Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво да е ограничението на гумите в клас Хоби?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво да е ограничението на гумите в клас Хоби?

Днес си мислих, кой с какви гуми е карал миналата година по състезанията аналогични на клас Хоби и май повечето състезатели са с 33-ки, дали "тракторки", дали "Силвърстони" или "бутонки", "Каймани" и тем подобни.

Дойде ми идея да пусна тази анкета и да проверим масово с какви гуми се кара и дали ограничение от 82 см. за Хоби е разумно.

82 см. отговаря приблизително на 32.5 инча и в него влизат Silverstone 33'' и други гуми, който не са регенерат, защото не си отговарят на действителния размер.

Но в това ограничение не влизат 33-ки регенерат, както и повечето "тракторки" карани масово като 9.00/16.

Ще помоля потенциалните участници в клас Хоби да изкажат своето мнение както и всички останали любители или недолюбващи определени гуми също са добре дошли да изкажат своето мнение.
    61
    до 82 см. (32.5 '')
    55.74%
    34
    до 84 см. (33 '')
    44.26%
    27
    Последно редактирано от Стоян Францов; 09-03-13, 21:58.

От: Какво да е ограничението на гумите в клас Хоби?

Като ще е анкета питай колко ще е макс. за гуми за хора каращи в хоби клас. Аз бих казал , че скачаш като Стефка Костадинова и за мен и много които карат джипки за хоби и лов в нормален вид с платени гражданска застраховка , преглед и годишен данък и идваме на собствен ход до с-ето и така се прибираме макс. р-р е 31" или 79 см. . В този р-р не влизат и най-масовите "тракторки" 7.50 / 16 и хобито би трябвало да е съобразено с това и да е с по леки трасета. Мислете за масовост и за участници !!! УСПЕХ. П.С. Ако решите с Жоро и неговата Газка да се пуснете в експерта в Сливен , мога да Ви предоставя моите гуми с джанти безвъзмездно - 9.00/16 Вида за да сте по конкурентни с тръбарките.
    0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
      Като ще е анкета питай колко ще е макс. за гуми за хора каращи в хоби клас. Аз бих казал , че скачаш като Стефка Костадинова и за мен и много които карат джипки за хоби и лов в нормален вид с платени гражданска застраховка , преглед и годишен данък и идваме на собствен ход до с-ето и така се прибираме макс. р-р е 31" или 79 см. . В този р-р не влизат и най-масовите "тракторки" 7.50 / 16 и хобито би трябвало да е съобразено с това и да е с по леки трасета. Мислете за масовост и за участници !!! УСПЕХ. П.С. Ако решите с Жоро и неговата Газка да се пуснете в експерта в Сливен , мога да Ви предоставя моите гуми с джанти безвъзмездно - 9.00/16 Вида за да сте по конкурентни с тръбарките.
      Е аз гледах снимки досега и практиката показва, че не е така. Преди няколко години е било както ти казваш, но вече не е. Масово се търсят по-големи гуми, сега всички се стремят към Silverstone, машините и за клас Хоби са много подготвени. Каквото преди сте го смятали за Експерт сега е Хоби. Все пак това е траял, а не надбягване по поляна. Може би за в бъдеще ще има и повече класове, но сега класовете са два.

Миналата година на тофитата в Пловдив и Нови Искър, моя УАЗ беше със 33/9.5/16 и беше с едни от най-малките гуми сред участниците.

Това направих на сайта на веригата: 6-години Лазарово . Мисля, че има интересни снимки и информация, за развитието на състезанията през годините.
      Последно редактирано от Стоян Францов; 09-03-13, 23:32.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
        Много правилно казано Ванка и аз мисля че ограничението трябва да е до 31 инча а над да ходят при Експерта така шанс ще имат повече участници в хоби класа
        ОТИВАМ ДА СЛАГАМ КАЛНИЦИ НА ТРЪБАРКАТА !!!!!!!

Коментар

Забравяте,че Хобито не е забранено и за Патроли,а как ще накараш човека с Патрола да си сложи 31ци,като това ще го направи за смях и не може да мине никъде с тях.Не гледайте на клас Хоби,като на клас Сузуки.Да си представим стар Патрол с 31ци-скобите на ресьорите се влачат на 4-5 пръста от земята,е искате да го биете по този начин ли?
          Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
          Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
          Враца

Коментар

Аз мисля, че 82 см е добре. Все пак е траялно състезание, макар и Хоби и машините трябва да са подготвени поне малко. Всяка машина без особена интервенция може да върти такива гуми
            Samurai Gemax

Коментар

И аз гласувах за 82 см.
              Твърдението, че патролите с 31-ци са непроходими е невярно. Това, че има възможност да върти много по-големи гуми е добре, но щом ще е хоби-нека да е хоби. С големите гуми-при батковците!

Пък в края на краищата, щом искате да минавате навсякъде-вземете си витари
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Пуснах анкетата заради границата, и по-точно защото миналата година границата е била 84 - 85 см, а сега я свалихме на 82 см. С новата граница нови гуми регенерат, както и тракторки 9.00/16 не влизат в аршина, поизтъркани си влизат. Тези 2 - 3 см. разлика в случая се оказва, че могат да спрат някой участник спрямо друг с еднакви на вид гуми.

Пример: 9.00/16 на чичо Оги са 81 см, а миналата година мерих нови тракорики 9.00/16 и бяха към 84 см. в хоризонтала.

Моля премерете си гумите, който са на границата и гласувайте за да не се окаже, че за 0.50 см, някой няма да мине аршина.
                Последно редактирано от Стоян Францов; 10-03-13, 09:17.

Коментар

Ми то аршина си е аршин. Какъвто се реши-това ще е.
                  Малко за начина на измерване, за да няма разправии как се мерело, и как се държи рулетката.
                  Най правилно е с шаблон. Нещо като шублер, но без възможност да се движи по нониуса. Три летви заковани на "П", като разстоянието между двете чертички е колкото е по регламент. Ако гумата се събере-значи е за хоби. Ако не-експерт.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Ми то аршина си е аршин. Какъвто се реши-това ще е.
                    Малко за начина на измерване, за да няма разправии как се мерело, и как се държи рулетката.
                    Най правилно е с шаблон. Нещо като шублер, но без възможност да се движи по нониуса. Три летви заковани на "П", като разстоянието между двете чертички е колкото е по регламент. Ако гумата се събере-значи е за хоби. Ако не-експерт.
                    Точно така аршина се прави от 3 летви, ето една грозна картинка. Та с него ако гумата се събере по хоринзонтала е за хоби.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:arshin.png
Прегледи:1
Размер:2.6 КБ
ID:5460569

Коментар

Май зачеркнахте патрулите
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PATROL.jpg
Прегледи:1
Размер:84.2 КБ
ID:5460570

Не знам дали е удачно в хоби да са до даден размер в повече от стандартния за модела?
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Май зачеркнахте патрулите
                        [ATTACH=CONFIG]556860[/ATTACH]

Не знам дали е удачно в хоби да са до даден размер в повече от стандартния за модела?
                        Защо да сме ги зачеркнали?

Коментар

Еми те със заводските си гуми са на ръба
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Е, може да се внесе поправка-"Ако джипа в заводския си вид е с по-големи гуми от 82(84) см-може да участва.
                            Ама все си мисля, че не бива.
                            Не заради патрол или тойота, или каквато и да е марка. Дай сега да пуснат унимог при хобито, щото фабрично си е с по-големи гуми.
                            Голямата гума дава сериозно предимство, та деленето на класове с критерий "диаметър" е правилно. Ако патрола(или гегата например) не може да сложи по-малки гуми-при батковците.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Еми те със заводските си гуми са на ръба
                              Напротив с едни 33-ки шанса им да се счупят е в пъти по-малък от колкото на Витара.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X