Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво да е ограничението на гумите в клас Хоби?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво да е ограничението на гумите в клас Хоби?

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
    А аз предлагам да има отделен клас ''Тръбарки'' Колкото и да е потготвен един джип и с каквито и да е гуми не може да се мери с два пъти по-лека тръбарка с два завиващи моста.
    Хах....що бе. те тръбарките си имат други проблеми....вали ги дъжд, нямат парно......е, има си другите неща, като двигателче, гуменетки....и некви тръби , бил му завивал и задния мост...той завива ама единия на дясно, другия на ляво - пълна лудница.
    Относно размера - винаги има значение -питайте жените . Една бутонка - 235/85/16 ...е в пъти по,по,по от Гудрич М/Т или Купър Дискавъри с този размер, дори и при еднаква височина в сантиметри.
    Последно редактирано от nikiib; 12-03-13, 18:10.
    0897/833 689 - Николай Божков

Коментар

Анкетата ще е активна още 2 дни, до събота вечерта. Моля дайте гласа си. Засега е много оспорвана и резултата е почти 50/50, а и така си върви от самото начало.

Коментар

Ееее, вече инвестирахме в нови Силвърстони за хобито
        Samurai Gemax

Коментар

Мисля си че,колкото и да са големи 33' не са много по големи от 32,5'
          също така си мисля,че 33' големина на гуми е горната граница на гумите,които могат да се слагат на една средно подготвена машина в Бг.

Коментар

Не смятам че по-големите гуми носят предимства в хобито при това бързо трасе . Смятам че ограничение не трябва да има.
            SUZUKI SAMURAI
            http://htftp.domainbg.com/icofresh/a...m/new-logo.jpg

Коментар

Анкетата е 50 на 50 в момента и още няма да я спирам. Ще я оставя още няколко дни и да видим какво ще се получи.

Коментар

Не съм трофист, но според мен въпроса има две страни.
                Едната е , че 33 си е твърде голям размер. Освен Г и Патрул другаде не може да се качат без големи промени. Конкретно за Ланд Ровър, където имам малки наблюдения това е максимално възможния размер, след който следват много големи и скъпи доработки.
                Другата е , че хората които карат или имат желание да карат, го правят или ще го правят, с гумите които имат. Ограничите ли ги просто ги отказвате.

Може да се намерят други начини за да не се допусне при неподготвените джипки да не карат подготвени. Явно само резила на тези които (ще) го правят не е достатъчна пречка.
                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от icofresh Преглед на мнение
                  Не смятам че по-големите гуми носят предимства в хобито при това бързо трасе . Смятам че ограничение не трябва да има.
                  Това твърдение смятам да го проверя на практика тази година на Лазарово.
                  Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Не е ли по-добре ограничението да е в конфигурацията на машината ? Стокова или модифицирана ?
                    Samurai Gemax

Коментар

Първоначално публикуван от gemax Преглед на мнение
                      Не е ли по-добре ограничението да е в конфигурацията на машината ? Стокова или модифицирана ?
                      Е не е лошо като идея, но още ни е рано за такова делене. Ако се развием добре по натам ще има и повече класове и ще има и за стокови джипки.

Коментар

Според мен трябва класовете да са повече.. Да има за всеки по нещо, но пък много ще се комерсиализира състезанието..
                        Има машини, които са доста осъвършенствани в сравнение с Експерт, както има и такива, които са между хоби и експерт.. Със сигурност има и ентусиасти, които искат да вкарат паркетника в боя..
                        Не знам, сложно е, трудно е, но може да стане..
                        Идеята ми е свързана с популяризирането на Оффроуда като цяло..Неиздялкана, крива, но мисля, че има бъдеще..

Коментар

Утре ще затворя анкетата, засега 82 см. имат повече гласове и правилника явно ще си остане непроменен.

Коментар

Първоначално публикуван от gemax Преглед на мнение
                            Гоше, къде ще е точно границата? Щото и слагането на по-високи гуми от стандартните вече е модификация. С повдигнато окачване също.
                            Да не стане като във WRC да се пишат десетки страници с правилници и ограничения, и да се проверяват колите и да се пломбират...
                            Трябва да има прост и неоспорим критерий. Размера на гумите е такъв, освен това дава косвена информация колко е подготвена машината.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              Гоше, къде ще е точно границата? Щото и слагането на по-високи гуми от стандартните вече е модификация. С повдигнато окачване също.
                              Да не стане като във WRC да се пишат десетки страници с правилници и ограничения, и да се проверяват колите и да се пломбират...
                              Трябва да има прост и неоспорим критерий. Размера на гумите е такъв, освен това дава косвена информация колко е подготвена машината.
                              Абе не е важно колко е подготвена - сърце трябва! Знам, че всички имате.

Ето за такова говоря - за всички участници във веригата и като край на анкетата
                              Последно редактирано от Стоян Францов; 30-03-13, 22:49.

Коментар

Големия диаметър при бързи препятствия има смисъл при адекватни големи джанти. Големия балон пречи в скороста.
                                За препятствията големия диаметър естествено, че е по-проходим.
                                Явно е ,че трябва да се уеднаквят изискванията в дадения клас.
                                На времето карахме с 255/85/16.
                                Това беше гумата. Ако се явеше някой "голям" го посрещахме със смях...
                                ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X