Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разгледайте тази машинка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Разгледайте тази машинка.

Ето и снимки.Има още много работа по него,това е истината.Дайте идея за окачване/какви носачи,полуоски/
    Прикачени файлове

Коментар

Колега, помисли сериозно за преместване на двигателя отпред. Където си го сложил, не само че не е безопасно да се седи до него, но и ти вдига доста центъра на тежестта.
      За окачване, аз лично бих се спрял на торсиони.
      Поздрави и успех!
      Идеята , иначе е много валидна!
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

колега това изобретение е мнго готинон но послушаи колегите свали от там двг. и при първа възможност го смени успех

Коментар

Първоначално публикуван от Ники Димов73 Преглед на мнение
          Ето и снимки.Има още много работа по него,това е истината.Дайте идея за окачване/какви носачи,полуоски/
          Помисли и за ГУМИТЕ,селскостопански вариянт са и имат ограничение за скорост 40км в час!!!
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

дай съвет какви да сложа.

Коментар

Идеята за торсиони не е лоша но нямам идея как ще задвижиш колелата по тоя начин.Варианта с 6 носача тип като на бъгитата от форума пр.Данчо разледал си вече предполагам относно окачване ще стане перфектно,но не знам какви раздатки полуоски и кардани ще трябва да мислиш.Сложна работа е тоя твоя проект.Но ние ще даваме идеи пък ти ще режеш с флекса.

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                Помисли и за ГУМИТЕ,селскостопански вариянт са и имат ограничение за скорост 40км в час!!!
                Скорост от 40 км/ч, седнал до тези ремъци и хванал двата бастуна - дори не искам да си го представя...

Коментар

Първоначално публикуван от jordan-bg Преглед на мнение
                  Скорост от 40 км/ч, седнал до тези ремъци и хванал двата бастуна - дори не искам да си го представя...
                  Не сие е работа,но исках да видя как ще бъде.Дали изобщо ще върви.Започваме преработката.

Коментар

От: До: Разгледайте тази машинка.

Първоначално публикуван от Ники Димов73 Преглед на мнение
                    Аз искам да стане като това.Струвами се доста пъргаво http://www.youtube.com/watch?v=i1Ry9mPeT3I&feature=relatedргаво.
                    Здравейте на всички разглеждах из форума и попаднах тук и ако позволите ще споделя моята идея за направата на машината посочена на клипа.
                    Ако се използват 3 диференцяла от БМВ на определено разтояние един от друг като вместо да бъдат поставени хоризонтално ги поставиме вертикално(фланеца за кардана да сочи нагоре или надоло тук трябва да се помисли кое е наи удачно)и за фланеца на кардана се постави или зъбно колело или шаиба за ремък(тук пак трябва да се помисли кое е най удачното)вижте как изглежда един такъв диф.http://www.turnermotorsport.com/imag...n_e46_diff.jpg
                    да речем че и трите диференцяла са закрепени за рамка и от двете страни са закрепени съответно по 3носача от ляво и 3 от дясно от онези като на бъгитата
                    двоини триъгални(дано ми хващате мисълта) а завиването ще става посредством две хидравлични спирачни помпи(като тези за ръчната спирачка на рали автомобилите)съответно помпата в ляво че блокира лявият ред колела и така целият въртящ момент ще се прехвърли към дясната страна(условието е диференцялите да не са шпер)и обратното.Дано хващате мисълта ми.ето примерно какво ми се върти из главата.

Коментар

Не е никак лоша идеята.Само дето доста ще се оскапи.И ще се вдигнат доста килограмите.Не знам какви полуски да ползвам,и амортисьори.

Коментар

Идеята не е от най-лесните за реализация , но е гениална!
                        Ще иска по-мощен мотор обаче ...
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

От: Разгледайте тази машинка.

Наистина творбата е уникална и с удоволствие те каня ако можеш да е докараш на събора за самоделки http://www.offroad-bulgaria.com/show...ево-2010г.
                          Когато видиш че някой спи него буди,само го завий за да не изстине!!!

Коментар

незнам как е възможно но и на мен ми мина през ума за 3 дифа от бмв и тогава прочетох и идеята на колегата. според мен трябва задвижването и на 3те диф. да стане с верига за да се избегне приплъзването на ремъка на дифа който е най натоварен в даден момент. при завиване обаче ще има проблем поради различния път който ще изминават и 3те външни колела затова по-удачният вариант според мен е да се съчетаят 2 вида завиване. 1. управление чрез завиване на първи и трети диф. в противоположни посоки . 2. чрез спирачки на лява и дясна част на мпс
                            Honda CR-V I 2000 г.
                            0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

A kогато едната страна забоксува трябва да сложите и три блокажа.С верига трябва да е задължително за да не боксува.Но като се замисля и с добре опънати ремъци пак става.Защото като се натовари много и къса веригата,а ремъка преплъзва.Вместо редуктори е най-добре с плаващи шайби.Тогава може да се използува и двигател без скорустна кутия.Както са го направили Американците.http://www.youtube.com/watch?v=ClYsA...eature=related или това http://www.youtube.com/watch?v=9zHhD...eature=related

Коментар

няма нужда от блокаж според мен защото може да си ползват спирачките ако са разделени на лява и дясна
                                Honda CR-V I 2000 г.
                                0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X