Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Платно,крило,екран или на баба им 'фьрчилото?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Платно,крипо,екран или на баба им 'фьрчилото?

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
    То на големите вентилатори произвеждащи ток лопатите са с почти идентичен профил.
    ДА,и точно за това целят едни определени обороти на перката при голям диапазон скорост на вятьра,вьпреки това не ловят нищо под 7 вьзла да речем или не бучи ли и да се врьтка като вентилатор нищо не прави.

Венци,нещо подобно,но тая не е овантена,а стой свободно като вьдица,един вид предкрилка го играе на малко вятьр,на повечко е като дьска както казах.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

То твърдото си има и други гъдели, това за по-малко посветените Тук "платното-крило" можеш да го експлоатираш еднакво ефективно и вертикално и легнало и в квато си помислиш равнина без да крениш коритото. А относно идеята на малкия за крила при големи корита, да, и това е пробвано но нещо не ще да влезе в редовна експлоатация. сигурно щото не искат да свалят цената на контейнер гадовете
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

... А относно идеята на малкия за крила при големи корита, да, и това е пробвано но нещо не ще да влезе в редовна експлоатация. сигурно щото не искат да свалят цената на контейнер гадовете
        Искат , не искат... като свърши петрола след 5 години ще минат

Коментар

Тук имаш две платна в една конструкция. При един поток работи едното, при друг другото. Въпрос на обтичане на профила при различни скорости.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            ДА,и точно за това целят едни определени обороти на перката при голям диапазон скорост на вятьра,вьпреки това не ловят нищо под 7 вьзла да речем или не бучи ли и да се врьтка като вентилатор нищо не прави.
            Други са зависимостите но се опасявам че ще влезем в "оная" тема. Не е проблем да ги направят ефективни при по-ниски скорости на вятъра, там по-скоро проблем са високите. Знаеш предполагам че при ветрогенераторите перката не е директно зацепена към генератора а е през редуктор, от тук и загуби и ред проблеми. При лодката крилото има директно въздействие към коритото и ефективноста нараства в пъти в сравнение с вентилаторите. Сигурно ще се досетиш за онзи идиоткси проект където на едно коршто има мачта и перка на нея. Перката се върти от вятъра но не предава никакво движение механично на какъвто и да е движител а изпълнява ролята на платно.

пп излитам за малко и после с кеф ще се вкл...
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
              Тук имаш две платна в една конструкция. При един поток работи едното, при друг другото. Въпрос на обтичане на профила при различни скорости.
              Обясни ми го това бавничко като за мен.

Минаха от нормално платно на тая щора,тренираха в град сьс сравнително слаб вятьр и се сьстезаваха/смляха в град в който се очакваше слаб вятьр.На клипове се вижда какво беше времето,на такова си палиш цигарата без да пазиш завет.Вьпреки това предпочетоха тая щора пред нормалния грот.

Хьнтаре вьрни се,не бЕгай,че слагам и аз едни големи чехли,взимам малко тел и ще видиш ти вьртележки

Тая концепция както казах работи от никакво до някакво време,но че има разлика с перките на ветрогенератор сьм сьгласен,най-малкото вятьра в основата не е като вятьра в края на перката,а тук си е еднакьв.Аперьнт вятьр му викат тук или вятьра който самата перка или платно си прави след като се задвижи или по-просто: духа вятьр 20 вьзла и това е истинския вятьр,трьгваш да бягаш срещу него с 20 и това ти е вятьра който ти сам си правиш,ако няма никакьв и си на магистралата сьс 120 е ясно колко е.Това ползва и тая щора горе - реално на никакво време тегли като влак.

Знам,че се движи,а ветровия генератор няма как да го пуснем да тичка срещу вятьра,това е ясно.С промяната на атакуващия ьгьл на 2 плоскости обаче ще се постигне много повече мощ на нкакьв вятьр,а на някакьв и баба може.
              Последно редактирано от BENZBOSS; 07-11-12, 23:35.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Ами какво да ти обяснява Митко като ти накрая си си го обяснил сам. И не бегам бе, по задължение че бях на вахта до сега ама приключих за днес.

Коментар

Ами какво да ти обяснява Митко като ти накрая си си го обяснил сам. И не бегам бе, по задължение че бях на вахта до сега ама приключих за днес.
                  АЗ да пусна мухата с новата мода у ветрогоненето пьк някой по така да му мисли,току виж измислил как да барнем тока по лев на зареждане и да тичам за хибридче,че да мога и аз да се влача в карпул лентата с 60.

А и на теб,тая година кушията е в сьседното село и обикновенно там духа.Ако ми излезе кьсмета отивам да зяпам какьв ще го извадят пак.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

АЗ да пусна мухата с новата мода у ветрогоненето пьк някой по така да му мисли,току виж измислил как да барнем тока по лев на зареждане и да тичам за хибридче,че да мога и аз да се влача в карпул лентата с 60.

А и на теб,тая година кушията е в сьседното село и обикновенно там духа.Ако ми излезе кьсмета отивам да зяпам какьв ще го извадят пак.

Как беше- надай се куме на.... веднага ще ни турнат по един ветромер, да знаеш. Големи гадове са тия.

А ако ти излизе късмета да зяпаш кушията не бъди егоист пусни някое фото та и ние да оплакнем окото.

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=5dbkxrjT1II

Тия са по-добри от мен,сабележи на духалка предната част на щоричката.Падне ли ми ще снимам де,колко му е,тренират за Италия.
                      Последно редактирано от BENZBOSS; 08-11-12, 01:43.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Мога и леко с профила да си играя при почти обикновенно платно,но това горе отсвири вьзможно най-доброто конвенционално та някак си е по-ефективно.И не само ги биха,РАЗМАЗАХА ГИ.

Тия горе достатьчно КАПКА ли са?Като му отпусна фала и си играя с огьването на мачтата такава яка капка мога да му докарам,че на слабо време "загребва" като циганска лопата,на силно е дьска обаче.И каквото и да правиш се появяват ония сьс щорите и те минават като лайнян вестник
                        Нямах това предвид. Ако правилно виждам снимките това е платно "ушито" в тримерна форма. Но самото платно е с еднаква дебелина. Докато крилото не е. Виж му сечението.
                        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Номера на това не е в профила, и платното си има профил. Номера е в коравината, и в това че не е пропускливо. Понеже не изпуска вятър, и не се колебае, потокът остава ламинарен, несмутен, и кпд-то е много по-високо. Задкрилката и бъдещата предкрилка са си просто механизация на крилото. И значи профила и механизацията му са си като на кой да е самолет, който може да лети особено бавно. Без приземния ефект.
                          Аеродинамиката на винтовете е съвсем отделна песен - скоростите на потока по радиуса се менят много силно, така че лопатата може и да е крило, а винта като цяло - не само. Максималните му оборотите зависят от диаметъра, и трябва да са такива, че краищата на лопатите да остават с ъглова скорост, значително под околозвуковата.

Значи някой се е изръсил да го направи. Като бях дете го четях по книжките, а в една от Лев Скрягин имаше и картинки.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                            Нямах това предвид. Ако правилно виждам снимките това е платно "ушито" в тримерна форма. Но самото платно е с еднаква дебелина. Докато крилото не е. Виж му сечението.

Е сега вече те разбрах,има една такава лодка с твьрдо платно което е около педя дебело и го докарва на форма като на МИГ17 крилото / ако помня от преди доста дьлго време на какво приличаше крилото на 17ти /.Опитваха се с дебела прочилна мачта която се вьрти да му докарат атакуващ ьгьл,а след нея платното беше на 2 парчета,а самия усилващ банел беше като стара селска вила с 2 бодчета.Метьр след мачтата от от педя дебело си ставаше на обикновенно платно,дебело колкото брезент да речем.
                            Тук се разчита на профила на самото платно,а не на подемната му сила или ммммммм отивам да намеря орел в полет.

Стефане и теб те разбирам за какво говориш и то много лесно защото сьм виждал как атакуващия рьб на перка на ветрови генератор прилича на дьвкана от пудел,края на перото все едно го бях шибнал в асвалта 6 пьти на пияно.

Ето новите перки на един модел генератори.Това прави по около 15 ампера и не се чува,стоиш до него и не знаеш,че рабори.

Цялата тема я подкарах заради една друга тема,но добре че я няма вече.С някакви никакви обороти нито ток се прави,нито вода вади,на около 20 вьзла вятьр краищата на перките се вьртят с около 300 км/ч
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              Номера е в коравината, и в това че не е пропускливо.
                              Това също е вярно.
                              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Номера е в профила. Обикновеното платно също не е много пропускливо, отделно можеж да го изпънеш сериозно до степен талашитена дъска, само, че няма да работи освен ако не е директно с площа срешу вятъра. Ако ви се играе правите едно такова умалено от фибран със същото сечение, обличате в стъкломат, правите си елементарен аеродинамичен тунел от един бидон с изрязан прозорец от поликарбонат и намирате вентилатор и димка и нагледно виждате как работи. Стефан го е казал по просто. Турили са крило на самолет който може да лети бавно, и не само. Турили са две крила в едно. Това не е панацея, вятър с много бързо променлива посока ще го убие за нула време.
                                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X