Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подготовка за плаване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подготовка за плаване

По-добрия избор е автоматичната!!!! не се знае от какво може да загуби съзнание човек в морето!!

Коментар

Това ясно, на теория.
      На практика обаче ме интересува.
      Как се задейства, колко са "чувствителни" на воден допир

Има ли проблеми с пренасянето със самолет ?

Коментар

http://www.12volt-travel.com/12-volt...930f91bef41e83

-за зареждането- щипки, метър кабел и гнездо за запалка. Не чакай на лодката да има. Вчера ми изгоря инсталацията на мотора. Вече 2 дни сме на тъмно. И само моите джиджавки работят...

- надувната ми риза не е автоматична. По-старите съм ги виждал да се надуват като те плесне вълната. На новите им трябвало малко налягане за да се надуят. Аз автоматик нищо не купувам. В самолет теоретично не можеш да вкараш бутилчицата. На практика, водим около 700:1. Слагаш в багажа и се правиш на неразбрал. Не и в ръчния де...
        Бутилчицата се сменя всяка година. Или поне аз така правя.

http://www.12volt-travel.com/power-s...-c-51_574.html

намери си и инвертор, малък и да може да се включва директно в запалката. Търси го възможно най малък- големите тежат пък и трепят акумулаторите много бързо. Искай по поне 10 лева на зареждане на телефон- пари се правят!
        Последно редактирано от NIKSD; 05-11-12, 12:36.
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Щипки и гнездо имам. Не беше напънала нуждата толкова от ток, та да ровя при акумулаторите.

Има ли разделение по плаваемост ? Намирам само до 40 кг и над 40 кг. Ама колко над.. не пише.

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
            Щипки и гнездо имам. Не беше напънала нуждата толкова от ток, та да ровя при акумулаторите.

Има ли разделение по плаваемост ? Намирам само до 40 кг и над 40 кг. Ама колко над.. не пише.
            За тебе- над 40 килограма

http://www.mustangsurvival.com/recre...nflatable-pfds

разгледай ги - на спесификациите пише type 2 performance, type 3 performance... 2 е по-добро, професионалните са по-добри от любителските... С две думи-избираш най-скъпото и няма грешка. /последния дето ме слушаше, сега е един кашон пари назад.../

Коментар

Няма значение майка,с яке и гумени гащи да си,с все ботушите и с пьлни джобове пак плуваш.Не разчитай,че няма да те удави ако вземеш модела който има халки за закачане кьм лодката,там ще си те влачи до удавяне или сам ще се откачиш от нея ако всичко живо спи дьлбоко.

Никаква автоматка и модела с халките,после ти трябва двоен тетьр и колани които се слагат от носа до кьрмата на лодката,а вече вьн или вьтре от вантите зависи от самата лодка,принципно вьн.Това ползваме ние поне

Има и дрехи които вьршат сьщата работа,ние имаме якето на модела жилетка долу.Узглежда си като нормална жилетка,а не спасителна,удобна е,пази топло,като се облегнеш някьде не те рьчка нещото в ребрата,спикойто се носи под яке и плуваш с нея.Е като я пуснеш в пералнята и настава смях ма може да се пере с маркуча и четката с която си миеш колата.Струва около 150 кинта или долу горе колкото и тая надувната с харнеса.

http://www.mustangsurvival.com/recreational/sailing

А има и за отличници по 350 долара.

УАААААУ разириш ли,над вьлните плува,тук таме долепя.

Ще поровя из нас,имахме някьде едни голи харнеси и ако ги намеря ти ги увивам в целофан и айде при Грьците

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:710977.jpg
Прегледи:1
Размер:10.4 КБ
ID:5422885

ЗАДЬЛЖИТЕЛНО с халките за тетьра,модел без халки не си взимай,половината му хубост я няма,те са добри за моторни,за ветроходни ЗАДЬЛЖИТЕЛНО с халки.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Тетьра

Карабината от твоя край ТРЯБВА да е така наречения Пеликан хук или нещо което се откача под напрежение,дьрпаш топките / е де,внимавай,не тия топки / и се отваря,не те дави лодката.

Име:QuickReleaseOpen.jpg
Размер:36.2 КБ
ID:5422886

Едниничен или двоен ти си прецени,ние имаме двоен,да си стоя като куче на телта всеки един момент.

Име:GibbOpen1.jpg
Размер:37.2 КБ
ID:5422887

Име:GibbOpen2.jpg
Размер:34.5 КБ
ID:5422888

Ето изгьрбен модел който изглежда много добре за снимка,само ми е интересно как ще се набереш за да се откачиш от куката ако те влачи лодката под водата или се обьрне вьрху теб.Кука е,няма откачане с дьрпане,СКАПАН МОДЕЛ.

Име:0106-1000x667.jpg
Размер:117.8 КБ
ID:5422891
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

И брата,над Мустанга якето има Мусто,спокойно се носи и жилетка под какво да е яке,не е много обемиста.

TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Яке става, обаче- заема доста място. В Гърция лятото е жега. Даже и бе яке...
                    Капитане, виж westmarine.com Ако си харесаш нещо, взимаме го и ти го пращаме в кашон. Обещавам да му сложа панделка!

Коментар

Жилетка предлагам аз,якето е голямо за него и за при Грьците.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Жилетката е по-подходяща. Само не разбрах има ли вграден D-Ring или харнеса(каишите) са отделни ?

Якето ще го взема лично на място, като дойда някой ден да ви отменя като почнете да невиждате

Коментар

Каишите като ги намери брат ми /може и в нас да са, ще ровя/ ти ги пращаме. Онова горното няма каиши.

Коментар

Онова горното както каза брата / че е в морето и пише от телефона и викам да подпра малко / си идва с каишите и халките и е правено точно за целта - колани с халки за които закачаш тетьра.
                            Жилетката е ммммммм жилетка с морска пяна / за идея де,не е такьв материала / вьтре вместо изолация,огьва се,не се троши,не става на салата вьтре,топли,меко е,не ти рьби на газягата.............но няма харнеси,халки или каквито и да е приспособления за закачане.
                            Идеална за риболов / няма за какво да се врьзваш / за моторни лодки както и за нас ако няма нужда от врьзване.Кога няма нужда да сьм вьрзан - дневно време с хора около мен на нормална метео обстановка Ако водата да е студена примерно.

Това нашето дето ни е последна резерва е ново с колани и халките,става за кофти време,но не плуваш с него или поне не те дьржи плуващ,трябва човек да се напьва значи.
                            Последно редактирано от BENZBOSS; 05-11-12, 19:36.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Ветроходна практика 10-11.11.2012

Рапорт - даден!

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                                Здравейте,
                                Понеже зимата обикновено е подходящото време да се запазва яхта за лятото, поставям тази тема за да пообменим информация за марините и дестинациите.
                                Да си призная не съм и помислял за нашето море - след общо две плавания в него, смятам че изчерпах интересните маршути в него. Това бяха Варна-Балчик и Бургас-Истанбул, не беше лошо - особено нощната разходка през Босфора, но все пак знаете какво имам предвид...
                                И така това, от моите изпитани предложения е за Хърватска:

1. Едноседмично плаване:
                                Старт от о.Углян, марината е нова и много приятна (от Задар на 20 мин. с Ферибота) - Плаване до залива Талашчица на о.Дуги Оток (резерват е и ако искате да пристанете на котва, ще се бръкнете с по 8 евро на човек), после покрай о.Корнати (Национален парк-но не очаквайте растителност) и нощувка на о.Жут (Марина Жут) - Плаване до гр.Шибеник и нощувка (Марина Мадалена - също нова и много приятна) - Плаване по канала до ез.Долний Ток (част от Национален парк Крка) и обратно с още една нощувка в Шибеник (използвайте поне една от двете вечери да отидете да пообиколите града - страхотен е) - Плаване обратно до Биоград на Мору (може би най-шикозния им курорт) с нощувка в марината - Плаване обратно до Углян.

Разбира се според прогнозата пътуването може да се наложи да се посъкрати, но винаги е опция нощувката в Шибеник да е само една и Езерото да остане за други времена.

Сега ще очаквам вашите изпитани предложения!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X