Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Става ли Бъги от Ауди 80

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Става ли Бъги от Ауди 80

А какъв е проблема да си сложи една читава стойка за 10кг бутилка газова с редуцил винтил и да си я сваля и зарежда... Така няма да му се наложи да кара бъгито до газстанция
    0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от gogo_spama Преглед на мнение
      Не се заяждам но затопли ли се времето започват да се заяждат страшно много и минават проверки! Глобите по спомени са към 500лв и ги плаща газаджията.Никой газаджия няма да рискува да зареди такова нещо защото не е минало преглед,а преглед е просто невъзможно да се мине с самоделно МПС.Заяждат се най-вече в Пловдивско,казвам го от личен опит
      И аз го казвам от личен опит, вЕрвай ми

Не е там проблема обаче. Проблема е едно леко очукано Ауди да се превърне в бъги. Базата е добра, най-малко заради надлъжния двигател (ако е това, което си мисля де) и дългите полуоски. От там нататък започват едни циркове с окачване, спирачна система, скоростен лост, кормила, тоци, гуми и всичко останало, което отстрани изглежда много лесно, но като започнеш да ги чоплиш нещата едно по едно, изведнъж се оказва, че не става за 2 дена. И когато накрая машинката тръгне, пак започва рязане, мислене и нагаждане. Всичко това е свързано с разход на пари, време и нерво и най-вече на ентусиазъм, който твърде често се изчерпва още по средата на мероприятието.

От половин година един полуразглобен донор прашасва в гаража и чака по-добри (финансови) времена. Достатъчно време, за да си чеша главата с всякакви възможни проблемчета и решения и да стигна до извода, че за да се получи нещо, от което да не ме е срам в последствие, ще заминат около 2 хилки и поне месец непрекъсната работа. Последното няма как да се случи, та станаха 3-4 месеца като минимум. А досегашните ми наблюдения сочат, че са твърде малко хората, които реално имат нужното търпение - парите и времето все ще се намерят някак.

Не говоря за състезателни машини, там играта загрубява много сериозно.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Май на газ няма да стане!Но няма и да стане из града да се кара защото като слушам господа МИЛИЦИОНЕРИТЕ са затегна ли положението,а пак и снощи ме спряха 2 пъти различни служители на реда.Тогава щего правя да си обикаля около на Цар Симеон имотите (Кричим двореца).Но колегата кадето сподели за бутилка 10 кг не ме устройва от личен опит,карал сам в Испания така но от големите и сам минавал 220 км и в бутилакта оставаше гас неможе да се изхаби цялото количество.А за колега който казва че става бавно и иска и пари и нерви,нали знаеш оная поговорка (всичко хубаво става бавно).Ще снимам двигатела и щего пусна да кажеш става ли?

Коментар

Момчета вижте мотокарите по складовете те са с газови бутилки отзат и като свърщат си ги сменат най легално

Коментар

Първоначално публикуван от robotcheto_ Преглед на мнение
            благодаря ви колеги!тази седмица ще почна да разпитам за тръби каде са по ефтини и да почвам леко полеко!а за колегата които ме пита за какво щего правя още незнам защото в пловдивския край няма ме екстремни зони,може би за газария из града и поляните из градчето.само не разбрах какви носачи да използвам за отпред?и 2-ро трябва да си направя няква визуална скица на това което ще правя.и се чудя дали на газ или на бензин даго правя защото има и варзана АГУ към двигатела и не сам имал проблем до сега с нея.
            Не си се интересувал,за това не знаеш.На 19-20 юни ще се проведе 5ти кръг от националният шампионат по автокрос в Чирпан,трасето е точно над разклонението от магистралата за града,а на 18-19 септември е деветият последен кръг в София на трасето в с.Герман.Ако искаш да стане както трябва в смисъл да стъпва леко и да преодолява неравности при висока скорост,ще трябва доста да се потрудиш.Това включва изработка на Аобразни носачи с дължина минимум 50см отпред и 55-65см задни.А да караш на газ-направо забрави,гони се максимална мощност,моторите се тунинговат и за разход въобще не се говори.Средно за състезание отиват между 20-30л висококачествено гориво.Виж как изглежда мотор с карборатори,с него карах до 2008г
            За миналата избрах електроника с дросели
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от bocluc1973 Преглед на мнение
              Момчета вижте мотокарите по складовете те са с газови бутилки отзат и като свърщат си ги сменат най легално
              Да си видял мотокар на автокрос ?
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

от утре ще почна да разглобявам.Днес преказвах с един приятел който работи в фирма за железа и ми каза че при тях има тръби на 48ммx3мм но шевна на цена 75 ст./кг ще търся и утре да видя някаде но безшевни .petroffbg ти май искаш да ме нахъсаш за състезания,но има един малък проблем нямам толкова пари за това бъги! ПОЗДРАВ ЗА ВСИЧКИ http://vbox7.com/play:4cd134df

Коментар

Моето бъги е от Ауди.Нищо, че е с пет цилиндров двигател.Можеш да ползваш идеи и за твоето. На газ или бензин,ако е за кеф няма значение.Действай-става с работа. Ето и линка от този форум http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=24544

Коментар

Първоначално публикуван от todger Преглед на мнение
                    Моето бъги е от Ауди.Нищо, че е с пет цилиндров двигател.Можеш да ползваш идеи и за твоето. На газ или бензин,ако е за кеф няма значение.Действай-става с работа. Ето и линка от този форум http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=24544
                    Да разбирам че двигатела трябва да го монтирам така че ремаците да са към седалката?да върви както трябва,защото мислех да го сложа с ремаците на зад,но така ще върви на пред само с задна скорост,а на зад ще върви от 1-ва до 5-та скорост

Коментар

Аз ти казвам когато бъгито е за кеф и гъзария щото на автокрос газовоз ли ще дойде до пистата

Коментар

Първоначално публикуван от robotcheto_ Преглед на мнение
                        Да разбирам че двигатела трябва да го монтирам така че ремаците да са към седалката?да върви както трябва,защото мислех да го сложа с ремаците на зад,но така ще върви на пред само с задна скорост,а на зад ще върви от 1-ва до 5-та скорост
                        Не те нахъсвам,а направо те зарибявам!!?В автокроса машините са два вида: с преден мотор
                        и с заден мотор.И при двата вида двигателите са разположени зад водача,като разликата е в монтирането на скоросната кутия(има ск.кутии на които може да се завърти короната на дифа,или се правят други чалъми),ако кутията е отпред,съответно мотора е отзад-заден двигател(като на ФВ транспортер-Т-2) и обратното(по-често срещаният вариант)мотор-кутия,преден мотор.А твоя мотор за да го направиш заден ще трябва да му смениш ск. кутия,не,че е невъзможно да се преправи,но има по прости решения.Идеята на задния мотор е,че тежеста на машината е разположена зад задната ос и тово осигурява перфектен старт и добро сцепление по сухо трасе,на мокро просто става неуправляема.
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Петрофбг, я кажи как се справяте вие в автокроса с проблема "лека предница"? Щото нали-двигателя си тежи отзад, това добре за сцеплението на задния мост, ама предния много разтоварен.
                          На моето бъги двама човека почти успяваме да повдигнем прените гуми от земята, толкова е леко! И като добавим олекването на предницата при ускорение-става почти неуправляемо, Давам яко газ и въртя волана, но бъгито не се подчинява на волана. като пусна газта, и си завива нормално.
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Значи мога да го сложа както е на колата.като почна ще пускам снимки да ми помагате.но в момента това се отлага че ми се развали на колата ГНП-то и парите ще ми идат по нея за жалост

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              Петрофбг, я кажи как се справяте вие в автокроса с проблема "лека предница"? Щото нали-двигателя си тежи отзад, това добре за сцеплението на задния мост, ама предния много разтоварен.
                              На моето бъги двама човека почти успяваме да повдигнем прените гуми от земята, толкова е леко! И като добавим олекването на предницата при ускорение-става почти неуправляемо, Давам яко газ и въртя волана, но бъгито не се подчинява на волана. като пусна газта, и си завива нормално.
                              Имаш сериозен проблем с баланса на машината.Най-вероятно си го направил с къса база(междуосовото разстояние е под 2,40м)и с много къси носачи,плюс късоходови амортисьори-от там ти е проблема.При тази конфигурация машината е склонна към "завъртане"в почти всеки завой,вдига предница и е почти неуправляема с сериен двигател(ако поставиш тунингован,просто ще се пребиеш някъде).А със стандартен мотор никой не кара във автокроса,в малкият клас-1600 двг-тата са напомпани свръхвъзможностите си.А предницата си я вдигам сам без кой-знае какво усилие на 20см от земята.От всичко което написах тука незнам дали ти стана ясно какво имам в предвид?Една такава машина се започва от клетката където стои водача и постепенно се изгражда предница и задница като се спазват следните условия:
                              междуосово разстояние-минимум 2,45-макс-2,60
                              колея-мин.1,70,перфектно спазени диагонали
                              носачи предни мин.-45-50см,задни поне 65-70см
                              изправни амортисьори,по възможност с регулировка на твърдостта
                              Това е което мога да ти предложа във връзка със стоенето на машината по трасето,при тая конфигурация ти гарантирам,че няма да имаш проблеми със завиването при скорости до около 200км,от там нагоре става страшно.По нашите трасета няма такава дълга права за такава скорост,средно се движим от 140 до 180км по моя преценка в зависимост от трасето.Ако нещо не ти е ясно ще помагам!

Коментар

Да питам и аз:А дългоходови амортисьори-и по-точно coilovers-откъде ?В БГ продават ли се някъде и на какви цени ? Или ги поръчвате от САЩ ? И марковите са бая скъпички...
                                [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
                                Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X