, а в къщи на варела по някое време се стопли/

Вала на пропелера ми има около 90-100 градуса халабина?!?

Долу в ботуша има масло или смазка?

Карбуратора има две дрениращи маркучета, един винт за празния ход при др. клапа и това е. Как става регулирането на въздуха, на горивото?

По ваши наблюдения колко трябва да вибрира и да е шумен този д-л или друг такъв от този клас?

Каква трябва да е хлабината при клапаните?

Дали в БГ има оторизиран сервиз на Mercury Mariner ?

Ако имате желание и време помагайте

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X