Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпроса за чарколя за лодка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Няколко въпроса за чарколя за лодка

Надеждно кранче за прехвърляне на горивото може да използваш от УАЗ.Те имат по два резервоара и бронзов кран в купето за прехвърляне.
    ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
    ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
    0896 846 246

Коментар

Благодаря на включилите се колеги. След разглеждане на дистанционни ключ маси, установявам, че цените им са такива, че май ще си се нагъзвам отново и отново . Според мен не си заслужават 300+ $ само за две лазения в багажника на ден. В бъдеще може и да премисля, но за сега ще си остане така.
      Лодката ще се кара само из Гръцкото Черноморие , така че ще се бори само със солена вода, но все си мисля, че тази вода няма работа в рундука с горивопроводите и не би трябвало да има проблеми с надупчване на клапана. Друг е въпроса ако се прецака от влагата във въздуха, ама все си мисля да купя някакъв читав и да си спестя главоболията.
      Лодката я купих от грък, който има фирма за поддръжка на лодки и това беше личната му лодка (познавам го и знам, че е така ) и установявам, че човека си е направил нещата като хората, а аз искам някакви мързеливи изгъзици . Ама нали ми е нова придобивка и все още съм ентусиазиран нещо да направя.

Коментар

Интересна лодка! Честита и много положителни емоции с нея

Ако имаш още снимки на лодката ще се радвам да я разгледам

Коментар

Благодаря за пожеланията и се извинявам за късния отговор . Ето още малко снимки.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150509_151041 - Copy.jpg
Прегледи:1
Размер:96.4 КБ
ID:5662612 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150509_151050 - Copy.jpg
Размер:92.8 КБ
ID:5662613 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150509_151101.jpg
Размер:93.8 КБ
ID:5662614

Цялата дандания по темата е за да не вдигам задната седалка и да не влизам целия в багажното, което е доста голямо, за да пусна или спра тока или да превключа резервоарите. В момента съм в процес на подмяна на фишфайндера с GPS с фишфайндер и говорителите с едни по-хубавки . Замислям се дали да не сложа още едни говорители отпред, под предната седалка, но чакам да дойдат първо задните и да преценя дали си заслужава.

Коментар

За двата резервоара съм сложил ето такъв трипътен морски кран, вече трета година се ползва без никакъв проблем из Егейско море.

Име:Kran.jpg
Размер:39.0 КБ
ID:5662626

И ние мислехме, че само със задни говорители ще е ОК и сложихме много висок клас морски. Обаче като бръмне двигателя и духне вятъра, отпред рулевия нищо не чува, а пътниците остават без уши от силния звук. Затова веднага сложихме още два отпред на конзолата. Сега всеки кръг се регулира и всички са щастливи
            Последно редактирано от Веско; 27-05-15, 20:05.
            Show must go on!
            LZ1VES

Коментар

Благодаря ти колега за много полезната информация. Нуждаех се от препоръка за такъв кран. За говорителите и аз клоня към допълнителни, само трябва да отида до лодката и да измеря разстоянието, та да туря най-оптималния диаметър.

Коментар

Първоначално публикуван от ДСВ Преглед на мнение
                Надеждно кранче за прехвърляне на горивото може да използваш от УАЗ.
                ... той и на самия УАЗ не струва, а в морето, ...

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
                [ATTACH=CONFIG]803458[/ATTACH]
                Ей това вече и за УАЗ става.

Коментар

Здравейте отново колеги. След намиране на решението с месинговия кран, за което съм много благодарен на колегите, дойде време и за следващите ми въпроси.
                  В момента търся решение за захранване на ел. лебедката, която ще монтирам на колесара. Първоначално смятах, че е добра идея да сложа един акумулатор на самото ремарке, който да се зарежда по време на движение и когато вадя лодката от водата, работещия автомобил ще помага с ток. След това се замислих за кражбите и други проблеми на стоящия на открито акумулатор и разбрах, че това не е добра идея.
                  За това бих искал да се допитам до Вас за някакви други "елегантни " решения на въпроса. Лодката ще се тегли с лек автомобил, който не бих искал да дупча или да му изкарвам някакви клеми под или около бронята. Самите клеми на акумулатора са доста покрити с пластмасови капачета и към тях няма да мога да закачам директно щипките на кабелите към лебедката. Мислех си дали може да се изкарат по някакъв начин допълнителни клеми в отделението на акумулатора и какви трябва да бъдат.
                  Общо взето търся някакво по-универсално решение, с което да захранвам лебедката независимо с какво дърпам колесара, като в същото време бих искал да бъде най-незабележимо в моята кола.

Коментар

Колега, не ти трябва... С ръчната лебедка си дърпаш колкото и където. По принцип колесара е винаги във водата и лодката се качва отгоре на ход. Само последния метър (рядко два) се придърпва с лебедката да се намести.
                    Show must go on!
                    LZ1VES

Коментар

Вече съм я купил. Няма къде да бягам .

Коментар

Откажи се, само ядове ще береш. По-добре един як винтоверт на мястото на дръжката или ел. мотора.
                        Ако много държиш букси за електрожен е сигурно решение, макар и грозновато.
                        I get High by going Down

Коментар

Лелеее, много твърди сте и двамата в отрицанието. Със сигурност има защо. А аз се бях приготвил за мързеливата работа . Просто по Гръцко ги гледах някои пичове как си издърпват лодките без пот и ми се искаше и на мен такъв рахат.

Коментар

Айде и аз да се присъединя към отричането. По чисто електрически съображения.

Коментар

Би могъл да си монтираш някое старо метално военно сандъче на колесара с болтове и в него да си държиш акумулатора за лебедката.

Коментар

Направо съм разбит. А толкова високотехнологичен се виждах .
                                Добре де, а лебедката като има и ръкохватка за теглене, това не посмекчава ли малко неодобрението?

Име:$_12.JPG
Размер:33.1 КБ
ID:5667228 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:$_12.JPG
Размер:28.1 КБ
ID:5667229

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X