То даже на повечето трактори датчиците за позиционното на навеса са на самата ос държаща лапите към коритото. Аз съм виждал на ландини поради такова каране датчика да протече и свалянето му първо е трън в задника ,второ струва 500 лева точно защото всички удари от браната се поемат и предават към трактора и датчика на позиционното регулиране. При ню холанда ми тъй като е изключително евтина сглобка позиционното е механично и няма опасност да разбие датчика ,защото няма такъв. Браната обаче също я карам на лапите и за 3-4 години видимо има износване/разбиване на жабката ,отворите на жабката към гредата както и самата ос ,която е в коритото видимо почва да сълзи вече от семерингите на коритото. Засега все още не тече. Идеята не е лоша ,напротив. Правилно е да се кара така брана ,но като всяко нещо руските и българско/руските машини са зле ама много зле и евтино копирани западни. Там където американеца си е поиграл да измисли нещо макар и по-сложно ,но правилно от инжинерна гледна точка ,руснака го е копирал и това ,което му се е видяло по-сложно го е спестил. Всички по-големи брани на JD , кейс или салфорд се карат на твърд теглич.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
БДТ 3,0 преработка на повдигащия механизъм
Свий
X
-
Благодаря колега.....
Тука и повечето мой колеги ...всички ми казват защо се занимаваш с глупости .....от едно време таки ги караме ...браните.....
То добре ги карате ...ама и техниката не е вече същата и ...това че навремето е нямало твърд теглич.
Коментар
-
Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
БДТ-7 е Х-образна и не и трябва тая система.
На тройката която правих не можеше да работят и двете секции на еднаква дълбочина.В резултат вървеше накриво,като забитата секция се стремеше да върви направо.
Не бях виждал V-образна Брана без тая джаджа,не знам как са решили проблема.
Коментар
-
Първоначално публикуван от krumtenev Преглед на мнениеБлагодаря колега.....
Тука и повечето мой колеги ...всички ми казват защо се занимаваш с глупости .....от едно време таки ги караме ...браните.....
То добре ги карате ...ама и техниката не е вече същата и ...това че навремето е нямало твърд теглич.
Коментар
-
Първоначално публикуван от krumtenev Преглед на мнение
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар