Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за трактор самоделка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за трактор самоделка

Ако двигателя е от тези на мотофрезите и твоето тракторче има добре измислена трансмисия,само за транспорт би трябвало да издържи.Но ти много малко инфо даваш какъв е трактора ,модел ,самоделка,габарити,трансмисия,модел на двигателя който мислиш да слагаш,малко снимки така да гадаем и пишем на ден по два реда трудно ще е.... ???

Коментар

на размери е като кубота исеки т.н.малък трактор диференциал от уаз редуктор от джук и скоростите на ижа като махна буталото и биелата на ижа и е много лек като го карах с ижа предницата се вдигаше и с ремаркето на бавни скорости сам карал 2 тона пясък но лошото че ижа много гори и ска високи обороти за може да тегли

Коментар

да двигатела е като на мотофрезите 210 cc 6.5 kс при 3600 оборота

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=166023 трактора е подобен на тия двата без кабина само дето е по висок малко утре ще кача една снимка

Коментар

Някой има ли идея как са скъсени тези полуоси на диференциал от уаз - дали са рязани до фланеца и след това заварени, или са им нарязани шлици наново?

Коментар

Преди няколко дни е било продадено в Карнобат подобно на това тракторче , пак с диференциали от уаз, но с двигател от трабант, но предишният собсвеник го е купил готово и не знае как са скъсени полуоските.Към него е дал плуг с 2 тела, имало е и фреза, но нея я е продал отделно. ВОМ е задвижван с ремък от скоростната кутия, това е което научих по телефона. Това са снимките от обявата.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:38586977_1_800x600.jpg
Прегледи:1
Размер:241.9 КБ
ID:5554221Натиснете снимката за да я уголемите

Име:38586977_2_800x600.jpg
Размер:231.8 КБ
ID:5554222Натиснете снимката за да я уголемите

Име:38586977_3_800x600.jpg
Размер:275.2 КБ
ID:5554223Натиснете снимката за да я уголемите

Име:38586977_4_800x600.jpg
Размер:188.5 КБ
ID:5554224Натиснете снимката за да я уголемите

Име:38586977_5_800x600.jpg
Размер:221.8 КБ
ID:5554225

Коментар

Правилният начин е да се направят нови полуоски,на старите при скъсяване откъм шлиците диаметърът пада и реално няма къде да се нарежат(друг е въпроса,че полуоската е термообработена и едва ли някой ще се наеме да нарязва).По мое виждане са скъсени и заварени откъм главините,защото е по-лесно изпълнението,за здравина при това съединение няма смисъл да се коментира,божа работа-колкото издържи.
                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Решил си да правиш подобно творение или просто искаш да научиш как е каправено?

Коментар

Искам да пробвам да си направя, имам полуоска от уаз и на око там където са шлиците диаметъра е същия като на цялата полуоска. Мисля, че един познат би пробвал да нареже нови шлици, но след това ако не се термообработят какво може да стане? Гледах клипове на същият тип самоделки, само че с мостове от молотовка (газ 63) като им бяха сложили още по-големи гуми от оригиналните 10.00х18, предполагам от някакъв трактор.
                    Последно редактирано от dobrito1; 14-01-14, 22:12.

Коментар

Само с една полуоска няма да стане. Трябва ти цял диференциал. Не е толкова фатално и рязане и заваряване на полуоската. Не са толкова слаби че да се скъсат. Направени са плътни, защото е по-лесно за изработване, но могат да бъдат и от тръба. На някой автомобили са точно от тръба с цел олекотяване. А ако искаш да се презастраховаш, просто върху снадената част нанизваш парче тръба и я заваряваш. Баща ми преди години мислеше да прави трактор, понеже имахме двигател владимировец чисто нов, а тракторите не се намираха лесно и бяха много скъпи. Помня че тогава за трактор с блокирал двигател искаха по 4-5000лв. Един ден попаднахме на едно самоходно шаси. Двигателя му беше с липси. Мислехме да го палим и да видим какво ще стане, но се оказа че опира. Смъкнахме го и сложихме нашия новия. Разглобихме оригиналния и се оказа че някой е смъквал ГНП-то и е сложил неработещо. Само че не го свързал към ангренажа с болтовете и така зъбното колело на ГНП-то опира. Всичко друго на двигателя е наред.
                      Сега има доста тракторчета за по 2-3000лв. Самоделка не вярвам да излезе под това, освен ако не разполагаш с всички части и струда е само от тебе. Ще има доста стругарска работа, а те си вземат паричките.
                      Аз имам части в момента не за един, а за 3 трактора подобни, но не ми се занимава. А и никой няма да ми даде пари за такъв трактор ако реша да го продам.

Коментар

Това за полуоската го казах, защото съм виждал полуоски, на които шлиците са с по-голям диаметър отколкото самата ос. А ето още една интересна технология.

Последно редактирано от dobrito1; 14-01-14, 22:10.

Коментар

Кажи с какво разполагаш? Какво си го замислил да въде 4х4 или 4х2? Като цяло 4х2 е по-лесния вариант за изпълнение. За какво мислиш да го ползваш?

Коментар

Първоначално публикуван от dobrito1 Преглед на мнение
                            Това за полуоската го казах, защото съм виждал полуоски, на които шлиците са с по-голям диаметър отколкото самата ос. А ето още една интересна технология.
                            Тази технология,е "меко"казано несериозна,във никакъв случай няма да има два еднакви шлица,и съдинението ще се води от един единствен шлиц.Хлабината,на съединението е голяма,което е предпоставка за усукване на възела.Ето вариянт (има и други) за нарязване на шлици:

Име:IMG_20131118_132734.jpg
Размер:121.5 КБ
ID:5554582

Име:IMG_20131208_153902.jpg
Размер:141.9 КБ
ID:5554583

Име:IMG_20131208_183816.jpg
Размер:107.7 КБ
ID:5554584

Име:IMG_20131222_143851.jpg
Размер:149.9 КБ
ID:5554585

Име:IMG_20140111_141953.jpg
Размер:110.7 КБ
ID:5554586
                            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

А ако не се обработят след нарязването на шлиците, какво може да стане?

На мен ми трябва високо проходим мотокар с лебедка отзад. Искам да е с колкото се може по-малки габарити, да не е с вилици а с кофа, защото ще ми трябва да товари дървени опилки в ремарке на прицеп, да тегли ремарке около 2 тона, и евентуално ако се наложи да има възможност да дърпа трупи с лебедка. Имам съмнения, че ако се скъсят мостовете няма да е стабилно когато се вдигне кофата нависоко, въпреки, че товарът няма да е повече от 200кг заедно с кофата, но все пак ще се товари прицеп. В годината ще се товарят най-много два прицепа. За сега имам хидравлична помпа и разпределител, заден мост от уаз. Ако някой има по-добра идея от моята, нека я сподели.

Коментар

Тази самоделка е с хдп от мотокар:http://www.offroad-bulgaria.com/show...E4%E5%EB%EA%E0

а тази със диф от варшава без да са рязани полуоските:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=46687

И двете бачкат повече от 20-ет години без проблеми.
                                0осем9осем7шест0осем7едно
                                Миро

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X