Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цена на трактор ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Цена на трактор ?

Хора, кажете нещо, защо мълчите? :-)...
    Ако не цифри - кажете поне дали руския инвентар е подходящ за китайските трактори....
    Също някои ако може да ми каже мнение за Беларус 952 ше съм му много благодарен :-)...

Коментар

Ако ппатиш по един e-mail на фирмите съм сигурен, че ще ти пратят оферти и повече информация.
      Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

Здравей
        при нас има 4 ЮМЗ 1 Булгар и 5 New Holland - италиянски
        преди време се подвизаваха с марката Fiat- Hitachi
        багерите при нас се ползват брутално
        изкопни работи и товарене също и хидравлични чукове им слагаме
        прикачен инвентар не ползваме поради спецификата на работата

ЮМЗ-тата изкараха по около 15 години но имай в предвид че имаме ремонтна работилница
        това всичкото е с много експлоатационни разходи - масла
        дизел ремонти части

имай в предвид че тоя дето е с хидравличния чук като го ритна и се разпада
        толкова е амортизиран в уредбата
        всички ЮМЗ-та са цепени поне по 10-тина пъти а и здраво по рамата няма
        корави машини но искат много
        от тях сега е оставен един само - най здравия -за чук
        с 5-те NEWHOLLAND грижи за сега нямаме
        някои са около 1000 мото часа
        някои отиват на 2000 вече
        от две години ги търкаляме
        греблото им отпред е по добро - тип фадрома
        отделно се и отваря
        в стабилизаторите са по добри
        в уредбата отзад
        по лесно се сменят кофи или чук
        по тихи са
        по малко горят
        единствената поддръжка за сега е миене от калта и гресиране 1 път месечно
        имат много добър гаранционен сервиз е реагират бързо
        следят и изпълняват текущите обслужвания - ние си ги плащаме разбира се
        и не на последно място - имат двойно предаване
        единият багерист каза че покрай новият багер е намразил колата си
        цени не знам
        но новите си заслужават всеки лев
        ползваме ги 2 години вече
        колко ще издържат - не знам но за сега не са мръднали
        доволни сме и разходите за масла и части драстично намаляха
        BMW X6

Коментар

Благодаря много за подробната информация :-)
          Иначе - на фирми съм писал поне 5-6 пъти - не ми отговарят ...Може да не са ми правилно написани писмата ;-)....
          За ЮМЗ-тата и аз съм чувал че са катъри, но се чудя дали новите им модели няма да вършат подобна работа на по-малка цена (подръжка, горива...)
          Така като чета почвам да се навивам за Фендт...Ами малко цифромания...но ще видим...

Коментар

Първоначално публикуван от ektelion Преглед на мнение
            Благодаря много за подробната информация :-)
            Иначе - на фирми съм писал поне 5-6 пъти - не ми отговарят ...Може да не са ми правилно написани писмата ;-)....
            За ЮМЗ-тата и аз съм чувал че са катъри, но се чудя дали новите им модели няма да вършат подобна работа на по-малка цена (подръжка, горива...)
            Така като чета почвам да се навивам за Фендт...Ами малко цифромания...но ще видим...
            А за какво ще се използва трактора?

Коментар

Трактора ще го ползвам за селскостопанска работа - около 1500 дкр. Имам руски инвентар и затова живо ме интересува до каква степен са универсални "западните" машини. По принцип на мен ми трябва за оран, дискуване и култивиране. За по-"леките" дейности имам един стар дето му се разхлопа бутален болт оня ден та сега ше го сменяме :-)...

Иначе, вчера говорих с един събрат по съдба, който си купи миналата година нов Беларус 952 за около 40 000 лева. Каза че е добър, обаче му правел бели - отпред моста например бил с предавка като волгите - т.е. слаба и му направила беля. Турбокомпресора също...Освен това каза, че май са ги направили в момента около 50 000. Така че 90% съм се отказал да взимам такъв нов. Човека казва - трябваше да си зема един тк82 на старо - кат се чупи - ще го правя. Ей го тоз нов - и пак се чупи...

За мен нещата стоят така - ако ще давам суха пара - ще е на старо 4х4 или Беларус 952 (гледам има към 15 000 лева обяви на по 3-4 години) или някои друг от по-старите. Ако ще е чрез някакъв проект - ще гледам да е нов. Засега на фендт се кефя :-) Само притеснението ми е за поддръжката след гаранционния срок защото цените ме притесняват :-)...

Това е засега резултата - всякакви коментари и мнения ще са ми много полезни :-)...

Коментар

Преди няколко месеца ни се наложи и ние да търсим трактор със същата мощност.
                обиколихме всичките вносители,завода на Белорус но се оказа че тракторът новиян вече е в диапазон от 35 800 до 42 600 до 100 коня рециклираните са около 25 000лв. но не ни се сториха добри. За нас японските са малки а и прикачният инвентар не е разнообразен и оскъпява техниката. Затова тръгнахме по обяви. Цените са доста завишени в сравнение с миналогодишните, но ние с много търсене си взехме ЮМЗ в отлично състояние за 8 000лв.без инвентар.Е не е западен не вози като S класа няма климатик но си има вентилатор, не гори много а оре много, доволни сме и от машината и от цената. На всеки според джоба.
                Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от ektelion Преглед на мнение
                  Здравейте,
                  Някои може ли да ми каже приблизителни цени на трактори от среден клас - 80-100 кс?
                  Отделно - доколкото знам "руските" машини са по-евтини, но ако основната разлика е че няма климатици - ще го преживея...Ако някои може да направи паралел между източните и западните марки му стискам ръката предварително...

ПС: Видях, че има подобна тема, но все пак тук въпроса е различен, затова я пуснах тази...
                  зависи за какво ще го ползваш , за дребно замеделие , имам предвит от 100до 1000декара юмезето по новото де , щети е наи евтин вариант , само за дисковането МТЗ ще е по добро защото е малко по бързо , но и ЮМЗ-Беларус стават
                  при покупка на такава техника гледаи да няма шум в скоростите , и да има добри задни гуми , това са скъпи неща

за инвентар става всичко което е от този клас

и да знаеш че инвентара е по голям проблем от трактора
                  Последно редактирано от Юли; 13-08-07, 13:49.
                  sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

donia, кой модел точно на ЮМЗ взехте? Можеш ли да ми кажеш колко кс-ли е?
                    Иначе аз нямам претенций за климатик ;-)...

Друго иначе се сещам - с няколко хора говорих - всички казват, че е много важно да е 4х4 за добра оран, какво мислите?

Иначе за инвентара - не е нов този които имам, но работи :-), само сеялката за пролетници не става и трябва да се сменя ....

Коментар

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
                      зависи за какво ще го ползваш , за дребно замеделие , имам предвит от 100до 1000декара юмезето по новото де , щети е наи евтин вариант , само за дисковането МТЗ ще е по добро защото е малко по бързо , но и ЮМЗ-Беларус стават
                      при покупка на такава техника гледаи да няма шум в скоростите , и да има добри задни гуми , това са скъпи неща

за инвентар става всичко което е от този клас

и да знаеш че инвентара е по голям проблем от трактора
                      МТЗ-то ако се има предвид Болгар не само е по-бърз, но и по-мощен. А скоростта на този трактор може да се окаже лошо предимство при дискуването, тъй като при голям размер на браната - криви гредите.

Коментар

имах предвид че за дисковане трябва малко по голяма скорос
                        следователно и малко по мощ на трактора , не че и ЮМЗ няма да свърши работа и силотводния вал на МТЗ и малко по добър за дадени задачи заради оборотите му , но като цяло ЮМЗ мисля е по издражлив и евтин следователно , пък и пълния блокаж на задния мост е предимство особено при оран
                        sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Хора, за кой модел на ЮМЗ говорите точно? Аз имам малко опит с 6Л. Обаче той е 60 кс и при стандартна брана като моята му идва малко нанагорно. Не че не я дърпа, но както каза Юли малко по-висока скорост трябва да може да "развива" с нея за по-добра обработка...

Коментар

ЮМЗ с квадратната кабина , скороста е важна за браната за да се забива повече , но може да я натовариш и с тежести

Коментар

Да, тези за който говориш са 80 кс но пък не са 4х4. Иначе старите просто не им стига мощност като се забие браната ...Аз като че ли се надъхвам или за тк82, или за Беларус от по-новите, но взет на старо...Искам да е 4х4 за да може да оре по-добре.
                              Живот и здраве - имам още 4-5 месеца докато реша ;-)...

Коментар

можеш да сложиш предно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X