Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети за новобранец с ЛТЗ 55А

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвети за новобранец с ЛТЗ 55А

Благодаря колеги! От горните снимки излиза, че мога да дърпам такава лозарска машина, но нещо се съмнявам.
    Идеята е въпросния инвентар да може да покрива ширината на трактора - 1.70м. и обработката да става с едно
    минаване през реда, защото за да мина веднъж покрай единия ред и веднъж покрай другия трябва да са поне през 3м.
    Сеялка не ми се ще да купувам, но не знам как ще сея, сял съм на и на ръка някога с дядо ми, но не знам дали
    ще го направя както трябва.
    Ще продължавам да питам, че много неща на са ми ясни, та хвърляйте по едно око на темата, ако не ви отегчава.
    Ще пиша кое как, но с трактора мога да се занимавам само през почивните дни, че съм и на работа.

Ей тая самоделка някой продаваше, май само колелетата не са на подходящото място.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:61493506_2_585x461_lozarski-plug-unlm-dnes-namalyam-snimki.jpg
Прегледи:1
Размер:53.6 КБ
ID:5644779
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:61493506_3_585x461_lozarski-plug-unlm-dnes-namalyam-agro-i-stroitelni.jpg
Прегледи:1
Размер:57.2 КБ
ID:5644780
    Поздрави!

Коментар

Колелата трябва да вървят или в необработена повърхност, или в браздата, преди да е затрупана от пръстта идваща от тялото.
      Така колелото ще подскача на всяка буца, и ще се получи нищо.

Относно сеялките-щом не си сял-не ти трябват, но и за толкова декари не си заслужава да даваш пари, а не са никак евтини. По-добре викай някой да ти засее, плащаш си, и всички са доволни.
      Житото може да сееш и с торачка. Минаваш веднъж или два пъти с дисковата брана(докато ти хареса как се е получила обработката), после с торачката разпръскваш семето, и пак с браната минаваш последно-за да заровиш семето.
      Малко варварски метод, но и в Австралия сеят така, че е много по-производително, а там площите са големи.
      Само увеличи сеитбената норма с 15-20 %, че инак посева ще е рядък.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Трудно се намира някой да ти свърши работа при нас, но това с торачката си е вариант. Някой ми
        го беше казвал това, но нещо на го взех на сериозно. Благодаря!
        И още един въпрос - стърчащата тръба отзад вдясно долу на скоростната кутия (там където е захваната
        дясната шина на навеса) дали е пробка за източване и наливане на масло, или е нещо друго с
        неясно за мен предназначение?

Коментар

Колеги видях темата,аз имам същия трактор и искам да питам някои може ли да ми каже какъв редукторен стартер да сложа,питах на няколко места и никой не може да ми каже със сигурност,един ми казва от МТЗ друг от ЮМЗ,трети от Т-40 и чешки или латвийски.Благодаря за отговора предварително,и се извинявам на колегата че му ползвам темата

Коментар

Темата е за всичко свързано с въпросния трактор и работата с него и може да я ползва всеки.
            Моя е с редукторен стартер, като се прибера на село ще погледна дали пише нещо по него.

Коментар

Ето линк за книга https://yadi.sk/d/_bsp5xBDewmVg

Коментар

Колеги никой ли не знае за нещо за редукторния стартер

Коментар

Тази книга я свалях вече, също имам и хартиена, която ми дадоха с трактора, но са някак си много
                  постни тези книги.
                  Гледах моя стартер, но нищо не пише на него, а за съжаление не можах да го снимам.
                  Провери сайтовете на кооперация китка и оптиком те продават такива (пише, че били за Т40 и ЛТЗ 55),
                  на снимките изглеждат като моя.
                  А никой ли не знае кое колко литра масло събира, че никъде на намирам. От скоростите източих около 11 литра,
                  но тръбата завита отгоре на пробката не беше пълна даже и до половината. Никъде не видях друга контролна пробка.

Коментар

В тази книга от линка на стр.154 (155) е описано кое колко събира и колко се източва.

Коментар

Колеги никой ли не знае какъв е редукторния стартер?

Коментар

Да. Не съм гледал внимателно.
                        И още едно питане - на корпуса на механизма на скоростния лост има нещо, като датчик, само, че при мен
                        няма жици до него, може би някой е решил, че са излишни и ги е махнал. Знаете ли какво е това и евентуално
                        как да го свържа?

Коментар

Първоначално публикуван от nikolay lyutov Преглед на мнение
                          Да. Не съм гледал внимателно.
                          И още едно питане - на корпуса на механизма на скоростния лост има нещо, като датчик, само, че при мен
                          няма жици до него, може би някой е решил, че са излишни и ги е махнал. Знаете ли какво е това и евентуално
                          как да го свържа?
                          Осигуровка против палене на скорост,свързана е последователно на контактният ключ,ако не е на неутрална,колкото и да въртиш ключа,няма да задейства стартера.
                          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Здравейте колеги! Имам още едно питане - лесно ли се свалят задните редуктори, дали е по силите на двама
                            човека, че изглежда тежко това желязо? От чертежите видях горе - долу какво му е устройството, но
                            дали се срещат разни особености, подводни камъни и терсене болтове?
                            Свалянето ще се наложи защото тече масло от там където е захванат
                            за ръкава, това на десния. И двата са омаслени отдолу където са пробките за източване и подозирам, че това
                            масло се стича от външната страна, но още не съм свалил джантите да видя.
                            Поздрави!

Коментар

За двама,човека,няма никакъв проблем.Провери първо дали не са разхлабени гайките,понеже при мен,се развиват винаги,незнам по каква причина,и не само там и на предния мост 4-те болта и те се развиват,та редовно ги претягам.А,ако ще сваляш ръкава,провери и спирачната лента,в какво състояние е,после ако се налага,да не разглобяваш пак там,сега така и така,ще разглобяваш,провери,дали има феродо.
                              Поздрави!
                              Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Благодаря за съвета! Аз си мислех, че двете издути сиви капачки на ръкавите са за обслужване
                                на спирачките, но май не е баш така? Пробвал ли си с нови, хубави федерки, защото при мен, при всички
                                болтове, които развих всички федерки се разпаднаха на парчета, явно или не са стока, или годинките им
                                са вече много.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X