Не знам дали това е правилното място за темата,но ми попадна възможността да взема един бордови Баркас,който е с блокирал двигател,т.е.направо без двигател.В момента се колебая дали начинанието си струва.Ходовата част и купето са много запазени.За всичко това няма да плащам.Чудя се дали да потърся двигател от друг Вартбург с редовни документи и да го монтирам,защото по този начин ще избегна Технотест или да потърся възможност за някакъв друг,вече четиритактив двигател и да го напасвам.Има ли някой опит с напасването на друг двигател на Баркас?И струва ли си начинанието?С Баркаса няма да си вадя хляба.Само ще го използвам за пренасяне на по-едри товари от и до село.От друга страна каква е ГО,стойността на винетката и издръжката на такъв вид возило?Предварително благодаря за отговорите ви!

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Бордови Баркас

Свий

X
- 

До: Бордови Баркас

В Копривщица има Баркас бордови с двигател от Лада 1600 гледам товарят го яко незнам обаче как са напаснали двигателяДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
 тел.088четири 9едно9 4нула4
 -------------------------------------------------------

- 

На баркаса е много ши.ано да пасваш какъвто и да е двигател. Скоростите са пригодени за високооборотен 2Т двигател. Виждал съм с ладов мотор и резултатът е кошмарен. Моторът е на максимални обороти а скоростта трудно достига 70км/ч.Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнениеВ Копривщица има Баркас бордови с двигател от Лада 1600 гледам товарят го яко незнам обаче как са напаснали двигателя
 За да се получи адекватно трябва да му насадиш и скорости от нещо нормално. Мисля, че от Ауди заедно със скоростите ще стане. За оригиналния му двигател не си и помисляй. Разход неадекватен на мощността, която дава.
 Като му качиш 400кг. при лек наклон обикновено хвърля антифриза. Празен на 1 и 2 скорост пали гуми )) Освен това не може да го заредиш, без да се изцапаш )) Освен това не може да го заредиш, без да се изцапаш "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой." "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
 Коментар
- 

Ако е регистриран като товарен винетката е като за товарен.Първоначално публикуван от Sam40 Преглед на мнениеВинетката е като на лек автомобил, ГО също!
 И Тико с махнати седалки, регистрирано като товарен е с винетка за товарен "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой." "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
 Коментар
- 

[quote=Scrapheap;233843]Ако е регистриран като товарен винетката е като за товарен.
 И Тико с махнати седалки, регистрирано като товарен е с винетка за товарен [/quote [/quote

От началото на тази година, до 3.5 тона са с винетки за лек автомобил, това поне го знам защото имам форд-транзит и карам с такава винетка. И се води товарен 1+2 места и цената и май беше около 67 или 68 лева.[SIGPIC][/SIGPIC]
 SJ 413
 Коментар
- 

Аз имам един приятел (в Пловдив). Та баща му преди няколко години си направи каравана от Баркас. Стария двутактов двигател го смениха с 1,6 атмосферен дизел от Ауди 80 със скоростната кутия. Баркаса си носи без проблем тежката каравана и е много икономичен.

Според мен си си струва да се направи такова нещо стига да имаш нужда от камионче (и да не ти се дават много пари де).

Иначе най-лесно и евтино ще е да си монтираш вартбургов двигател, но така гори много повече пък и като го натовариш е доста по-тромав. Дори видях един Вартбург с газова бутилка в багажника ...Nissan Terrano 2,7 TDI
 Коментар
- 

Беше до 01.01.2007! Сега до 3.5 тона винетката е 67 лв., както трябваше да бъде и от самото начало! Колко ще бъде от нова година не се знае, ама няма да е много повече!Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеАко е регистриран като товарен винетката е като за товарен.
 И Тико с махнати седалки, регистрирано като товарен е с винетка за товарен יעבור יעבור
 «И това ще мине»
 Коментар
- 

Е това за винетката е доста успокоително,защото наистина ми бяха казали,че е с винетка на товарен автомобил,а за моите нужди няма да си струва такава винетка.Но с винетка за автомобил е много добре.А има ли някаква информация за напасването на този дизел от Ауди.Изисква ли да се прави някакво сериозно напасване?И трудно ли е узаконяването му?
 Коментар
- 

Да, точно за него става въпрос.Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнениеИзвинявам се за офтопика 
 Да не би този Баркас с каравана да седи паркиран в кварталчето за Военна болница 

ГАЗ69, не знам точно как е напасван двигателя, но е станало в "домашни условия". Човека е любител - не е автомонтьор. Двигателят е взет заедно със скоростите. Баркаса е минал през технотест, но това е било преди 5-6 години, сега не знам как стои въпроса. Ако имаш път към Пловдив мога да ти обясня къде се намира въпросната каравана. Доста често разпитват собственика за подробности, а той е точен и обяснява.Nissan Terrano 2,7 TDI
 Коментар
- 

А като е взета и скоростната кутия не се ли налага да се променя дължината на кардана?И ако можеш да разбереш какво е буквеното означение на дизеловия двигател,ще съм много блатодарен.Щом чивека сам си го е правил вероятно няма да са толкова сложни нещата и вероятно ще се справя,но поне да разбера точно с какъв двигател е ,за да не се лутам по моргите!
 Коментар
- 

Първоначално публикуван от ГАЗ69 Преглед на мнениеА като е взета и скоростната кутия не се ли налага да се променя дължината на кардана?И ако можеш да разбереш какво е буквеното означение на дизеловия двигател,ще съм много блатодарен.Щом чивека сам си го е правил вероятно няма да са толкова сложни нещата и вероятно ще се справя,но поне да разбера точно с какъв двигател е ,за да не се лутам по моргите!

Баркаса е с предно предаване, няма кардан 
 А и чудно ми е как са напасвали скоросната кутия и полуоските към окачването на баркаса! Според мен вероятно ползват скоростите от баркаса , а само мотора от другата машина.
 Най добре е да видиш дали може да ти стане двигател от четиритактовия вартбург! Вероатно ще пасне на скоростите.[SIGPIC][/SIGPIC]
 SJ 413
 Коментар
- 

Не става от 4тактов. Той няма нищо общо със двутактовия. Освен това проблемът не е с куплирането към скоростите, а в предавателното число. Двутактовият е много по-високооборотен... Вариантът със скорости и двигател от ауди е най-приемлив за мен. Захващането не представлява проблем.Първоначално публикуван от Sam40 Преглед на мнениеБаркаса е с предно предаване, няма кардан 
 А и чудно ми е как са напасвали скоросната кутия и полуоските към окачването на баркаса! Според мен вероятно ползват скоростите от баркаса , а само мотора от другата машина.
 Най добре е да видиш дали може да ти стане двигател от четиритактовия вартбург! Вероатно ще пасне на скоростите."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
 Коментар
- 

Имало е и една ограничена бройка с 4-тактов двигател - Barkas B1000/1Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеНе става от 4тактов. Той няма нищо общо със двутактовия. Освен това проблемът не е с куплирането към скоростите, а в предавателното число. Двутактовият е много по-високооборотен... Вариантът със скорости и двигател от ауди е най-приемлив за мен. Захващането не представлява проблем. http://en.wikipedia.org/wiki/Barkas По скромното инфо, което намерих май става въпрос за същия двигател като на Варбург-а http://en.wikipedia.org/wiki/Barkas По скромното инфо, което намерих май става въпрос за същия двигател като на Варбург-а о 88 з 417 оо 4 - Стоян о 88 з 417 оо 4 - Стоян
 Коментар
Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар