Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Трактор!
Свий
X
-
От: Трактор!
Червячния редуктор е лошо решение. Ако прочетеш малко по нета, ще видиш, яе правилното решение е хидромотор със двустепенна сателитна зъбна предавка на всяко задвижващо колело. Поради поне двата хидромотора е и необходимостта от съгласуването им.
Или свързани последователно, или паралелно, но с някакъв регулатор на дебит за изравняване на въртенето им.Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”
Коментар
-
Аз не съм срещал до сега машина (челен товарач...телехендлер и т.н.) която да не е по тая схема.....планетарен редуктор в главината на мост с диференциал. Въпроса е какво може с минимум усилия.
Засега сметките не излизат с хидравлика. Моторите са проблем явно:
-зъбните нямат стартов момент и имат минимални обороти поне 500
-ге-роторните по-биват ,ама за да имам поне 1500об/мин на него трябва да е много малък...примерно с въртящ. момент 2Нм което като мине през 1:28...става по 56Нм на мост....което е сила неземна. доколото четох за подобна машина трябва поне 1000-1500Н теглителна сила
- буталните - първо не са никак евтини...а и те са с малки обороти
още малко проучвам и пак се връщаме на механиката
Коментар
-
Kъде ще се главоболиш с чупещо се по средата тракторче, няма ли да е по лесно да се направи да завива с хидромоторите, т.е. да се управляват през разпределител с два лоста и на единият лост да е левият на другият да е десният. Тези бобкатчета не завиваха ли така?
Например можеш да използваш спокойно разпределител от ЮМЗ. Той е с три лоста. така ще имаш и един за навеса.Кольо Динев
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар