Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Студентско бъги

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Студентско бъги

На Варбурга има два модела кутии,на тези със скоростният лост на волана,щангата за включване на скорости е от горе на кутията,а на другите по-новите"де лукс" се включват от долу.Няма вариант да я уплътниш,смени задния капак(или цялата кутия) и ще си решиш проблема,други разлики в кутиите няма.Не заварявай диференциала,касетата е чугунена и се пръска,а и триглавите на полуоските имат навик да дават фира!
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изобр.023.jpg
Прегледи:1
Размер:73.9 КБ
ID:5226028Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0272.jpg
Размер:113.1 КБ
ID:5226027Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0282.jpg
Размер:110.3 КБ
ID:5226026Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0288.jpg
Размер:205.8 КБ
ID:5226025Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0275.jpg
Размер:112.0 КБ
ID:5226024Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0289.jpg
Размер:121.7 КБ
ID:5226023Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изобр.034.jpg
Размер:119.4 КБ
ID:5226022Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0285.jpg
Размер:96.9 КБ
ID:5226021Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0281.jpg
Размер:83.7 КБ
ID:5226020Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0284.jpg
Размер:105.0 КБ
ID:5226019Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0292.jpg
Размер:101.8 КБ
ID:5226018Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0283.jpg
Размер:115.5 КБ
ID:5226017Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изобр.024.jpg
Размер:151.0 КБ
ID:5226016Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0293.jpg
Размер:91.5 КБ
ID:5226015Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0290.jpg
Размер:165.3 КБ
ID:5226014Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0286.jpg
Размер:186.0 КБ
ID:5226013Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0273.jpg
Размер:120.0 КБ
ID:5226012
      0885602543- Стефан

Коментар

Пуснах само снимки в предния пост за да не се разбъркват. Сега по ред на снимките. Първо завъртях генерацията на 180 градуса и искарах една тръба, обаче пуши право в лицето и не мога да си чувам ,,мисълта от шум", та я преправих и прекарах от друго място(тръбата) сложих и едно малко гърне сега е супер. На снимка 4 снимах ,,кантара "(така му казваме по нашенско) на разпределителя за предния и задния кръг на спирачките който е на резервния ,,Варц". На бъгито съм го махнал,премахнах също и реактивната щанга на задния мост, за да се пораздвижи, тъй като често едно от задните колелета е във въздуха при неравности. За в близко бъдеще мисля да сложа по-високи амове и по-високи и меки пружини,сега клиренса е 12 см. на предните носачи ама ми малее. Сега амовете са разпънати напълно, нали е леко и потропват. На контактния ключ под прикритие сложих ,,Мича отварячката" за бира :-) . Бях монтирал спортен филтър наизвестна марка, но май сега е по-малко коне та си върнах оригиналния за проба. Когато карам по дълги и стръмни терени на първа предавка, температурата се покачва много та спирам да охлади за всеки случай и това ме притеснява. До сега не е прегрявало, но мисля да сложа радияторче от парно с перка да помага(маркуча на снимка 14 там е мястото от което оригиналното парно отоплява купето ) или да монтирам шайба с по-малък диаметър (снимка 11) на водната помпа. Пак моля за вашите съвети колеги за което предварително благодаря. П.П. За съвета от колегата ПетровБГ , относно блокирането на диференциала (няма да го блокирам) съм запазил едно кръгче до поискване, по избор, в Стара планина или Средна гора. Поздрави и бъдете здрави, до скоро.
        0885602543- Стефан

Коментар

Ако имаш път към Силистра,пусни едно л.с,имаш едно кръгче на професионално бъги 4х4 с "варенбукова"кутия,от която е останал само корпуса+пиньона и короната,останалото е самоделна изработка +раздатка за преден мост.Имаш достатъчно място за радиатор зад надглавниците на седалките,защо не го използваш?Радиатор от дизелов автомобил ще свърши идеална работа!
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Имам място, имам и радиатор от голф 3 дизел който мога да сложа. Обаче не знам дали проблема е там. Съмнявам се че водната помпа слабо върти водата. Има и друго, не знам дали датчика е верен, а пък уреда за температурата на водата е от Лада, може и да дава отклонения и тревогата да е фалшива. Ще търся начин да замеря температурата и да я сравня с показанието на уреда. Май че има мултицети които могат да мерят температура.
            0885602543- Стефан

Коментар

А и да не забравя, Бате Кольо (ако може така да ти казвам? ) сега карам само по сухи терени та не се окопавам........... нали скоро не е валяло :-) :-) :-) .
              0885602543- Стефан

Коментар

Стига си ме баткосвал. Ами се хвани ела по Шуменско да ти покажа възможностите на моето бъги.
                Не му трябва кал, а сериозни баири. В темата за моето има доста снимки и клипчета, но не дават представа за това какво става наистина. Много хора като се качат да ги возя искат да спра да слязат преди баирите... Ама аз да не съм луд... И следват писъци...
                Ела, пък ако имаш с какво-докарай и твоето да ги сравним.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Някъде пишеше: има ли желание-има и начин :-) . Като нищо някой ден ще направя димна завеса по Шуменско с Варбурджинито :-) . Та нали ,,Шумен Щурите Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0301.jpg
Размер:86.9 КБ
ID:5226311сбира" (заглавие от списание ). Обаче имам още малко довършителни работи. А пък ако предното предаване се окаже че губи сцепление по баира, което е сиНатиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0300.jpg
Размер:101.4 КБ
ID:5226310лно вероятно. Второто ми бъги ще е със задно или 4х4 все пак имам още един Варц. В момента обаче съм болничен и от здравната ми бавят паричките, та Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0296.jpg
Размер:98.1 КБ
ID:5226309едни свястни тестове не мога да проведа, което ме разболява още повече, ама нейсе. Днес посвършихме още някои работи с брат ми. Сложихме перка на Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0295.jpg
Размер:84.0 КБ
ID:5226308радиатора, резервна гума (веднъж се прибирах със спукана та я направих на парцал ) ,обърнах и предните джанти да видя дали ще е по-устойчиво или с по-Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0298.jpg
Размер:107.1 КБ
ID:5226307счупени дискове :-) , и други дреболии. Стана ми интересно та го премерих; Височина-165 мм, Широчина-160 мм, Дължина-270мм. Поздрави на всички.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0297.jpg
Размер:98.0 КБ
ID:5226306
                  0885602543- Стефан

Коментар

Колегата Петров БГ ми беше писал като качвам снимки да ползвам ,, pic valley" , обаче аз съм слаб хакер и не знам какво е това (сигурно програма). Та в предния пост сигурно снимката е върху думата ,,сбира" . Трябва да пише Шумен щурите сбира.
                    0885602543- Стефан

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан2023 Преглед на мнение
                      Колегата Петров БГ ми беше писал като качвам снимки да ползвам ,, pic valley" , обаче аз съм слаб хакер и не знам какво е това (сигурно програма). Та в предния пост сигурно снимката е върху думата ,,сбира" . Трябва да пише Шумен щурите сбира.
                      Това е сайт, за качване на снимки --> http://www.picvalley.net/
                      Инак, много хубаво бъги, браво!
                      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Благодаря ти Бобчо, ти си първия човек който ми казва че бъгито ми е хубаво. Красотата е в очите на този който може да я види. Аз от както се помня харесвам здравите, надеждни, максимално опростените и лесни за обслужване автомобили. Точно това за мен е хубавото в бъгито. А да ти кажа и един факт, от както започнах да правя и карам бъгито толкова много хора са искали да ги повозя или да го покарат, имам чувството че Ролс Ройс да имах в гаража нямаше да има такъв интерес към него, колкото към моето ниско бюджетно и направено с подръчни материали бъги. Поздрави и да знаеш че аз много чета, но малко пиша, все мисля да не кажа като начинаещ оффроудър някоя глупост. Наскоро преди да започна тази темата, четох твои постове в ,, Какво направих по любимата Нива днес" , за монтажа на въздухозаборника на предния капак с лепенките, устройството за запалката с карта за музика и други. Надявам се да не бъркам човека. Благодаря че и ти следиш моята тема. Бъди жив и здрав.
                        0885602543- Стефан

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0302.jpg
Размер:137.3 КБ
ID:5226513Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0306.jpg
Размер:96.8 КБ
ID:5226511Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0305.jpg
Размер:99.3 КБ
ID:5226509Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0307.jpg
Размер:80.3 КБ
ID:5226508Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0304.jpg
Размер:74.2 КБ
ID:5226507 Малко снимки от днешната работа по бъгито.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0303.jpg
Размер:74.7 КБ
ID:5226505 Вече имам колани от голф 3, фарове, две клаксончета от двата ,,Варца" за шоу, заварчика ми сложи и две тръбички за крика , ама нещо все му се полягваше :-) .
                          0885602543- Стефан

Коментар

Да те питам- с тази ултракъса база не е ли много неустойчиво бъгито ти? Колкото е по-голяма базата-толкова по-стабилна е колата при висока скорост.
                            А колани и аз сложих на моето, и сега само мързела ми пречи да ги махна-висят си безполезни отдолу. Отначало ме беше страх, и ги слагах, но като опознах възможностите на бъгито-не си и помислям да ги закопчвам по себе си. Ама ти си знаеш де...
                            Откъде беше?
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ако тръгнеш да търсиш мултицет с температура, само за инфо - преди да правиш каквито и да било изводи, вземи го тествай, че понякога разликите с истината са в пъти. Примерно, под мишницата ти след 1 минута трябва да покаже около 37 градуса, във вряща вода - 96-98, в топящ се лед (във водата ДО леда, не на самото ледче) - около 0.
                              Понякога има разминавки в термосондите (не е рядкост до към 15 градуса), а понякога просто приборчетата са калпави и може да те подведе зверски.
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

И мен ме кефи бъгито! Личи че влагаш доста старание и се стремиш да изпипваш нещата - грундиране, триъгълничета на по-отговорните места и др. Като за направено с подръчни материали е супер! Според мен коланите в никакъв случай не са излишни. Може 1000 пъти да не потрябват, а 1001-я като потрябват да ги няма и колкото и да се ядосваме после не можем да върнем времето назад.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X