Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бъгито на Кольо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Бъгито на Кольо

Като пари досега съм дал може би 300-350 лв. Не водя точна сметка.
    Но колата си я имах, нея не я слагам в разходите. А предстои и още да се дава по бъгито. Поне за грунд и боя, и дано с това да приключа с харченето. То впоследствие ще има разходи, за гуми, масла, бензин, но какво да се прави, не може инак.

Днед купих комплект гумички за 2 лв. и ги смених за 15 минути. Съединителя работи перфектно.
    А бъгито не съм го замислял за обикаляне на нивите, но като нищо може и за това да го ползвам. Още повече, че пътя към "Полигона за изпитване на бъгита" минава покрай едната ми нива, и ща-не ща ще я нагледам
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

привет и от мен. имам едно питане. колко му е лека предницата, че казжаш така и като тръгнеш по рязко изправяли се. от това се страхувам и аз за моето. ти си с мост от шкода и тои поне тежи нещо а моето е с правени носочи и маи ще варви на задни гуми. браво супер е
      GSM 0877 08 99 19
      Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

да не се изправя предницата,колегата нали е земеделец и има трактор,вземи от него назаем тежести от трактор 2х30кг. сигурно ще те оправят

Коментар

Бе то бъгито го подкарах само пред блока, че напоследък има доста полицаи из града, та не ми се плащат излишни глоби, и нямам кой знае какви впечатления. А и все още има доста неща за доизкосуряване, и ме е страх да се отдалеча на по-сериозно разстояние-300-500м
          Моста от шкодата ще го махам, че е малко нисък, не кефи...
          Взел съм задни макферсъни от фиеста, и ще правя носачи като на бъгито на Jordan, но това като остане свободно време, засега ще е така, колкото-толкова.
          А освен всичките тежести има и динамично натоварване, като се движа напред завива по един начин, а като карам назад по съвсем друг. И при подаване и отнемане на газта също има разлика при завиването, но е въпрос на свикване. Както и с всяка нова кола която караш.

А идеята за добавяне на тежести от трактор не е добра. За едно бъги е много важно да е леко, и всяко добавяне на тежест е лошо. Майсторлъка е в това да разположиш тежките неща на точните места. Но аз увлечен от компановката на всички видяни досега бъгита сложих двигателя отзад, и предницата остана лека. Ако бяхме във F1 щях да сложа някакви крила на предницата, ама на 1-2 скорост май няма да проработи

Коментар

Много добре колега до няколко дни мисля да правя проба и на моето бъги като гледам по едно и сщо време ги почнахме ще видим колко време ще ни отнемат доизкусуряването на дефектите успех

Коментар

Пак да попитам знаещите.
              Понеже напоследъм се занимавам с тоци и жици, срещам трудност с вързването на термометъра. Според моята логика, би трябвало на уреда на таблото да се подаде "+", и аналоговата стойност да идва от датчика за температурата в главата. Т.е. мерим съпротивлението на датчика. При проба за верните проводници, като дам "+" на единия извод на прибора, съответно "-" на другия стрелката би трябвало да подскочи до максимум при правилно свързване, и да "забие" при обратно. Но уреда е мъртъв, не реагира. Та питам-дали съм прецакал термометъра, или просто не знам как да навържа кабелите?
              Имам някаква Аутодата, но там няма "Вире диаграмс" за моят модел Форд.
              А без термометър си е гадно, трябва да работи. В краен случай ще сложа нещо което знам как се свързва, но е хубаво да ползвам щатния уред.

Коментар

зависи от термодатчика ти ,защото са различни с + или -,но така както го описваш изглежда,че може да си прецакал часовника,на някой датчици пише с какво им се подава но попринцип е +
                я кажи коя аутодата имаш,аз се мъча тука с една да я инсталирам и не се получава-
                ако си много на зор мога да ти прата един аналогов с тръбичка, за котел ама показва до 120 и е много точен само ти трябва преходник от 12мм. към цолова резба.

Коментар

Аутодатата е някаква си, не и знам цифрите. И аз сам не успяхн да се справя с нея, и се обадих на приятел. И като поразрових-греда, няма инсталация за моя модел.
                  Благодаря за предложението за аналоговия уред, но засега ще се мъча да подкарам оригиналния.

Коментар

Уредът магнитоелектрически ли е или биметален?
                    Ако е магнитоелектрически (по-вероятно) би трябвало да е с три извода (=, - и извод към датчика).
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• До: Бъгито на Кольо

Ето изглед на таблото отзад:

Между изводите 1 и 2 измерих 11.4 КОма
                      Между изводи 2 и 3 -60 Ома
                      Мисля си, че на 1 и 2 трябва да е захранването, а на 3-сигнала от датчика.
                      Но на гнездото на конектора което е за извод 3 няма никакъв проводник. Това се вижда на горната снимка, сигурен съм, че не е имало, и да съм я извадил случайно.
                      Тъмна работа. Днес нямах време, но утре ще правя проби, дано да стане. Като беше на колата си работеше, ама кой да измери къде какво има по жиците

Коментар

Обикновено захранването е общо за цялото табло. Огледай общите за всички урОди писти и ще се ориентираш
                        -----------
                        От това табло единствено би могъл да използваш термометъра и лампите за маслото и алтернатора. С нивомер за бензина, гледам си се уредил, при това по-добър
                        На твое място бих помислил за уреди от друг автомобил (напр. Лада 1500, 1600)
                        Поне има оборотомер, а той определено ти трябва. термометърът, барабар с датчика също Манометърът за маслото и волтметърът са също полезни. километражът си е глезотия, която при теб може да стане със шкодово жило, като корегираш накрайника към скоростите.
                        Ладови уреди ще намериш лесно и ЕВТИНО и можеш да ги монтираш на всяка продупчена ламарина Освен това са доста точни

Коментар

Опита от Данчовото бъги показва, че не се обръща никаквовнимание на скоростта и оборотите. Важно е да има термометър, да не прегрее мотора, и лампите за маслото и зареждането. А жилото от шкода колко е дълго? Щото оригиналното не става-нали двигателя е отзад, докато стигне до таблото с всичките му плавни извивки идва нещо към 3 метра. Понеже шкодата е със същата компановка би трябвало да стане. Остава да намеря такова жило.
                          Адаш, ако стане имаш половин кръгче

Коментар

Хубаво е и оборотите да наглеждаш. Предвид, че ще се кара предимно на ниски предавки е желателно да не влизаш задълго в червеното
                            А жилото от Шкода е дълго, точно колкото ти е необходимо. Друг е въпросът доколко ти е необходим скоростомер. Може би по-скоро километражът

Коментар

Днес поразглобих табълцето, и видях, че уреда е биметален. Набързо дадох + и - на двата извода(2 и 3) и о, чудо, стрелката започна да се вдига На извод 2 пуснах един + от ключа, а на 3 сигнала от датчика. Поработи малко на място, и стрелката започна да си показва Реших да пробвам дали включва датчика за вентилатора. Метнах един парцал на радиатора, и след известен брой минути стрелката стигна опасната зона. И вентилатора не включи. Ролята на ключ изигра парче тел, огънато така, че да се мушне в двете обувки, и след 1-2 минути температурата спадна до нормалната. Ще се купува датчик. И още един-този път за маслото. Те са си проблемни, за 6 години каране на форда съм сменил два. И този пак не работи. Добре, че са по 8 лв.(мисля) Алтернатора на обороти малко по-високи от ниските(може би 1100-1200) дава 13,6 V, това добре. На жичката за лампата измерих 14,2 V, дава сигнал, че динамото работи, но ще трябва да го прекарам през реле, та да накарам лампата да гасне, а не да свети Ама това е лесно, трябва пипане... През почивните дни трябва доста да напредна.
                              А когато ми писне от жици и урОди просто паля, и правя две-три кръгчета около блока, после работата потръгва с нова сила. Ама се завъртат кибици, и те въпреки похвалите, а и критиките много пречат на напредъка. А съм взел грунд и боя, наближава финала.
                              Последно редактирано от Кольо; 30-04-09, 23:17.

Коментар

Ако искаш да гасне лампата без реле, от едната страна е в генератора,а от другата има + от контактния ключ . По лесно е от заваряването
                                Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 6 потребители онлайн. 0 потребители и 6 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X