Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Участие на български екипажи на Европейския траялен шампионат в Словакия /2-3.08/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Участие на български екипажи на Европейския траялен шампионат в Словакия /2-3.08/

Отварям тази тема за всички, които имат интерес тази година да се включат в Европейския шампионат по траял, който ще се проведе в Словакия на 2 и 3 август.

Тази година организаторите на 4х4 Екстрийм имаме желание да организираме български отбор на шампионата. Аз ще се нагърбя със задачата да организирам нещата и да бъда тим лидер на отбора. Това е началната информация:

Официалния сайт на събитието е: http://www.eurotrial.sk/

Както повечето вече знаят, шампионата е двудневно състезание, което се провежда всяка година първата седмица от месец август. За самото състезание важат доста по-стриктни правила, отколкото в шампионатите на отделните страни и по тази причина със сигурност ще има доста въпроси от страна на желаещите да се включат.

Класовете на провеждане на състезанието са 5 - оригинален, стандартен, модифицирам, про-модифициран и прототип.

Джиповете, които масово се карат по нашите състезания отговарят на последните 3 класа и евентуално на стандартен.

Изискванията за състезанието за 2014 година все още не са публикувани официално и затова слагам линк към тези от миналата година:

http://www.eurotrial.it/PDF/Regulations2013-en.pdf

Промените в този правилник за 2014 не са сериозни и аз ги имам, като мога да ги пратя на всеки, който има интерес. Новият правилник ще е фиксиран за следващите 5 издания и това ще позволи на желаещите да подготвят машини, който отговарят на класовете за доста по-дълъг период от време.

Демо клип за състезанието:

Естествено търсят се хора, които могат да подпомогнат участието.

От: Участие на български екипажи на Европейския траялен шампионат в Словакия /2-3.08/

Аз като човек който вече е бил свидетел на такова оффроуд,евро,мероприятие....,мога да заявя отново присъствие на Евротраял 2014 в Словакия,с удоволствие. Имам добри спомени от преживяното през Август 2013 в Италия.

Коментар

От: Участие на български екипажи на Европейския траялен шампионат в Словакия /2-3.08/

Първоначално публикуван от rock crawler Преглед на мнение
      мога да заявя отново присъствие на Евротраял 2014 в Словакия
      Като състезател или наблюдател?

Коментар

[QUOTE=rock crawler;2420362]Аз като човек който вече е бил свидетел на такова оффроуд,евро,мероприятие....,мога да заявя отново присъствие на Евротраял 2014 в Словакия,с удоволствие. Имам добри спомени от преживяното през Август 2013 в Италия.[/QUOT
        Ако се намерят малко допинг средства аз лично съм навит.Имам с какво да се закарат 2 машини.Само да има откаде да има малко финансиране.
        https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Целта е да имаме участие, аз също имам нещо предвид за клас Оригинален, Илиян и той има възможност да иде като участник. Ако нищо не стане, ще идем като наблюдатели, но все пак да участваш е нещо много по-различно.

Ако намерим и финансиране ще е още по-добре и ще може повече хора да са там.

Коментар

[QUOTE=ДиДжейДавел;2420371]
            Аз като човек който вече е бил свидетел на такова оффроуд,евро,мероприятие....,мога да заявя отново присъствие на Евротраял 2014 в Словакия,с удоволствие. Имам добри спомени от преживяното през Август 2013 в Италия.[/QUOT
            Ако се намерят малко допинг средства аз лично съм навит.Имам с какво да се закарат 2 машини.Само да има откаде да има малко финансиране.
            Ще помисля по въпроса Асенчо, има какво да се планува, нека да видим как ще започне състезателната година и когато наближи м.Август ще решаваме кой с кого.
            Аз ще помагам с каквото мога,но нека, който има на сърце да дава,.........да не се стиска...,а да дава,..... колкто,.........толкова

Коментар

Ако може някой да напише по-кратко за различните класове какви са изискванията, че 56 стр. на английски не са лесно смилаеми.

Не съм траялджия, но много ми е интересно. Препятствията в клипчето, което изгледах са много интересни и показват завидно майсторство на екипажи и възмжности на машините.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Францов Преглед на мнение
                Целта е да имаме участие, аз също имам нещо предвид за клас Оригинален, Илиян и той има възможност да иде като участник. Ако нищо не стане, ще идем като наблюдатели, но все пак да участваш е нещо много по-различно.

Ако намерим и финансиране ще е още по-добре и ще може повече хора да са там.
                Точно затова говоря.Ако има някой да помогне с едно рамо няма да е лошо.Според мен ще е много интересно да се пробва някой на траялно състезание в европата.
                https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Ако е възможно на Сливен да се постави началото на някяква по-сериозна дискусия или коментар,за това кой и как мисли да участва....на Евротраял 2014?

Коментар

Ако е възможно на Сливен да се постави началото на някяква по-сериозна дискусия или коментар,за това кой и как мисли да участва....на Евротраял 2014?
                    +1- Взех и аз да се замислям за идеята но трябва да разясните за какво иде реч

Коментар

Именно за това говоря . По-отрано да се разяснят подробности и отговорности.

Коментар

Като начало трябва да се види класът. Нашите джипове в голяма степен не отговарят на класовете. Аз вече съм доста запознат с отделните класове и лично се целя в клас Оригинален.

Много набързо ще ви кажа по няколко думи за класовете.

клас Оригинален - заводски джип - окачване, двигател, със заводските брони, без никакъв лифт. Гуми до 82 см. Задължителна клетка хваната на 6 точки. Забранени са всички агресивни гуми - каймани, кобри и всичко по-агресивно. От МТ гумите bfgoodrich, cooper и общо взето е това. Блокаж отзад - по избор, може да има блокаж отпред само ако заводски се монтира на модела, отпред може да се сложат дискови спирачки.

клас Стандартен - може да се сменят двигатели с подобни (т.е. 4 цилиндров с 4 цилиндров), 2.5 инча лифт, гуми до 90 см. без Тракторки. Може да се сменят/махат броните, акумулаторът и радиаторът, трябва да е на оригиналното си място, мостовете не може да се сменят или местят (оригиналното междуосие), оригиналното им предавателно число. Блокажи - по избор. Всичко друго е заводско по джипа, калниците са задължителни и гумата не трябва да се подава извън тях.

клас Модифициран - купето до нивото на коланите не може да се променя, т.е. долната част на купето, нагоре може да е тръбно. Лифт няма ограничения, брони по избор, окачването трябва да е оригиналния тип. 1/3 от ширината гумата трябва да е покрита с калник и 120 градуса от гумата трябва да е под калник. Двигател, по избор, мостове може да се сменят, но не с друг тип мостове (портални, ако не са заводски портални). Радиаторът може да е отзад. Скорости, раздатка по избор.

клас Про Модифициран - трябва да прилича на кола (отдолу може да е тръбно, но трябва да има преден капак, решетка, калници и т.н.). Купето и рамата трябва да са от мост до мост. Airshocks чак тук се позволяват. Мостовете по избор, но задния не може да завива. Калниците трябва да покриват 1/3 от ширината на гумата и 90 градуса от нея. 100 см гуми.

клас Прототип - гуми до 125 см и почти всичко е позволено, но има доста изисквания за безопасност.

Това е грубо, но най-важното. От тук нататък трябва да се гледат детайлите за съответния клас. Нашите джипове може да се целят в клас Модифициран или Про-Модифициран, като про-модифицирания си е много тежък.
                        Последно редактирано от Стоян Францов; 16-03-14, 20:27.

Коментар

Това като инфо. е добре,но няма да е лошо на състезанията от веригата "4х4 Екстрийм" да се събираме и да споделяме кой до къде е стигнал,да има отделено време за хората които искат или мислят да участват на Евро траял.Примерно в Събота след като приключи състезателният ден да се обмени инфо. кой на кого, с какво,кога......и тн.
                          Мисля,че е важно да сме по-сплотени около участието на България в Евро Траял 2014.Ако ще има такова.....Защото там ще се кара за БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!
                          Според ме е важно да се правят такива срещи,защото ако някой има някаква нужда от помощ или от нещо....,а друг го има в повече и може да помогне......???? Или как се подгитвят колите за отделните класове...! И други важни неща за които ще се сетим в последствие на тези срещи .
                          Последно редактирано от rock crawler; 17-03-14, 08:11. Причина: допълнение

Коментар

Това като инфо. е добре,но няма да е лошо на състезанията от веригата "4х4 Екстрийм" да се събираме и да споделяме кой до къде е стигнал,да има отделено време за хората които искат или мислят да участват на Евро траял.Примерно в Събота след като приключи състезателният ден да се обмени инфо. кой на кого, с какво,кога......и тн.
                            Мисля,че е важно да сме по-сплотени около участието на България в Евро Траял 2014.Ако ще има такова....?
                            да се правят такива срещи,защото ако някой има някаква нужда от помощ или от нещо,а друг го има в повече и може да помогне......???? Или как се подгитвят колите за отделните класове...!
                            Да ще направим такава среща на Сливен, аз ще съм там още от петък, като мисля този път да не правя класирането, а до го делегирам на други отговорни хора , като само ги наглеждам. Ще отделим време да поговорим, най-важното е да видим, кой има желание и да определим класа, в който може да се цели.

Коментар

Ето така на всяко едно състезание и в последствие много хора ще са наясно с много подробности,които са важни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X