Обява

Свий
Няма добавени обяви.

винт за лодка с бордови двигател.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: винт за лодка с бордови двигател.

Попаднаха ми характеристиките на една Руска лодка Амур М.
    Двигател от Москвич 60кс/4500об. Редуктор 1.6. Винта е трилопатков 285мм диаметър и стъпка 330мм.

Коментар

От: Re: винт за лодка с бордови двигател.

тук говорим за ШСА -30 и двигател ЧА4П. оригиналния двигател беше без глава и тн....но ако е за идеята ще го подкарам. оплакванията са яе трудно пали....но пък ако запали е безгршен. били много корави.

Коментар

Изрови характеристиките на двата двигателя и сам ще видиш къде е причината.
        Традиционно на лодките слагат двигатели от трактори или индустриални машини- мотокари, помпи, компресори и др. Целта е да не е високооборотен, да отдава мощност още в ниските обороти, да е с проста конструкция, да даяни на тормоз и да яде горива и масла с ниско качество. След като изхвърлят радиатора и сложат водно-воден топлообменник, вапцат машинка в избраният "фирмен" цвят, кръщават я "двигател за яхта" и слагат етикет с ужасяваща цена. Всички правят така- хвани Yanmar, удари Perkins, ритни Volvo Penta. Който знае историята на двигателя си, отива в магазина за селско стопанска техника и си купува каквото му трябва, който не знае, първо си продава единият бъбрек, а после влиза в магазина за яхтено обурудване.
        Вдигай на крака съветския двигател ако има части или търси двигател от трактор и подобни. Мерцедеса е чудесен двигател, но заради високите му обороти мястото му е на пътя, а не в морето.
        Ако те влече, можеш да си поиграеш с различни винтове и муфи, но тогава плаванията ти ще са едни безкрайни ходови изпитания. А бира кога ще пиеш?
        There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
        No wahalla.

Коментар

То е ясно, че от спасителна лодка, не може да се очаква да глисира, ама с 60 коня поне 10 възла би трябвало да прави.Явно е, че винта е неподходящ за тези обороти на вала - т.н. тежък винт
          Не си ли мислил за връзване на извънбордов. Той винаги би бил полезен като резерва, а може и да е по-икономичен.

Коментар

Колега ако си сигурен, че след двигателя всичко е оригинално защо не потърсиш двигател със сходни илиблизки характеристики като оригиналния. Например от мотокар 3 или 4 тонен.
            За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
            0878 79 20 61 Борис

Коментар

Някак си може и да закрепиш извънбордов двигател на кърмата на спасителна лодка (аз никога не съм виждал), но в никакъв случай няма да е по-икономичен. Като вземеш предвид и цената му, работата става дявол на магаре. Остави ги конските сили- със същият успех няма да можеш да достигнеш 10 възла и с двигател 160 к.с. Весело ще си буташ вълната пред корпуса и ще пениш водата, харчейки един бидон гориво на час.
              Класическа формула за корпусната скорост тук не дава верен резултат- поради формата на носа на спасителната лодка, скороста и може да е около 6 възла, а не изчислените 7-8.
              There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
              No wahalla.

Коментар

С по-мальк винт и сьщата стьпка пак тия сьщите максимални обороти.Вкарай му 1-2 идеи по-малка стьпка и пробвай дали ще вдигне 5-600 оборота и дали скороста ще скочи на 7-7.5 взьзла.После я карай с около 6.

Все ми се струва,че това с 60 коня и добре мислен винт ще си ги направи малко над 7 вьзла ако да не е мислена са скоростна лодка.Тя е празна,формата на носа и самата водолиния няма да се различават много от доста други лодки,но с натоварени 30 човека сьм сьгласен,че няма да ги вдига.

Проби,така по интернет само гадаем.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

много се отдалечихме от темата. може да се сменят и двигатели и муфи и тн... идеята беше дали някой може да даде инфо за винта на снимката. поне да се ориентира от каква стъпка тръгвам. Живот и здраве след 1-2 месеца ще е ясно дали съм постигнал нещо

Коментар

Първоначално публикуван от outdoor Преглед на мнение

намерих винт на който пише 19.5 /24.0 и ще ми съвпадне като ос. въпроса е като стъпка това ли е ?
                    Умножаваш по 25.4 и се получава.

Коментар

това е ясно, умножавам и имам стойност . чудесно. само че както казах тази цифри не ми говорят нищо. а и да мога да сравня и преценя ми трябва изходна информация какъв е моя винт. върнахме се в началото. както казах един човек пое ангажимента да сметне всичко от мотора до винта. ще изчакам да видя пък кавото сабя покаже

Коментар

Колеги на някой да му се намира винт със диаметър 16 и стъпка 19 или 21.Сегашният е със стъпка 14.5 и двигателя се форсира все-едно, че няма винт.

Коментар

Извинявам се за поредния пост. Лодката си намери винт и ми останаха няколко излишни. Ако някои закъса за винт мога да му помогна.
                          ПП. Нищо не продавам, може да да измислим някоя трампа.

Коментар

И какъв е винта в крайна сметка?
                            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

16х19 на волво пента

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X