Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЯДОВЕ С ЕДИН БОЛГАР

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ЯДОВЕ С ЕДИН БОЛГАР

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
    За пръв път виждам такъв тип центробежен маслен филтър на Д 240,масово са обзаведени със чаша с централен болт за обслужване.Къде му е монтиран масленият радиятор,гледам,че маркучите водят към задния край на мотора,а отпред е само водния?
    Масления филтър вземах от една стара МАРИЦА-50 (тези с разделна горивна камера и подгряващи свещи на главата). Този филтър ми бе без пари а също така е много запазен за разлика от стария кйто хлопа като кокал в тенджера а и пасна 1 към 1, а и аз смятам че е по добър защото го завъртат две цивки под чашата ( като на ЮМЗ-то).
    А колкото до масления радиатор, него го монтирахме някъде край работилницата в тревата, вместо него направих един топлобменик от пожарогасител през който минава водата, вкарах серпентина ф16 през която пък минава маслото.Така стана само един радиатор който много лесно се мие, а и по малко боклуци задържа м-ду двата радиатора (единият от които го няма) няма и течове на масло по водния радиатор.
    А за пожарникарите по принцип двигателите които са с турбина не се оборудват с искрогасител за разлика от атмосверните, ама нищо чудно преди жътва да кача някоя снимка с заварена тръба от ауспуха с коляно на горе която стига до планката на огледалото.

Коментар

Този ауспух е май ето като този: http://www.opticom-bg.com/shops/prod...-mtz-yumz.html Аз си взех,такъв когато си реставрирах ЛТЗ-то и работи доста добре с него,тихо
      Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Това ТКР 6 ли е?И защо не си изкарал аспуха нагоре както е?

Коментар

здравейте майстори аз слагах турбо на едно МТЗ 80 , турбо ползвах от ДТ 75 по евтино е ; незнам колко се вдигна мошността - но след като подадох на помпата започна да боксува съединителя . нищо не съм сменял по двигателя - само добавих пружини на притискателния диск . а на помпата подадох сам " както си е на двигатела " от болта регулиращ хода на рейката . след около година се появи проблем със скоростите " не издържат на напъна " смених лагерите като използвах ролкови и сега трактора е перфектен.

Коментар

Първоначално публикуван от Grigor_Kolev Преглед на мнение
            Вече е решено на 100%, днес са дошли буталата, така че ТКР-6 ще има, само трябва още малко......
            А ауспуха направих така защото след като ползвам изпускателен колектор от Болгар ще трябва да монтирам гърнето направо на турбината, а тя и без това натоварване понякога се пука, а и видях дизайна на Дойц, само дето тяхните са од ляво.
            Някой знаели нещо относно предна навесна система с ВОМ за Болгар, че съм се навил да му закачам отпред мулчер, пръскачката, ямокопател, ... ?

Коментар

Направи 1 клип да чуеме гласа на свирчо

Коментар

Първоначално публикуван от mitko_racing Преглед на мнение
                Направи 1 клип да чуеме гласа на свирчо
                Все още гласът му е почти като на обикновен болгар, защото регулатора е на 1900об/мин. и хяма мембрана на рейката моято да дава папу когато турбината сработва. но като се поотъркат малко сегментите, свалям помпата и право при помпаджията та да сложи регулатор от МТЗ 1025.

Коментар

не пипай помпата ако ти е жал за трактора аз сложих на тк играчката си заслужава без допълнително гориво

др колев и аз слагах ткр 6 и се получи много добре заработи идеално и на ниските бороти 1300 работи без чудене както знаеш тк80 е зле под 1800обр но с турбото е друга работа не съм пипал помпата няма смисъл да го напъвам да не забравяме чее качен на чертожната дъска преди повече от 30 години

аз ползвах колектор от беларус по лесно е минус 80 лвама по малко ядове и за всички които се чудят да слагат без да се замислят струва си всяка стотинка

ефект страшен перфектен на ниските обороти
                  Последно редактирано от Ясен; 30-05-12, 18:40.

Коментар

Колеги никой ли не знае нищо за преден навес, някой не е ли правил (или пък виждал) такова нещо на Болгар или пък на МТЗ ?

Коментар

Що ти трябва на байр лозе с този навес на предното.Те "Болгарите" и без навес си страдат доста от предница.Тези без двойно често късат шенкели,а с двойното пък им играе предницата.Имам такъв хубавец в къщи и му изучих доста табята.Не е крайно лоша машина,но трябва да се внимава как се експлоатира и никога урбалъшката.
                      При положение,че си решил да правиш преден навес всичко ще трябва да се закачи на местото на стойката за тежестите и на гредите.
                      Не съм го правил,но съм се замисмял за подобно нещо,но с друго предназначение.

Коментар

Болгара за сега се справя прилично, за сега разлика в разхода на гориво не мога да направя защото до тази година не ми се е случвало да окопавам и браздя толкова зор. Нещо не мога да се спазаря с компа да кача клип. Ама болгара постоянно затъва не помага ни турбо, ни предно, ни блокаж, спасението е само във въжето на което на другия край има още един трактор.

Коментар

абе я го спазари 1 тупаник този твой комп та да видиме и ние

Коментар

Здравите момчета, моите ядове с болгара започнаха отново, с мотора всичко си е наред, ама се потроши след съединителя, че така да се каже ''отново е на парчета".
                            Сега обаче е момента да изкарам кардана за предният ВОМ, че поради тази причина се нуждая от нещо такова
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0061.jpg
Прегледи:1
Размер:122.1 КБ
ID:5445210
                            Може да е и за задвижване на хидро-помпи или др.

Коментар

Трудно ще намериш ВОМ за скоростната кутия на болгара,за подаване на въртящ момент напред.Има ги във тех.документация като допълнително оборудване,но не се внасят и продават никъде,същото важи и за ходонамалител.И двете се поставят на местото на левият капак на ск,без други доработки,сваляш капака и монтираш.При ходонамалителя се разменят позициите на първа и задна,а ВОМ-а е със двата вида обороти,които се превключват от големият лост във двете крайни позиции,при натиснат съединител не работи.Успех с намирането,какво мислиш да задвижваш от там?
                              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

За момента искам да му навеся пръскачка (400л.), защото искам да пръска с екранен хербицид едновременно със сеитбата, а след време евентоално мулчер и ямокопател (свредло което прави дупките за овощни дръвчета).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X