Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сгъваема лодка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Сгъваема лодка?

Дай снимки.
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

Коментар

нямам снимки на вода

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010001.jpg
Прегледи:2
Размер:107.6 КБ
ID:5131320

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010006.jpg
Прегледи:1
Размер:108.0 КБ
ID:5131321

Коментар

Лодката пак ли седи "горе" (потъва съвсем леко) както на предните снимки?
        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

потъва около 10 см

Коментар

Разгледай внимателно клипчетата с австралийската лодка, които си показал. Виждам две важни разлики:
            1. Транеца на лодката е лястовича опашка и това позволява на двигателя да гази по-дълбоко и лодката е по стабилна в завой.
            2. Задната седалка допълнително укрепва транеца и дава възможност за по-голям двигател. По спецификация за 2,4 м 4-6 к.с., а за 3,3 м 4-8 к.с.
            На клипа с 8 к.с. и двама души излиза идеално на глисаж.
            sigpic

Коментар

Колега Владо 2 ,
              Клипчетата съм ги гледал много, ама много пъти. Попаднах на австралийската лодка когато вече бях направил моята. Концепциите са ни доста различни. Лодката от клипа е с по тесен, бърз, и доста по здрав корпус. Моята е по широка , плоска на кърмата - създадена като рибарска лодка за двама души за вътрешни водоеми и направена с подръчни материали. Затова си купих д-л 3.5 кс . Не съм споменавал никъде и никога думата глисаж!
              Лодката ми при 240кг и 3.0 м дължина си е водоизместваща завинаги. Единственото което искам от нея и мотора е 10-15км/ч .
              Може и да се получи - с д-л поне 5 кс и с нещо което ще намали загубите от завихрянето на кърмата - хидрофойл, някакви плоскости.

Коментар

Първоначално публикуван от torro07 Преглед на мнение
                ...Лодката ми при 240кг и 3.0 м дължина си е водоизместваща завинаги. Единственото което искам от нея и мотора е 10-15км/ч .
                Може и да се получи - с д-л поне 5 кс и с нещо което ще намали загубите от завихрянето на кърмата - хидрофойл, някакви плоскости.
                Колега, дадох ти и таблица в другата тема и ти пак не вярваш. Ето ти ги цифрите. Никога няма да стигнеш до 15 км.ч.

3 метра водолиния е 9.84 фута.
                Максималната ти скорост при водоизместващ режим е 4.2 възла.
                4.2 възла е 7.78 км/ч.
                Ако направиш 15 км/ч с този мотор и с 200 кила в лодката, обади се, докажи ми го и аз лично ще ти изпратя бутилка от това, което пиеш. Ще си изям и тапията с кетчуп. И с 5 коня няма да се получи, ако имаш 200 кила в лодката.
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Аз сьм 65 кила,айде 68 в охранените си години.С 5 коня мотор на ква да е лодка излизам на глисаж с мноооого зор,с 200 кила глисажа през крив макарон.
                  Аз тапията няма да си ям ма пьк споря до утре сутринта ваше или мое време по избор.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Аз пак прочетох всичко. Така както го казва колегата нещо май се е объркал. Не иска да излиза на глисаж, разбира, че лодката е само в режим на водоизместване, но въпреки това иска да направи двойно на максималната скорост при водоизместване. Едното не се връзва с другото. За да прескочиш вълната и да излезеш на глисаж ти трябват конски сили. Транеца няма да издържи. Не прескошиш ли вълната си стоиш на 4-5 възла.

Ама ти не ни слушай какви ти ги приказваме. Я виж хората какво правят.

Последно редактирано от NIKSD; 30-10-09, 05:29.

Коментар

Ма тоя е с плоско дьно и не е 200 кила,не се брои.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Транеца му е достатъчно здрав за по-големичък мотор. Е за това я пуснах тая снимка.
                        И не ми викай, че не е 200 кила, я го виж как са му клепнали ушите. Дебелак. И тая маса е дъбова, и тя тежи. Има ги 200.

Коментар

Струва ми се , че малко плитко гази този мотор. За съжаление на мен също ми се наложи да дялкам транеца допълнително, след като взех мотор и се оказа , че не гази достатъчно. А иначе с 3,5 к.с. за риболов са добре.
                          подаръци за мъже от FACOM
                          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

[Ако имате желание и време помагайте[/QUOTE]
                            Мотора е за профилактика със сигурност.
                            Звънни на о56 821715 това е в Бургас и питай за сервиз.
                            Или на 052 616 695 Варна.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                              ....................................................

Баце .... направо уби коня .....
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                                Дали става и с такава с променлив капацитет? Имам предвид разтегателна маса Ще пропуска ли???

Извинявам се че така сериозно оспамихме темата, ама направо не се сдържах. Ако решите го изтрийте
                                LZ1DWW

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X