Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подготовка за плаване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подготовка за плаване

Удобно е. И наличието на интернет помага с прогнозите.
    При мен проблема е, че нямам настройка да не загасва екрана.

Коментар

Преди по руските сайтове се намираха работещи версии на MaxSea. Тегавото е, че към багажа ти се прибавя и лаптоп и GPS, но качеството е различно от това на софтуера и плотерите по чартираните лодки(това по принцип, за времето, когато ти ще си шкипер). Венци, ако си решил да носиш седалка, алпинистка такава се импровизира с лента и карабинер, друга лента за гръдна обвръзка и имаш работеща сбруя. Тези ленти никога няма да са ти излишни във ветроходтсво или офроуд+ няколко карабинери с муфа (HMS), има и с пружина за работа с една ръка. Седалката от снимката има доста инвентарници (ушите), които биха пречили. Иначе такива седалки търпят друсвания, по- сериозни от ветроходните. Като цяло за мен остава енигма носенето на подобен инвентар на подобно плаване. Дори да накрени много(шкипера иска да топи гика за смелост, например този от пътеписа с колелата го е правил) или пък да ви изненада силно време, по-опитните ще щъкат напред-назад по лодката, а ти ще се запознаеш с винчовете, които се оперират изцяло от кокпита при тези баварии. Все пак попитай шкипера на конкретното плаване как ги мисли нещата, тук можем да гадаем какви амбициозни планове има.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Тя, май отдавна се разби...
        Просто си потъна, на кея в Созопол, със стърчащи мачти. После я купиха едни варненци и я ремонтираха (преди това, разбира се я извадиха ). Ма нещо "големи работи" не предприеха - май и тях ги хвана кризата.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Я да яхна на Венци темата, че утре тръгвам към една лодка, вързана в някаква марина в Гърция, п-в Халкидики.
          Екипажа е един приятел- опитен ветроходец, две жени с приличен опит и две деца- едното на 5 год. и другото диване на 9 месеца, също с добър опит по лодки. Целта на занятието е проверка на работата на ледогенератора, хладилника и скарата. Плаване с лежерна скорост до закътани заливи с прилежащи таверни. Ако излезе хубав вятър, може да понатиснем малко лодката- някаква френска бандура около 13,6 метра, но целта е да плаваме в стил: пълно отрицание на ветроходния спорт. Никакви кренове с леерни стойки под водата, никакво блъскане по вълната- чашата не трябва да се разлива!
          Моя списък е малко по-кратък:
          1 литър Jack Daniel's
          фланелки и къси гащи- по 2-3 броя
          шапка с широка периферия (подобна на Tilley hat)
          панталон, яке и палубни обувки
          някакви поларени дрешки
          някакви дреболии останали от предния път
          компас за ръчно пеленговане Plastimo
          Спасителни жилетки (автоматични) Crewsaver (за мен) CRU (за любимата) Helly Hansen (за диването)
          мултитул, термо чаша с капак, маска, плавници, шнорхел, въдица (едва ли не...)
          ...ще хвърля още нещо в торбата ако ми се мерне пред очите.

P.S. Пак прегледах списъка на Венци и го сравних с моя. Кофти. Моя списък е много по-къс- ще взема да добавя още една бутилка Jack
          Последно редактирано от Tramp; 27-08-12, 17:08.
          There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
          No wahalla.

Коментар

2 бутилки е по-добре от една.

Приготви се за бивак на брега,писва им на някои и искат да се раздвижат - скара,спални чували,вьдици за диването.

Давай снимки
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

То, ако е само за крайбрежни размотавания, аз бих взел само Визата. Що да се гърбя?

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                2 бутилки е по-добре от една.
                Ей, ама само как си личи опита!
                Yes Skipper, имам две бутилки.

Пенчо, в отдалечените таверни рядко приемат VISA и са прави хората. Ние се движим в страни от туристите и предпочитаме старомодното разплащане.
                There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                No wahalla.

Коментар

100 кинта са си 100 кинта,не се надявай чичката на плажа да взима нищо друго без значение в коя част на света си.

Стягай все едно отиваш на палатка.Много е важно закотвянето да е сигурно и превоза до брега да е удобен за всички,а дали вече на брега има нещо или е тьмна Гьрция вие сами ще си го напипате.

Пише у списька едно фото и една скара сьс суха кутия за запалка,дьрвени вьглища си вземете от марината.

Искам и аз........
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
                    Ей, ама само как си личи опита!
                    Yes Skipper, имам две бутилки.

Пенчо, в отдалечените таверни рядко приемат VISA и са прави хората. Ние се движим в страни от туристите и предпочитаме старомодното разплащане.
                    Ей, да не сте оперирани от чувство за хумор! Егати мореплавците! Заредете тогава хендека с луканки и напитки и дерзайте.

Коментар

Борка ... като тръгнеш, мини да ти дам СПОТ-а .... ей така да ти тежи, ако много ме ядосаш ... ще ти пратя и кило кашу за ... Джака ...
                      А, въдици .... нямам! Останали са само около 10 колеца ..... Пискюли си вземи от краставицата ....
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Съжалявам за късното включване, бях известно време по и под вода.

Казвай как да ти дам СПОТ, за такова пътуване трябва да има!
                        Show must go on!
                        LZ1VES

Коментар

Малко ме нямаше, но подготовката върви.
                          Оказа се, че ще сме флотилия от 7 яхти и общо 65 човека.
                          Няма да е това което ми се искаше, но .. пак ще си е експириънс

Аз ще съм на Beneteau 411 с двама оператори от НоваТВ, та ако не друго ще ставам известен

Утре почвам да събирам нещата и ще пиша тук.

Коментар

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
                            Съжалявам за късното включване, бях известно време по и под вода.

Казвай как да ти дам СПОТ, за такова пътуване трябва да има!

Благодаря, ще звънна в Понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение

Аз ще съм на Beneteau 411 с двама оператори от НоваТВ, та ако не друго ще ставам известен
                              411 ми е любим модел от старите лодки,голям кокпит,здраво бичме,вьрви и вьтре е много удобен за малка лодка.С това спокойно се борите срещу новите 46 да речем или с 49 на слабо време.

Скьсай им гьзицата и им я снимай скьсана,льсни му задника на това Бени да имат в какво да се оглеждат.

И не забравяй - чужда жена кокьли няма
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение

Венци, такъв карабинер /snap chackle/ май само в морските магазини. И струва едни ненормални пари. Въженцето с топчетата е за да можеш да го дръпнеш и когато си с ръкавици. За 5 дни плаване си е престараване. Вземи един карабинер и 2 метра въже. Ако се наложи, въжето се връзва под мишниците и карабинера за лодката. Разковничето е да правите така, че да не ви се наложи.
                                Венци, ако все още въже/карабинер или друг такелаж от моя ресор е в списъка се обади да ти дам. Ако има друго, също. Абе звънни.
                                Technical Rescue Direct - life lies in courage
                                http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X