Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бъгито на potroshi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бъгито на potroshi

Здравейте това е моята самоделка с двигател на Лада-1500.Кажете ми,как да вдигна мощноста?
    Прикачени файлове

До: Бъгито на potroshi

намери си двигател от ФИАТ - има разни спортни версии със 100+ коня
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Може ли със спортен разпределителен вал?

Коментар

по разумно ще е да намериш по читав двигател,инжекция някаква и ще спестиш много нерви.с тия карборатори в баира и наклона няма да работи хубаво.

Коментар

Има ли предпазител този двигател?Много отворен ми се вижда.
          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
          Дий Снайдер

Коментар

Задния мост от каква кола е?Иначе каноните на състезателното ладастроене включват чифт вебери и вал, които пък налагат още доста преработки, за да могат да работят ефективно.

Коментар

Задният мост е от транспортер;главините,полуоските и скоросната кутия другото е правено.
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от potroshi Преглед на мнение
                Задният мост е от транспортер;главините,полуоските и скоросната кутия другото е правено.
                Тези двигатели от Фиат Абарт с двата разпределителни вала са доста яки ама то сега от къде да намериш.Иначе захващането е същото,има лади с такива мотори,даже един познат докара такава от Гърция и май я блъсна ама не знам.

Коментар

колега имам спортен вал металекс чешки и раздвижни колела. валове карборатори и куп друти ако те интересува пиши.

Коментар

Първоначално публикуван от plamen76 Преглед на мнение
                    колега имам спортен вал металекс чешки и раздвижни колела. валове карборатори и куп друти ако те интересува пиши.
                    Интересуват ме всичките части.Аз съм от Плевенското село Новачене,а ти откъде си и как да се свържем.

Коментар

Браво братчет - още едно готино самоделно бъги в тоя форум !
                      Я кажи от какво са тия предните макферсони със зелените пружини ?

Коментар

Първоначално публикуван от potroshi Преглед на мнение
                        Здравейте това е моята самоделка с двигател на Лада-1500.Кажете ми,как да вдигна мощноста?
                        Браво колега , чудесна и много добре изглеждаща машинка.

И един съвсем неангажиращ съвет - не тунинговай двигателя, просто го смени изборът е огромен, а цената ще е съпоставима.
                        И не забравяй, че (колкото и коня да направиш Ладовия мотор) руските "коне" не са същите като японските или немските ...

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                          Браво колега , чудесна и много добре изглеждаща машинка.

И един съвсем неангажиращ съвет - не тунинговай двигателя, просто го смени изборът е огромен, а цената ще е съпоставима.
                          И не забравяй, че (колкото и коня да направиш Ладовия мотор) руските "коне" не са същите като японските или немските ...
                          ...не ти вярвам...
                          Ами ако човек си представи, че машинката ще участва в състезания, където си има изисквания за калсове?Кои 1,6 мотор ще сложиш вместо ладовия? Колко ще струва да си направиш мощноста на двигателя колкото този на ладовия?Как така ладовите коне са по-малко?В нашия шампионат ладите как се представят?Лади се подготвят от 40 години-как ти се струва това?Още от преди 30 години са измъквали по 100 коня от литър, при това ВФТС ги изкарва при 7000 в минута.

Така като гледам много от бъгитата в клас до 1600 са с ладов двигател.Маи не са представят лошо а?

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                            ...не ти вярвам...
                            Ами ако човек си представи, че машинката ще участва в състезания, където си има изисквания за калсове?Кои 1,6 мотор ще сложиш вместо ладовия? Колко ще струва да си направиш мощноста на двигателя колкото този на ладовия?Как така ладовите коне са по-малко?В нашия шампионат ладите как се представят?Лади се подготвят от 40 години-как ти се струва това?Още от преди 30 години са измъквали по 100 коня от литър, при това ВФТС ги изкарва при 7000 в минута.

Така като гледам много от бъгитата в клас до 1600 са с ладов двигател.Маи не са представят лошо а?
                            Да ама например двигателя А4 на Тойота е със 105к.с. без преработка или пък от Мицубиши Колт със същата кубатура е 115к.с.. Какво ли ще стане ако се пипнат малко. Предлагам ти на вниманието един сайт където може да погледаш малко автокрос на чехите и после ми кажи дали карат с ладови мотори или от тяхната родна Шкода.Ще забележиш че карат само япончета,що ли е така.
                            http://www.mediasport.cz/autocross/videa
                            Тези 25-30 годишни технологии нямат бъдеще
                            Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                            Дий Снайдер

Коментар

Изпускате една важна подробност за този точно Ладов мотор - 1500 кубиковият. По спомени той беше един от малкото някога бензинови мотори с по-голям ход на буталото отколкото диаметър на цилиндъра - 76Х82 ако не се лъжа(не беше вчера). От новите никой няма такъв вече - всички работят на високи обороти, а на ниските ги няма хич за разлика от ладовия. Той има голям момент още от ниските обороти и по тази причина е много еластичен, ако е настроен добре де, което е трудна работа с тези карбове и делка
                              Обаче както е видно по-долу, като му се добави един, макар и стар механичен инжекцион и се пипне тук - там на трета вдига 160 км/ч

А целият текст е тук.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X