Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трактор!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Трактор!

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
    Нема стане така. Сядаш и отваряш дебелите книги. Там уравненията за хидравликата са на две страници едното...
    чак пък толкова....аз не искам да проектирам хидромотор или помпа нито пък хидростатична трансмисия. Проучвам дали една помпа ше върти два мотора, абсолютно линейно с промяна на оборотите на двигателите. Засега гледам каталози и чета.

Коментар

нема да стане точно как си го мислиш.
      Требе си схемички, смятания на дебити, загуби и налягания, филтри, регулатори, радиатори и прочие.
      Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

то ясно....ама нали това питах по-нагоре.

схемата е безумно проста...резервар-помпа - байпасен вентил за свръх налягане - разпределител (може и електромагнитен, иначе ше трее да държиш ръчката за посока постоянно) - два хидромотора - филтър - радиатор -и пак слив в резервара

П.П. Явно ше викаме неволята.....каде си Постмане....удари едно рамо

Коментар

Като ти думам че не е така- повярвай ми! Ще искаш после лявото колело да не ти задминава дясното или обратното, да слагаш планетарни редуктори, щото само с хидромотор към търкалото не стае, а накрая - що се фанах у тоя гейм...
          Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Както един приятел голям специалист по хидравлика обича да казва: "Хидравлика се ползва там където не става с друго".

Другото е, че не съм срещал толкова много трактори с хидравлично задвижване. Изглежда има защо.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

принципно не съм безкрайно тъп....та може ли поне да ми се обясни къде са най-големите проблеми...моля!

...знам че това са знания и опит придобивани с години, ама ако се обясни, се ше вдена защо не става... само с не става, не ми стига.

Коментар

поне първоначалната постановка

тоа трактор или поскоро каручка е със собствено тегло от около 300кг
                скорост от 0-10км/ч

мостовете са 'твърди' ... цяла ос (примерно ф25 ст40Х) т.е. блокирани...хахха

редуктори червячни през които директно минава оста (вече налични 1:28 )

реверсивени хидромотори закачени на редукторите с макс обороти около 1750об/мин за да постигна мечтаната макс скорост от 10км/ч

разпределител, предпазен клапан, филтър, радиатор и резервар

стационарен двигател (примерно Хонда 5.5) с ремъчна предавка и помпа

т.е. ако имам ралика оборотите...тя ще е преден заден мост....което също не ми е много ясно....ама най-вероятно ще работи като диференциал

Коментар

За да нямя разлика в оборотите на преден и заден мост се слага саморегулиращ клапан- разпределител. представлява цилиндър с един вход посредата и два изхода за маслото с плунжерен механизъм между изходите. Когато единият мост се натовари повече и скоростта му намалее, налягането на маслото се покачва и избутва плунжера в обратна посока/притваря притока на масло към другия мост/. Това води до увеличаване на дебита на масло към хидромотора на първия диференциал и повишаване на оборотите. тогава налягането се изравнява и плунжера се връща отново в средно положение. Само дето двигател от 5.5 к.с. може да се окаже малко слаб. Това е максимална мощност при 3600 оборота, а ти едва ли ще идкаш да го караш на пълна газ. трябва да прецениш дебита на двата хидромотора и дебита на помпата, хидравлични загуби и един съвет. Ако си правиш сам резервоара за маслото направи поне една преграда с отвори за да задържа пяната от вливащото се масло.
                  Honda CR-V I 2000 г.
                  0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

С тия червячни редуктори ако се наложи да го дръпнеш....не знам как ще стане???

Коментар

Това никога няма да му се налага да се дърпа, какво ли би го наложило...
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Би го наложило...спукан маркуч на хидравликата (няма хидромотори) отказ на спирачките авария на мотора.....А е на полето и трябва да го прибере.Или ще търси кран

Коментар

това нещо едва ли ще напуска двора ми..най-много улицата пред нас....

Коментар

Не мога да разбера защо ти е хидрозадвижване, както и червячни редуктори. Аз бих заложил на редуктори със зъбни предавки (може и една ремъчна предавка, която да се ползва и за съединител), един двигателен мост мисля, че ще е достатъчен (още повече, че няма да има диференциал). Две тракторни гуми 32-35'' на двиг. мост. Колкото по-просто - толкова по-надеждно!

Коментар

нещото ще е мини трактор...почти като карт

Коментар

Мини трактор, хм. Тук търкалят подобни, водят се Garden tractor; Riding Lawn mower; Zero turn mower. Има ги с механична трансмисия(скоростна кутия с диференциал в едно тяло/отделни тела) или хидростатична. На Zero turn mower са два отделни трансмисия/хидромотор комплекта за да може да се завива. Та хидравликата е възможна, но като надеждност май отстъпва на механиката ри конкретните приложения (такова мнение ми се е набило, но може и да е грешно). Проблемът е, че общо взето са 10-18 к.с.

При теб ако разбирам правилно искаш хидромотора да върти на мах 1750 об/мин през 1:28 редуктор. Това прави 62.5 об/мин на гумите. 10км/ч са 167 метра/мин. Та с 62.5 оборота на колелото трябва да изминеш 167 метра. Един оборот излиза 2.67 метра, а от там гумата 33'. Не е зле за минитрактор .

При подобна гума завой на два движещи моста без диференциали ще яде много мощност. Отделно хидро помпата ще храни и хидроцилиндрите за завиване. Като добавим и КПД на помпата и моторите от 80% грубо всеки (виждал съм някой да пишат 95%, но не знам доколко е достоверно) и от 5.5 к.с. не знам какво остана за да движи 300 кг собствена маса (още 100 отгоре за тракториста).

само като информация-има дифиве за малки трактори

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:p13-1495C.jpg
Прегледи:1
Размер:4.2 КБ
ID:5474833

Мене нещо ме сърби да си правя минитанкче (и от там интереса ми към ходравликата като опция), та ще следя темата с интерес. При мен проблема е, че искам да е до 50 кг с 6к.с. мотор
                                Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                                Lexus LS430

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X