Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Два хидромотора в паралел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    В руския нет има стотици, ако не и хиляди клипове как правят подобни верижни машини.
    Изпитано и пробвано, и работи.
    Защо не копираш наготово нещо от там?
    Така е, но само с копиране не стават нещата. Иначе изгледах стотици клипове. Вероятно обаче съм карък и досега не намирам нищо за хидравликата с една помпа, то ще е с две. Сега и аз ако си правя едно за мен с 2 помпи ще е удобно и за багерче. Няма да са проблем 2 операции едновременно.
    През комунизма предприятието в което работеше баща ми се занимаваше и с копиране на западна техника, но после се изчисляваха нещата и ставаше добре.
    Преди години попаднах на китайска поточна линия копирана от немците. Бяха докарали и цветовете на отделните съоръжения, но китайските датчици изкарваха по месец, а редукторите по седмица. Пресите така и не тръгнаха за повече от 10мин, колкото и да се бореха китайчетата.

Коментар

Проекта за булдозера е от 2017..сега е с малък дизелов двигател и позавършен. Клипове тогава и досега съм изгледал повече. Та за хидравлика няма много нито на руски, английски или немски. Класическите схеми са диф от кола и спирачки ,което не ми хареса защото не може да изпълни завой на място. Моята схема е копие на принципа на СТЪК булдозери, продавали са се като китове 60-те до 80-те в ЩАТите. Принципно имам доста опит и мога да те посъветвам в концепцията и компонентите.

Коментар

аз модела на танк. Генератор китайски 2КВт два мотора 0,37квт с редуктори..управление.Звук имаш от генератора.

Коментар

С колегата заформихме спор, в който ще се роди истината, но това малко по-късно.
          Да раздвижа нещата в друго направление. Купих си вериги, гумени, 180х72х32. Нещо обаче не ми се отдава да намеря минимален радиус на водещото колело. Никъде не срещам колко мога да огъна веригата. Помогнете с идеи от де да взема тази информация.

Коментар

аз съм 180х72х39 бобкат вериги...просто изкопирах оригиналната звездочка (8 зъба мисля) и ленивците са около 200мм...довечера ако се сетя ще ги премеря

Коментар

260 мм са ленивците 160мм е основната окръжност на звездочката (това е основата на зъбите)...откъде се взеха тия размери?...от оригинала Бобкат МТ55

Коментар

...и за 2 мотора с една помпа става с два последователни разпределителя... изхода на първия (Т) се връзва със входа на втория (Р). Но е хубаво дренажите на моторите да се вържат последователно.

ако не е ясно
                1 нищо не е актуирано
                потока върви Р-Т първи разпределител към Р-Танк т.е. циркулира без налягане
                2 задеиствана едната вериага
                потока Р-А-В-Т (1) към Р-Т(2)
                3 две задействани
                Р-А_В-Т (1) към Р-А_В-Т (2)

класическа схема
                Последно редактирано от Andrei; 15-05-20, 20:06.

Коментар

При бобката гледам е различно, но разгледах десетки минибагерчета с вериги 180х72х32...37 и забелязах, че на задвижващия венец има 12 зъба. Та при стъпка 7,2см и 12 зъба се получава окръжност 7,2х12/3,14 = 27,5мм. Явно това е диаметъра на колелото и толкова може да се сгъне безопасно веригата.

Коментар

за редуктори мислил ли си...какви?

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
                      за редуктори мислил ли си...какви?
                      Е защо редуктори?
                      По моите сметки и и тези на колегите няма смисъл от редуктори.

Коментар

600Nm е прилично да. Ма си мисля че ОМП 160 е еднопосочен мотор.

..и да ще ти трябва някакъв лагер главина, щото тия мотори не носят аксиални усилия.

Коментар

Да, абсолютно си прав за аксиалното натоварване на мотора, но е реверсивен и няма значение посоката.

Коментар

Задния мотор (задния мост) на артикулиращия трактор (мой самоделен) е с ОМП50. Открих ,че при ход назад системата среща усилие, установяването на причината отложих за бъдещето, но пък месеци след това разглобявах ОМП100 (нов но съхраняван зле) и така се запознах с вътрешното устройство на тия мотори (вместо да попрочетем). Та оказва се едния вход на мотора отива няколко порта и от там през разпределител към орбитрола и после към един единствен порт/изход....и не че не върти в двете посоки, просто май в едната посока среща бая съпротивление...но отивам да чета.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X