Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво да е ограничението на гумите в клас Хоби?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво да е ограничението на гумите в клас Хоби?

"На ръба" е заради границата между класовете бе, не за чупливостта.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Нулев, щото това са гумите от завода.
      Просто се замислих. Няма да участвам, а и патрул нямам де.
      Имах предвид на ръба на хобито.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        "На ръба" е заради границата между класовете бе, не за чупливостта.
        Да де и аз това казвам, значи патрула няма да се изнасилва и няма как да се счупи по трасето, т.е. има своя голям шанс. Всъщност Гошко от Самоков с Патрула винаги се е представял много добре в Хобито.
        Последно редактирано от Стоян Францов; 10-03-13, 21:44.

Коментар

Да споделя мнение и аз без да ми е искано. НЕ е правилно да се делят класовете по размер гуми. Според мен по-правилно е делението да е по ъгъл на атака отпред и отзад. Една поорязана Витара и с 29-ки може да докара ъгъл около и над 60 градуса, а Патрол даже и с 33-ки да няма и 45 градуса.
          “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
          Walter Rohrl
          GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Колега ,ти май се шегуваш нещо
            0887/400121 Антон Донев

Коментар

А аз предлагам да има отделен клас ''Тръбарки'' Колкото и да е потготвен един джип и с каквито и да е гуми не може да се мери с два пъти по-лека тръбарка с два завиващи моста.
              На сърбела майката му е чесането.
              Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от javoresku Преглед на мнение
                Да споделя мнение и аз без да ми е искано. НЕ е правилно да се делят класовете по размер гуми. Според мен по-правилно е делението да е по ъгъл на атака отпред и отзад. Една поорязана Витара и с 29-ки може да докара ъгъл около и над 60 градуса, а Патрол даже и с 33-ки да няма и 45 градуса.
                И откъде ще мине тази орязана Витара с 29-ки? И този ъгъл ти ли ще го мериш? Защото аз не се наемам....(не искам скандали и многочасови технически прегледи).
                Относно стандартните гуми на Патрола в приложената таблицеа не виждам по-големи от 82см( без да съм ги смятал всичките де...), но 235/85/16 със сигурност е под 82см.
                Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                  А аз предлагам да има отделен клас ''Тръбарки'' Колкото и да е потготвен един джип и с каквито и да е гуми не може да се мери с два пъти по-лека тръбарка с два завиващи моста.
                  На Коста "Звяра" не е с триизмерна рама, но е с два завиващи моста! Той в, кой клас да бъде....?
                  Тази година класовете ще са два, а пък догодина ще видим.
                  Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                    Относно стандартните гуми на Патрола в приложената таблицеа не виждам по-големи от 82см( без да съм ги смятал всичките де...), но 235/85/16 със сигурност е под 82см.
                    Е тва казвам де - освен стоков патрул друг шанс да влезе в хобито няма. Дори едни леко по-големи гуми дето за патрула са нищо. Сега вие си знаете кои са масово караните коли по тия състезания и естествено да се съобразите с тях. Предполагам за витара 33ки си е постижение.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                      И откъде ще мине тази орязана Витара с 29-ки? И този ъгъл ти ли ще го мериш? Защото аз не се наемам....(не искам скандали и многочасови технически прегледи).
                      Нали знаеш че всико е относително и зависи от препятствието. Ъгъла се мери лесно.
                      Но мисълта ми е друга - неудачно е разделението да е само по един критерий. Ако се върви към шампионат, рано или късно ще се стигне до подробен технически правилник и сериозни технически прегледи.
                      “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                      Walter Rohrl
                      GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Първоначално публикуван от javoresku Преглед на мнение
                        Нали знаеш че всико е относително и зависи от препятствието. Ъгъла се мери лесно.
                        Но мисълта ми е друга - неудачно е разделението да е само по един критерий. Ако се върви към шампионат, рано или късно ще се стигне до подробен технически правилник и сериозни технически прегледи.
                        Така е Яворе, но има още доста път да се извърви дотам. За сега се радваме, че успяхме да обединим няколко състезания и че почнаха да се появяват повече подготвени машини за Експерт. Следващата стъпка ще е да се направи клас Прототип, може би и хобито да премине в 2 класа и т.н. Дано се появи и някой голям спонсор и да имаме и по-големи възможности. Но всичко с времето си.

Коментар

То всичко е хубаво, да се правят различни класове по различни критерии, така деленето ще бъде много точно и обективно, но при сегашното положение на нещата(състезатели и машини) ще се получат класове с по 1-2 джипа.
                          Както е сега е добре за този етап на траяла в България. Който има добра машина-има и добри шансове. Все пак е траял, а не разходка. Който му стиска-кара, който не-гледа.

Та решавайте кой размер ще е границата, и го слагайте като правило, че до Сливен има месец.

Коментар

Коле по скоро кесията определя,имаш ли пари поръчваш но на мен така ми е по сладко сам да си го направя

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              То всичко е хубаво, да се правят различни класове по различни критерии, така деленето ще бъде много точно и обективно, но при сегашното положение на нещата(състезатели и машини) ще се получат класове с по 1-2 джипа.
                              Както е сега е добре за този етап на траяла в България. Който има добра машина-има и добри шансове. Все пак е траял, а не разходка. Който му стиска-кара, който не-гледа.

Та решавайте кой размер ще е границата, и го слагайте като правило, че до Сливен има месец.
                              За момента границата е 82 см., ще продължим с анкетата през тази седмица и след това ще се фиксира окончателно.

Коментар

Разбира се, че кесията е много важна. Дай Боже всекиму спонсор с дълбока кесия, и да се появят повече тръбни изделия. Това е истинска машина за траял.
                                Ето, аз имам готов проект в главата си, но кесията я няма никаква.

Ама това са общи приказки, тук говорим дали е правилно класовете да се делят според гумите, и кой точно да е размера.
                                Според мен засега е нормален критерия, и размера трябва да е 82 см.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X