Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпроса за чарколя за лодка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Няколко въпроса за чарколя за лодка

Първоначално публикуван от Бай Гуджан Преглед на мнение
    Малко по-малко ми се избистря картинката. На ремаркето ще монтирам тези женски клеми, а от другата страна на кабела ще сложа щипки, за да може да се включвам към акумулатора на различни возила.
    Ясене, ако наистина кабела е 6-7 метра, колко трябва да му е сечението?
    Зависи.

Ако приемеш че до лебедката искаш да стигат поне 10 волта и че тя харчи 80 ампера - ми нещо като 50кв.мм излиза. Това колко тежи си смятай сам.

Коментар

Така е, но като съм се хванал.... Значи ще се огледам за 50 квадрата кабел и клеми.

Коментар

Стига бе, 50 мм са много. Няма да заварява с тях. Тоест, сигурно така казва науката, но няма да е хич практично.
        I get High by going Down

Коментар

Абе какви 50 квадрата кабели ви подгониха? Това на 2х7м не може да се носи. А тая лебедка харчи 80А точно колкото тая на Ясен 400. Т.е. може и толкова ама според зависи. Па и да греят кабелите кво толкова - той няма да я ползва цял ден. Те 16мм2 са мега неудобни ...
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от skitnik Преглед на мнение
            Стига бе, 50 мм са много. Няма да заварява с тях. Тоест, сигурно така казва науката, но няма да е хич практично.
            Заваряването е по-лесната задача.
            Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Абе какви 50 квадрата кабели ви подгониха? Това на 2х7м не може да се носи.
            И аз това им разправям.

Моята лебедка никога не е имала претенции да харчи 400.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Моята лебедка никога не е имала претенции да харчи 400.
              Се тая, важен е порядъка - на бившия ми патрул теоретично харчеше 400 ама в реалността доста по-малко.
              ПП Ти щеше да ми даваш едни амперклещи
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                ПП Ти щеше да ми даваш едни амперклещи
                Ти щеше да вземаш едни амперклещи.

Ама тъкмо съм си преместил къщата и вероятността да ги намеря е ниска. Изчакай още седмица-две.

Коментар

Здравейте колеги. Ето как реших въпроса със захранването на лебедката. Когато съм с моята кола е ясно, ползвам бързата връзка за да дам ток от моя акумулатор. Когато закача колесара на друга кола, пак през бързата връзка, но тя ше води до щипки. Дано ми се получи .
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:burza-el-vruzka.jpg
Прегледи:1
Размер:43.5 КБ
ID:5670073

Коментар

Така може и да се получи. Да знаеш че малката бърза връзка е до 50А. Вземи голямата.

Коментар

Да, точно нея взех и тези дни ще се отдам на електричеството .

Коментар

Идеята за електрическа лебедка на колесара си е изначално порочна. Слагаш си в гащите таралеж от най-къдравите. Около водата тези неща имат кратък, но вълнуващ живот. Лодката ти е по силите на всяка ръчна лебедка, която няма да ти създава ядове. Освен това разпъването на кабели и разправията покарай това е по-трудоемко и бавно от ръчна лебедка.
                        Далеч по-тежка лодка вадя с ръчната без усилие.
                        Последно редактирано от Scrapheap; 03-07-15, 20:07.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Прави я, но си вози една мижава ръчна под седалката, може и по-сериозен колан с тресчотка.
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

В морето (и около него) средата е много агресивна, непредвидима. Всичко трябва да е максимално просто и надеждно. Аз мислих по едно време за електрически шпил за котвата, защото често пускаме над 100 метра въже. Ама като сметнах кабелите (акумулаторното е отзад на кърмата) се отказах.... Въртим си винча на ръка, но няма ядове!
                            Show must go on!
                            LZ1VES

Коментар

В момента колесара си има здрава и яка лебедка, с която няма проблеми да вадя и пускам лодката. Ще сложа електрическата като втора, пък ако и се случи нещо, ще се върна на ръчната. Освен това, лодката ще се пуска/вади 2 или 3 пъти в годината, в море като езеро и не мисля, че ще има екстремни ситуации, при които да подложа "нежната" ел. лебедка на големи натоварвания.
                              В края на краищата, вече съм я купил и ще я туря, пък докато оцелее. След това ще и тегля шута и се връщам на конвенционалната.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                              X