значи досега карах само рибарска дървена лодка завещание от дядо ми но реших леко да се предвижа на пред та зато ми трябва мнение за ето тази лодка http://www.mobile.bg/a1249905915621569 вчера вечерта ходих да я гледам ама беше тъмно и не съм забелязъл нещо да и има, вдруги ден предстой да я пуснем на вода и да я изпробвам вие какво мислите по въпроса
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
търся компетентно мнение
Свий
X
-
От: търся компетентно мнение
Принципно АЗ бих избрал по-бавна и по-яка лодка която да носи повечко багаж и да е по-стабилна при кофти време и с повечко багаж.Това е правено да вьрви бьрзо с 4 човека и 3 бири в него и ако го взимаш за пилене из реката ще ти пасне.Ако го взимаш да се кефиш с приятели,за риболов,леко речни походи..........ако ще се товари с палатки,столове,бири/скари...........не е най-подходящото решение.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Не бих се замислял много. И цената е повече от добра. Добре е да се попогледне мотора. Носи си един бидон 80-100л., ако не е на вода.
Опс.. Не загледах, че ще има водна проба! Иначе точно на този мотор, му се носи славата, на един от най-добрите.
Коментар
-
Карам нещо подобно, малко по-голямо (5м.) и с малко по-мощно (55к.с.) моторче. За спокойни води е ок. При по-голяма вълна, ако остане без ход е леко криво, защото доста се клати. Ако пък караш бързо срещу вълната друса яко.
Провери я на вода и виж трима и потапянето на двигателя. Профилактично може да смениш импелера, защото това е важно. Също така е важно индикацията за температура (звукова или визуална) да е ОК. Тези лодки са меко казано неудобни за гребане, така че гледай двигателят да е в добро работно състояние. Също така провери задвижките на управлението, жилата на шифта и газта. Смени маслото в редуктора. Пробвай я как глисира. Преди да правиш извращения с нея я опознай.
Да ти е честита!"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
ааа чакай, рано е с честитките не съм я взел още, човека който я продава нещо ме върти че все бил на работа и нямал време кога да я пуснем ама категорично съм заявил че няма да я взема докато не се изпробва, все едно да взема джип без да съм го запалил и вкарал в калта същата работа е
Коментар
-
Имам една оферта от 2008г. на официален вносител за такъв двигател - 9600$ с ДДС.Първоначално публикуван от BAI MILE Преглед на мнениеааа чакай, рано е с честитките не съм я взел още, човека който я продава нещо ме върти че все бил на работа и нямал време кога да я пуснем ама категорично съм заявил че няма да я взема докато не се изпробва, все едно да взема джип без да съм го запалил и вкарал в калта същата работа е
Това за инфо.
Ако се поддържа добре, е на практика вечен.
Коментар
-
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...554&f1=details
Първата обява, която намерих с Mercury 50 - много по-функционална (и за море, и за река) и много по-оборудвана (даже повече от напълно оборудвана). Няма да развива същата скорост разбира се, но още не си казал за какво ще я ползваш. Лодки като тази тежат около 500кг и с този двигател няма да имаш проблем с глисажа. Става и за риболов, и за разходки, и за 10 каси бира + барбекюто. Качвате се 4-5 до 6 човека и се забавлявате а не само се друсате. Една тента/гюрук (около 1000лв) си намираш ако няма и дори лошото време няма да е проблем.
ПС - с тази разлика, че тази, която ти си избрал е по-къса от 4.7м и не се изисква регистрация за Дунав, а другата изисква.Последно редактирано от silverfox; 23-11-10, 13:33.Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Коментар
-
не е за мен колега търся нещо по компактно защото няма да го държа на вода а ще бъде в гаража и ще има често пускане на вода.... по принцип ще се ползва за риболов и разходки, и така по принцип съм го заплюл това само остава да го пуснем на вода да го изпробвам как е, а и за Дунава искат регистрация за всичко дето се движи защото било гранична зона това са думи на познат от ДИК
Коментар
-
Няма такива положения - четеш Наредба № 1 от 10 Януари 2003 г. за вписване в регистъра на корабите, а там ясно е записано, че за Дунав ти трябва Свидетелство за водач на кораб (защото е плавателен път) ако ще и с кану да плаваш и задължителна регистрация на лодката ако е над 4.57мПървоначално публикуван от BAI MILE Преглед на мнение...а и за Дунава искат регистрация за всичко дето се движи защото било гранична зона това са думи на познат от ДИК
http://www.marad.bg/upload/docs/Nar1_Registar.doc
Чл.1, ал.5:
Това с двигателя съм го пропуснал.(5) (Новa - ДВ, бр. 91 от 2006 г., доп. - ДВ, бр. 44 от 2010 г.) Регистрирането на плавателни съдове с максимална дължина до 4,57 метра (15 фута) и мощност на двигателя, по-малка от 15 kW, неизвършващи стопанска дейност, не е задължително.Последно редактирано от silverfox; 23-11-10, 16:23.Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Коментар
-
Малко ще ти е неудобна за риболов, но за разходки е екстра....парите на мен лично малко множко ми се виждат. Подръжката на корпуса е елементарна(с правилните консумативи) мотора е това което купуваш най-вече за тези пари!
П.П Все пак разгледай оферти за корито и мотор отделно може да излезе зайче
--------------------------------------------------
[FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......
Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
[/FONT]
Коментар
-
лодката беше изпробвана днес, ама много върви тва нещо бе вдигнах 80км. а имаше мегдан за още ама ме достраша километража показваше 80км а джипиеса 84км абе много върви и най интересното пуснахме го на вода и запали докато чукнах ключа, маневрена е много, изпробвах я идеална е за кльонк. ами и да се похваля вече я и капарирах и другата седмица ще я прехвърляме на нотариос и после в ДИК-а ами това а и крайната цена падна на 5000лв. направо много се кефя.Благодаря на всички за мненията и помоща.Мерси.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар