Обява

Свий
Няма добавени обяви.

търся компетентно мнение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• търся компетентно мнение

значи досега карах само рибарска дървена лодка завещание от дядо ми но реших леко да се предвижа на пред та зато ми трябва мнение за ето тази лодка http://www.mobile.bg/a1249905915621569 вчера вечерта ходих да я гледам ама беше тъмно и не съм забелязъл нещо да и има, вдруги ден предстой да я пуснем на вода и да я изпробвам вие какво мислите по въпроса

От: търся компетентно мнение

ОК си е ако няма да я вадиш в морето,за река и язовир става.Като цена идея нямам,скьпа ми се вижда поне на мен.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

по принцип ще я ползвам само на Дунава

Коментар

Принципно АЗ бих избрал по-бавна и по-яка лодка която да носи повечко багаж и да е по-стабилна при кофти време и с повечко багаж.Това е правено да вьрви бьрзо с 4 човека и 3 бири в него и ако го взимаш за пилене из реката ще ти пасне.Ако го взимаш да се кефиш с приятели,за риболов,леко речни походи..........ако ще се товари с палатки,столове,бири/скари...........не е най-подходящото решение.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Дядо Ви вероятно е изкарвал някой лев със старата дървена лодка, но тази, като гледам, май кожените седалки стават на легло, само пари ще харчи
          LZ1AIV

Коментар

На това му викам ... пичеловка ....
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Не бих се замислял много. И цената е повече от добра. Добре е да се попогледне мотора. Носи си един бидон 80-100л., ако не е на вода.
              Опс.. Не загледах, че ще има водна проба! Иначе точно на този мотор, му се носи славата, на един от най-добрите.
              Последно редактирано от Пенчо; 22-11-10, 14:05. Причина: допълване

Коментар

Карам нещо подобно, малко по-голямо (5м.) и с малко по-мощно (55к.с.) моторче. За спокойни води е ок. При по-голяма вълна, ако остане без ход е леко криво, защото доста се клати. Ако пък караш бързо срещу вълната друса яко.
                Провери я на вода и виж трима и потапянето на двигателя. Профилактично може да смениш импелера, защото това е важно. Също така е важно индикацията за температура (звукова или визуална) да е ОК. Тези лодки са меко казано неудобни за гребане, така че гледай двигателят да е в добро работно състояние. Също така провери задвижките на управлението, жилата на шифта и газта. Смени маслото в редуктора. Пробвай я как глисира. Преди да правиш извращения с нея я опознай.
                Да ти е честита!
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

ааа чакай, рано е с честитките не съм я взел още, човека който я продава нещо ме върти че все бил на работа и нямал време кога да я пуснем ама категорично съм заявил че няма да я взема докато не се изпробва, все едно да взема джип без да съм го запалил и вкарал в калта същата работа е

Коментар

Първоначално публикуван от BAI MILE Преглед на мнение
                    ааа чакай, рано е с честитките не съм я взел още, човека който я продава нещо ме върти че все бил на работа и нямал време кога да я пуснем ама категорично съм заявил че няма да я взема докато не се изпробва, все едно да взема джип без да съм го запалил и вкарал в калта същата работа е
                    Имам една оферта от 2008г. на официален вносител за такъв двигател - 9600$ с ДДС.
                    Това за инфо.
                    Ако се поддържа добре, е на практика вечен.

Коментар

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...554&f1=details

Първата обява, която намерих с Mercury 50 - много по-функционална (и за море, и за река) и много по-оборудвана (даже повече от напълно оборудвана). Няма да развива същата скорост разбира се, но още не си казал за какво ще я ползваш. Лодки като тази тежат около 500кг и с този двигател няма да имаш проблем с глисажа. Става и за риболов, и за разходки, и за 10 каси бира + барбекюто. Качвате се 4-5 до 6 човека и се забавлявате а не само се друсате. Една тента/гюрук (около 1000лв) си намираш ако няма и дори лошото време няма да е проблем.

ПС - с тази разлика, че тази, която ти си избрал е по-къса от 4.7м и не се изисква регистрация за Дунав, а другата изисква.
                      Последно редактирано от silverfox; 23-11-10, 12:33.
                      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

не е за мен колега търся нещо по компактно защото няма да го държа на вода а ще бъде в гаража и ще има често пускане на вода.... по принцип ще се ползва за риболов и разходки, и така по принцип съм го заплюл това само остава да го пуснем на вода да го изпробвам как е, а и за Дунава искат регистрация за всичко дето се движи защото било гранична зона това са думи на познат от ДИК

Коментар

Първоначално публикуван от BAI MILE Преглед на мнение
                          ...а и за Дунава искат регистрация за всичко дето се движи защото било гранична зона това са думи на познат от ДИК
                          Няма такива положения - четеш Наредба № 1 от 10 Януари 2003 г. за вписване в регистъра на корабите, а там ясно е записано, че за Дунав ти трябва Свидетелство за водач на кораб (защото е плавателен път) ако ще и с кану да плаваш и задължителна регистрация на лодката ако е над 4.57м

http://www.marad.bg/upload/docs/Nar1_Registar.doc

Чл.1, ал.5:
                          (5) (Новa - ДВ, бр. 91 от 2006 г., доп. - ДВ, бр. 44 от 2010 г.) Регистрирането на плавателни съдове с максимална дължина до 4,57 метра (15 фута) и мощност на двигателя, по-малка от 15 kW, неизвършващи стопанска дейност, не е задължително.
                          Това с двигателя съм го пропуснал.
                          Последно редактирано от silverfox; 23-11-10, 15:23.
                          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Малко ще ти е неудобна за риболов, но за разходки е екстра....парите на мен лично малко множко ми се виждат. Подръжката на корпуса е елементарна(с правилните консумативи) мотора е това което купуваш най-вече за тези пари!

П.П Все пак разгледай оферти за корито и мотор отделно може да излезе зайче
                            --------------------------------------------------
                            [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                            [/FONT]

Коментар

лодката беше изпробвана днес, ама много върви тва нещо бе вдигнах 80км. а имаше мегдан за още ама ме достраша километража показваше 80км а джипиеса 84км абе много върви и най интересното пуснахме го на вода и запали докато чукнах ключа, маневрена е много, изпробвах я идеална е за кльонк. ами и да се похваля вече я и капарирах и другата седмица ще я прехвърляме на нотариос и после в ДИК-а ами това а и крайната цена падна на 5000лв. направо много се кефя.Благодаря на всички за мненията и помоща.Мерси.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X