Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стопанство Боерикс. Хиляди въпроси

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Докторе,

    Аз съм убеден, че в родината(в ЕС ги има отдавна, а ние сме в ЕС като пазар) от известно време назрява критична маса от платежоспособни хора, които държат на, издирват и купуват само качествени неща, особено за фермерски стоки говоря!

    Директните продажби са сложно нещо, но ако говорим за бутиков продукт, а вашия беше такъв, нещата са по-различни, с повече потенциал.

    Пожелавам ви много здраве, останалото ще си го постигнете!

    П.П.

    Как си с руския и турския език? В Албена огромна част от персонала са турци, киргизци и украинци, всичките са бели, работят здраво от поколения наред и имат много повече съвест и много по-добри хигиенни навици от комшиите ти...

    Освен твърдата валута, която получават в България, им харесва много климата, отношението и освен дом и добра дума за друго не са претенциозни. Ела за един уикенд на почивка да се увериш с очите си, и да почерпиш опит...

    Успех и чакаме с нетърпение, следващите ви постижения!
    Бъдете живи и здрави!

    Коментар


    • MM1980
      MM1980 коментира
      Редактиране на коментар
      По стечение на обстоятелствата, се запознах с узбеки, работещи шофьори тук. Прав си.

    • Gichev
      Gichev коментира
      Редактиране на коментар
      обора е празен, и да има работници няка да има какво да работят вече. Относно директните продажби съм обяснил малко по-нагоре. Интересното е че винаги ми се предлага това от хора, които не са имали никога опит в бранша. Винаги им отговарям едно и също-ако смяташ че можеш да се справиш по-добре, ела млякото от мен, ти си приготви крайният продукт, ти си намери клиентите, ти си вземи печалбата...за 5 години никой не се хвана да го прави

  • Горе главата, Рим не е бил построен за един ден.

    Коментар


    • Здравейте, като човек който ходи и от двете страни на улицата "Работник Работодател", още не мога да разбера Българския работодател който налива зверски пари, прекрасно отношение дори бих казал раболепие към всеки работник който не е Българин и му вика "бате бате бате". Работя от услуги с зем.техника, до ринем лайна всякакви и за всекиго, но не наемам работник различен от проз Българин. Също така не мога да разбера да наринеш невероятно много пари за племенни животни, или техника, и да наемеш безотговорни работници с основно незавършено образование, да им плащаш като на мозъчни хирурзи, и да очакваш резултат различен от разсипия. Най-много ме дразни, и не мога да разбера е как хора който решават диференциал уравнения с няколко неизвестни не могат да съберат 1+1. Много се надявах да успеят с това начинание, защото си личеше че са не само образовани, но и можещи, запазих някаква надежда дори след поста "...за мойте цигани..." но явно е било напразно. Дано имат успехи в следващите начинания. И хора НАЕМАИТЕ съплеменници, защото както е казал великия Български народ циганин Българин не храни. И не съм расист, националист, или някакъв друг ултрас.

      Коментар


      • BatGeorgeone
        BatGeorgeone коментира
        Редактиране на коментар
        ...

      • Gichev
        Gichev коментира
        Редактиране на коментар
        Работниците...пробвахме със наистина всякакви-започнахме с цигани, дойдоха скъсани като мишлета, буквално чакаха да вземат първа заплата, за да си купят за ядене. Помогнах им за първата кола(разбирай аз им я купих и ми я изплащаха после), дадохме им заем за втората кола, после документи за кредит за къща, водили сме ги по болници, когато се налага, включително се търсеха връзки за правителствена, за да се установи че циганката нищо и няма, просто я боли леко коремчето...След първото ходене в Англия си купиха Санта фе, счупиха и него, сега карат Х5. Пробвах и с голяма заплата 2000лв на цигане, което трудно четеше, но самочувствието в облаците, тръгна си без да се обади"Защото няма да ни работи за тези мизерни пари" отиде да краде дърва в гората, защото на ден може да изкара 100-300лв, мечтата му беше да събере пари да си вземе джип, за да може да прави повече курсове и да прекарва повече дърва. Пробвах и с българи, последните единия на 50 години, интелигентен работил 10+ години в чужбина из ферми, знае за какво става въпрос, изгоних го за няма и седмица, такъв мърляч не съм мислел че може да съществува, другия 42+работил дълги години по чужбината и той, не можеше да помни повече от 15-20 секунди, наложи ми се да описвам процеса на работа, буквално:"Отваряш вратата, поглеждаш наляво...."той сам си тръгна, разбра че му е трудно да помни. "работливите" помаци, нищо против тях, но сигурно са били работливи през някоя друга епоха, вече са се научили че с едно ходене в Англия за 3-4 месеца изкарват цяла година идваха зимата октомври-ноември и изкарваха до към март, гледат да изкарат зимата на топло и да изкарат все пак някакви пари. Като цяло мърляви, и ги мързи да гледат, а им кажеш приказка се нацупват и си тръгват на деня. Единия "малкия мук"(не си вземайте работник от Медени поляни!) го бях хванал за гушата исках да му счупя главата, заради този идиот започнаха да ми умират поредни новородени телета-3,4,5,6...поредни докато не установих че им дава студено мляко, настиват, подрискват се и умират за един ден"то си е нормално вика, във всяка ферма в която сме работили така си мрът телетата", само като се сетя...
        Пробахме и с чужденци-бесарабски българи през фирма за работници-пак не стават, доенето е много специфична работа, не е за всеки, искат се определени умения, а и кравите свикват с дояча и трудно преминават на нов после. Те са дошли временно, сезонни работници, могат да отидат да берат домати, но не и да работят с живи животни. Винаги съм бил толерантен, винаги съм давал шанс на всеки, но след тези няколко години се отчаяхме от шлаката с която ни се налагаше да прекарваме денят.
        Относно съплеменниците-с циганите работехме най-добре, докато не си тръгнат без предупреждение, поне слушаха какво има казвам. И аз не съм расист, националист, ултрас, но няколко години с "лошият материал" както казва крадеца Б виждането за живота се обръща.

    • Първоначално публикуван от мариновдт20 Преглед на мнение
      Здравейте, като човек който ходи и от двете страни на улицата "Работник Работодател", още не мога да разбера Българския работодател който налива зверски пари, прекрасно отношение дори бих казал раболепие към всеки работник който не е Българин и му вика "бате бате бате". Работя от услуги с зем.техника, до ринем лайна всякакви и за всекиго, но не наемам работник различен от проз Българин. Също така не мога да разбера да наринеш невероятно много пари за племенни животни, или техника, и да наемеш безотговорни работници с основно незавършено образование, да им плащаш като на мозъчни хирурзи, и да очакваш резултат различен от разсипия. Най-много ме дразни, и не мога да разбера е как хора който решават диференциал уравнения с няколко неизвестни не могат да съберат 1+1. Много се надявах да успеят с това начинание, защото си личеше че са не само образовани, но и можещи, запазих някаква надежда дори след поста "...за мойте цигани..." но явно е било напразно. Дано имат успехи в следващите начинания. И хора НАЕМАИТЕ съплеменници, защото както е казал великия Български народ циганин Българин не храни. И не съм расист, националист, или някакъв друг ултрас.
      И си прав и не си.

      Управлението на хора не е проста работа, никак дори, изискват се много комплексни умения и знания, не случайно за Директор парите са 6-7 нули годишно, а за специалисти на порядък по-малко.

      Има и значение от циганите, има такива, които от дума не отбират, средата им е покварена и хубаво трудно се изважда от тях, докато има региони където ключа за дома да си оставиш у него не само, че няма да пипне нищо ами ще ти почиства и ще ти полива цветята.

      Аз в СевероЗапада ако не бяха циганите едно кило реколта нямаше да извадя преди години докато бях "фермер", в Добруджа съм работил с цигани още от преди да взема книжка и от опит знам, че има ли адекватно управление работата върви и то добре + винаги е весело, а за ергените освен весело е и романтично, нон стоп
      Бъдете живи и здрави!

      Коментар


      • Каквото и да напиша ще ме баннат
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

        Коментар


        • И знаете ли защо щото ще напиша истината за цигани работници и
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

          Коментар


          • MM1980
            MM1980 коментира
            Редактиране на коментар
            Давай - мангали ако трябва да сме политически коректни.

            Направили лом у входа и ми викат "аз не беше". Деа, поне правилно български говори бе, мангал

        • Секва таква измет
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

          Коментар


          • Или пишеш или не пишеш. Недомлъвките са тъп вид комуникация.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

            И коментаторите...

            Коментар


            • Циганите не са виновни, хилядолетия си живеят по този начин, при подходящ подход свършват работа и не хулиганстват много. Болшинството от работодателите са от мнозинството, и не разбирам, и ме е яд че предлагат по добри условия и заплащане на работници от малцинството, чужденци и всякакви други. При нормалните народи е точно обратното, и не само. Писането кратко и ясно е голямо мъчение, хаха.

              Коментар


              • Първоначално публикуван от мариновдт20 Преглед на мнение
                Болшинството от работодателите са от мнозинството, и не разбирам, и ме е яд че предлагат по добри условия и заплащане на работници от малцинството, чужденци и всякакви други. .
                Стига бе и къде това?
                יעבור
                «И това ще мине»

                Коментар


                • мариновдт20
                  мариновдт20 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Кое къде това? Наблюденията ми са от шивашки фирми, по часова работа по къщи из село, арендатори, кравеферми. У наше село само един земеделец първо търси съплепенник, за него са работили като общаци телевизионен техник, добър строител, шофьор на ТИР, световно непризнати дизайнер, това на първо сещане. А и темата е за кравеферма.

                • Skorpion_BG
                  Skorpion_BG коментира
                  Редактиране на коментар
                  Виж сега, не си ли мислил, че за дадена заплата, за дадена работа просто няма кандидати от "мнозинството"? Ама хич няма!

                • KingofROAD
                  KingofROAD коментира
                  Редактиране на коментар
                  Скопри, въпрос на кОнюнктура е по-скоро. Мнозинството в България иска да получава всичко наготовко, без да полага кой знае какви усилия. Е, за да получиш трябва да дадеш. Отнася се и за датеработелите, и за мнозинството.
                  Българинът от "демократизацията" насам, така и не увира правилно и здравословно, че безплатен обяд немЪ. Като не го плащаш ти, това означава просто, че го плаща някой друг. Това е пътят, истина и жУотът.

              • На таблета съм

                Като седна на лаптопа ще каканижеме
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X