Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за Кировец К-700А и К-701А

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за Кировец К-700А и К-701А

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
    Скоростите не издържта с оргиналния двигател,камо ли с ЯМЗ 236.По нежно е,и не търпи издевателства.
    К-то е друга бира.Изключително здрави мостове и кутии.
    К-701 е наистина друга бира,но за Т-етките не съм съгласен.Верно оригиналните СМД мотори куцат,но нямат проблеми с кутиите,стига да са направени кадърно и със истнински части.Последните версии със ЯМЗ нямат хидроакумлатор под радиятора и палят пакетите на хидромуфите заради намаленото количество масло,прегряват.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Т.е на тези които са с заводско изпълнение с ЯМЗ,нямат този хидроакумлатор под радиятора ?

Коментар

Т.е на тези които са с заводско изпълнение с ЯМЗ,нямат този хидроакумлатор под радиятора ?
        Олекотени са!Поради тази причина маслото за ск е 20л и скоропостижно прегрява.На старите две версии е с хидроакумолатор и общото количество на маслото е 40л.Не знам кой безумен гений е решил,че може да работи с по-малко количество,при сериозен напън,маслото започва да цвърчи и изпича всичко,включително и боята по корпуса на ск.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

След коя година ги правят тези изпълнения?

Коментар

След коя година ги правят тези изпълнения?
            Знам ли,след 2000г,синичките със стандартен МАЗ,ревът от кутии точно по тази причина.

Коментар

Тази тема е за к700 и к-701, а не между тях и Т.Вижда ми се слабо,а и да споделя,че земя 100 декара трябва да е достатъчна за к-701

Коментар

Първоначално публикуван от Evdjelereca Преглед на мнение
                Тази тема е за к700 и к-701, а не между тях и Т.Вижда ми се слабо,а и да споделя,че земя 100 декара трябва да е достатъчна за к-701
                За парцели под 80-100дк,К-то е нерентабилно,просто ще имаш излишен разход за транспорт,за заглавявания.За да има смисъл инвестицията трябват големи парцели,там разхода пада,но това при идеялни условия случващи се на няколко години.При нормална оран 32-35см разхода е от порядъка на 2-2,5л,ако е кално стига 4,5-5л.Резервоарите за гориво са 2х350л,стигат за 18-20ч в зависимост от натоварването,някой път не стигат,особенно ако има помагачи.Това за К-701,няма западен тактор,който да гори по-малко от руската техника,лично изпитано.

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                  За парцели под 80-100дк,К-то е нерентабилно,просто ще имаш излишен разход за транспорт,за заглавявания.За да има смисъл инвестицията трябват големи парцели,там разхода пада,но това при идеялни условия случващи се на няколко години.При нормална оран 32-35см разхода е от порядъка на 2-2,5л,ако е кално стига 4,5-5л.Резервоарите за гориво са 2х350л,стигат за 18-20ч в зависимост от натоварването,някой път не стигат,особенно ако има помагачи.Това за К-701,няма западен тактор,който да гори по-малко от руската техника,лично изпитано.
                  Съгласен съм с теб,но ако примерно имаш малък трактор...да кажем Болгар.Една малка нива трябва да е минеш 15 пъти,а с Кировеца 5.Това прави по-малък разход.Единствено е лошото, ако земите ти са далеч една от друга,а и не съм напълно сигурен колко дка имам.

Коментар

Не е е достатъчна.За парцели под 200дк,не си заслужава,разхода няма да ти хареса.
                    Ако си с по-малки си търси Т-150.Има хора които с един Беларус 100 к.с гледат по 1500дк без проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                      Интересно, защо тогава се продават и други марки? И защо западняците не си купуват икономични К-та???
                      Хайде стига глупости. Имам някакъв опит, от 90-та работя в селското стопанство, от 97-ма продавам трактори и комбайни.
                      Георги Донев, 0889 437 687
                      Nissan Patrol Y60

Коментар

Никой не казва че са по-икономични,разхода е еднакъв при сходна мощност.Ама сега да ми ги носите на ръце,виждате ли западните били върха на сладоледа,не съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Донев Преглед на мнение
                          Хайде стига глупости. Имам някакъв опит, от 90-та работя в селското стопанство, от 97-ма продавам трактори и комбайни.
                          От почти същото време и аз работя в селското стопанство.Руската техника е икономична,но шумна и не комфортна,за глухи трактористи,скапва водача за норматив.Преимущетвата на западните аналози са именно във обезшумяването и комфорта на водача.В 90% от случаите посочените конски сили са преувеличени или се достигат на пълна мощност,на която трябва да си идиот да караш цял ден.Съпоставка,имам три МТЗ-та,две МТЗ-80 и МТЗ-952.2,също имам и два Хърлемана ДТ-100(ландини).На култвиране(слято) МТЗ-тата харчат в порядъка на 600-700гр/дк,Хърлиманите 1,200-1,300,това с еднакви култиватори чизели.Дисковане,700-800гр спрямо 1,30-1,500,вярно-комфортни са!За оран не ми се говори,разликата е почти двойна,че и отгоре имам колеги с Джонита,с Кейсове,стане ли въпрос за разход,всички се сещат за руските дараци,някои отново си взеха К-та.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                            И това, че гори много е мит.

При оран на 30-32 см на мен ми гореше 1,8 литра нафта на декар.
                            Не знам как си я постигнал Коле, тая норма - ама тотално не съм съгласен. При читава 12ца по малко от 4 на дк не е падало . Това за разхода .+маслото дето в кампания се сменя чрез доливане.
                            Може и от почвата да е . Ако вземеш да ги разправяш тия на някой в Добруджа , ще те слушат точно 30 сек . и после ще се правят , че не те познават.

Отделно като всяка , повтарям ВСЯКА машина правена в СССР лагера , не подлежи на коментар за здравина и ергономичност.
                            Да започнем от материалите , преминем през технологията на производство и свършим с кадрите .

Конските сили - мнооого вариращ фактор - никога не може да постигне споменатото в сертификата (Все пак всички вие знаете кога мощността е най голяма и кога се разминава с въртящия момент - ама това е съвсем друга бира) .

Друг е въпроса и със сервиза - това нещо е направено да си изживее моточасовете (или да не ги изживее) и след това се взема следващото .
                            Има и виц за него - измислено е от един инженер за да накаже тракториста дето чаластрел жена му.

Въпреки проблемите които създава - работата която върши се вижда : "Мечката е минала от тук!"
                            Друг е въпроса на каква цена - морална и материална ?

Коментар

Ако искате да съсипете бизнеса на момчето, дето пита и сега започва да работи , препоръчвайте му сделаното.
                              Тия в от Добруджа, дето имат повече Мерцедеси от Балканстар не съм чул да работят със сделани машини.
                              Да не стане да продаваме Спринтерите и да минаваме на Газели?
                              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от Rachido4x4 Преглед на мнение
                                Не знам как си я постигнал Коле, тая норма - ама тотално не съм съгласен. При читава 12ца по малко от 4 на дк не е падало . Това за разхода .+маслото дето в кампания се сменя чрез доливане.
                                Този разход не съм си го измислил, толкова се водеше в нашата кооперация разхода за оран с К-701. И реално си гореше долу-горе толкова, но при добри условия-подходяща влажност на почвата, голям блок(имаме по 500-600 дка блокове), зареждане на нивата, и денонощна работа, на две смени.

За разхода на масло не съм съвсем съгласен. Ако го надупиш и цял ден го караш с яко газ, и на високи обороти-да, горят, ама то и всяка машина при гаден режим гори. Обаче, ако го караш спокойно-доливахме по 2-3 литра на седмица. Което е нищо в сравнение с работата която е свършил трактора.

Всичко това го пиша от опит, не е изсмукано от нета, или по приказки от "някой на когото баджанака имал съсед, чийто братовчед бил работил в ТКЗС, и бил виждал трактор".

К-701 си е доста безпроблемна машина, при човешко отношение, и адекватна поддръжка се отплаща много.
                                Обаче си иска големите площи, за 100 декара е направо смешно да се мисли за такъв мастодонт.
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X