Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подводницата им

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подводницата им

Гоблин, много благодаря за приятната разходка с която ме дари за сутрешното си кафе. Е свивах се на няколко пъти за да се вместя в 40-те инча, но не го разлях /кафето/.

Каква е автономността на това нещо под вода с тези дизелаци?
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

В Балтимор има "паркирана" една по-стара "USS Torsk", герой от популярната напоследък Корейска война :
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:304784_10151029100424702_1708493550_n.jpg
Прегледи:1
Размер:65.7 КБ
ID:5453961Натиснете снимката за да я уголемите

Име:419877_10151029101264702_1804680006_n.jpg
Размер:67.3 КБ
ID:5453962Натиснете снимката за да я уголемите

Име:418935_10151029100839702_1309151288_n.jpg
Размер:64.1 КБ
ID:5453963
      Вътре всичко е "pure analog" и доста подтискащо. Някакви дребни хорица са служили, `щото и койките им едни мънички.
      Ама на много от снимките съм аз пък нещо ме е срам да се показвам Ако проявявате интерес, ще подбера снимки (на които ме няма ) и ще напускам.
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Torsk1330201652_n.jpg
Размер:73.3 КБ
ID:5453964
      Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 15-02-13, 12:35.
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Благодаря! Много интересно!
        Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

В музея на Сан Диего има една от СССР '50те. Интересното е, че през перископа се вижда точно средата на съвременен ядрен самолетоносач паркиран от другата страна на залива. Снимки нямам, но някой ден ще направя. И тая на Гоблин е като Хилтън в сравнение със Съвецката. Явно по-нов модел.
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Аз на вашата как съм и се наточил не е истина.

А иначе вашата е започната в общи линии когато тази е свалена от въоръжение, а е пусната на вода 1967ма, пет години след като тази е свалена от въоръжение. Със сигурност е по-джиджана. Просто е пролслужила 27 години за разлика от тази.

Не мога да си изровя мамка му лекциите имаше някакво много весело обратно съвпадение между работата на едните и на другите.

В смисъл - едните правят първата си читава подводница на датата Х, а първата си читава ракета за подводница на датата Y почти десет години по-късно.

Другите - почти до ден на датата Х пускат първата си читава ракета, а първата читава подводница - почти до ден на същата дата Y почти десет години по-късно.

В общи линии - двете страни се "изравняват" в един и същ период, но диаметрално противоположни пътища.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Мерси за споделянето!!
              Винаги ми е било интересно да разгледам отвътре такива съоръжения...
              Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 15-02-13, 17:25.
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                Нямам спомен да съм чел нещо за Регулуса, не знам какво е. Схемата на подводницата явно са я взели от френския Сюркуф и от японските самолетоносачи. А по ония години никой не е знаел още нищо за морските ракети, нито даже че подводния старт е по-лесен и безопасен от надводния, правели са направо умилителни дивотии. Подводници с по една ракета, системи за дозареждане с ракети в морето, дизелни лодки със стратегически ракети, всякакви неземни сложности. При всички са живеели по няколко години, само докато успеят да построят следващата, вече с по-нова идеология. Мирясали са чак с първите атомни, макар че "Ленински комсомол" е била пък торпедна.
                http://filmix.net/25011-regulus-perv...ines-2002.html

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                  Аз на вашата как съм и се наточил не е истина...

.
                  Ами хайде де! Официално и пред цяла България ви каня на гости. Ще има подсигурена кола с GPS /да не се губите/, стая със собствена баня, 100 кила ракия, луканки, агнета... се подразбират. Освен подводницата си имаме самолетоносач, стара английска каравела, най-голямата зоологическа градина, един от най-големите аквариуми /косатка пипал ли си?/...
                  Времето днес е слънчево, 20 градуса по целзий... Е? Кога идвате?

Чакай, че забравих- Холивуд е на 2 часа с колата, Лас Вегас на 4, Големия Канион на 5. Може всичките на куп да ги поснимаме...
                  Последно редактирано от NIKSD; 15-02-13, 17:59.

Коментар

Трай там трай не-либе не-хубаво не вливай ми в сърце отрова...

Нали знаеш че наесен трябва да сменям Сонатата а ми се къса сърцето че няма да съм и навъртял 36000 мили...
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                      Трай там трай не-либе не-хубаво не вливай ми в сърце отрова...

Нали знаеш че наесен трябва да сменям Сонатата а ми се къса сърцето че няма да съм и навъртял 36000 мили...
                      Коли колкото искаш. Не карай 4 дни през цял континент. И без това застрахователите не вярват, че за 2 години съм навъртял само 2700 мили. Само нови акумулатори купувам. Тъкмо ще и разбъркаш маслото.
                      Сериозен съм! Сега и китове има. Снимал ли си дебел кит от 3 метра? В Мексико да ядем лобстерчета? А...?

Коментар

Да ви разкажа малко за водородния пероксид.

Технологичните лутания при торпедата са на много по-ранен стадий, отколкото в подводниците.

Торпедото е малко и трябва да се движи бързо и тихо в голям океан, пълен с вода. Която вода е тежка, вискозна и химически инертна, а за да е гадно - чевръсто разнася всякакви звуци навред. От това, че е малко, следва че не може да е много сложно, а освен това го газят мащабните фактори спрямо подводницата.

За да се движиш бързо в тежка и вискозна течност, трябва голяма мощност, а за да стигнеш далече, трябва енергия. Традиционните бутални и турбинни двигатели са изпробвани, но те са ограничени от изпусканите газове - на плитко демаскират, на дълбоко трябва да преодоляват налягането на водата отвън и оттам загуба на ефективност, отделно допълнителният шум на всякаква дълбочина. Това, че трябва да си носиш в торпедото освен горивото и окислителя, защото въздух няма - отделно. На батерийките (били те еднократни или акумулаторни, също широко използвани в тези апарати) силата им определено не е в отдаването на всичката енергия за минута-две. Тия неща ги могат газовете, а в течните и твърдите вещества химията върви по-яваш. Те имат и проблем с енергийната плътност. Какъвто и химически източник на енергия да ползваш, бил той електрически или топлинен, изискването за енергийна и мощностна плътност прави активните му вещества силно реакционно-способни, значи нестабилни, отровни и корозивни, в общия случай течни и значи логистичен кошмар (като водородния пероксид по-горе). За да е свинщината пълна, активните вещества седят много близо едно до друго (нали е малко торпедото) и трябват куп сложни мерки, за да им се попречи да стигнат едно до друго преждевременно и не на място. А те се подиграват на всякакви инженерни напъни, като се саморазлагат, често с непредсказуема скорост и със съответно отделяне на топлина и газове. Топлината пък, ако не я отведеш навреме, ускорява процеса (включително отделянето на топлина) и поврежда конструктивните елементи (включително уплътненията). Газовете които се отделят пък често са отровни и водородният пероксид, който отделя чист кислород, е мимолетно изключение.

Инцидентите с торпеда не са рядкост и Курск е само един от многото примери.

Коментар

Гоблине,благодаря за фотоекскурзията,много е готино,чакам и от самолетоносача,че такива неща идва ли ще посетя някога!!!! .... Ясене,извинявай за тъпия въпрос,ама и днешните ли торпеда се двежат с кислородна вода?????

Коментар

Много интересно! Благодаря.
                            Чакам и други подобни фотопътеписи.
                            0осем9осем7шест0осем7едно
                            Миро

Коментар

Не, тоя компютър вече не може да показва филмчета. Но благодаря.

Коментар

Дълъг патрул с дизел електрическа подводница си е жив кошмар . Има няма на 24 часа трябва да подаваш шнорхелите и да зареждаш акумолаторите .
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X