Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зверино 4х4 Екстрийм -2013 /5-6 октомври/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Зверино 4х4 Екстрийм -2013 /5-6 октомври/

Първоначално публикуван от Даниела Борисова Преглед на мнение
    Жоро Василев беше в зоната в този момент, опита се да му обясни човешки какво се е случило на Нови Искър, но този субект продължи с обидите и заканите към съдията, и как, виждаш ли, не гледали реално, и че ако изобщо се обърне няма да падне върху него и хиляди такива. И Жоро просто се отказа. Но е факт, че ако там се намираха повече от нашите хора, особено такива, които не са много толерантни към простотията, този селски тарикат наистина щеше да съжали, че изобщо си е помислил да се прави на мъж пред някого. Но пък щеше да се опорочи състезанието.
    И аз бях там когато този селски тарикат се правеше на мъж. Саморазправата не е решение при такова провакативно отношение. Лошото в случая беше, че един униформен си гледаше от горе и се правеше, че не вижда какво става на 10м от него... После същия "бръмчеше" и около старт-финала между състезатели и публика...
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Извинявам се на всички които са се засегнали,но не съм обиждал никого.Всичко беше на ниво и се радвам че участвах в това състезание сред много приятели.Благодаря ви много и до нови срещи приятели.

Коментар

Снимки от ден 2 https://www.facebook.com/media/set/?...1&l=06c1c7b15d
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_72610009.jpg
Прегледи:1
Размер:248.8 КБ
ID:5525799

Име:IMG_73820016.jpg
Размер:186.2 КБ
ID:5525800

Име:IMG_75110024.jpg
Размер:141.0 КБ
ID:5525801
        Прикачени файлове
        Техниката на безопасност е като религия - може и да не вярваш, но по-добре да спазваш ритуалите...
        Калоян Кирилов
        LZ2ZGT

Коментар

Решението е много просто - двойни ленти с постоянна зона за сигурност около цялото трасе, а не само около невралгичните точки. Полиция около и в трасето. Моментална дисквалификация на подобни селски бекове не само от състезанието, ами и от цялата верига състезания, като ние - организаторите на офроуд фестивала ще се съобразяваме с тези дисквалификации и няма да допускаме тези състезатели в стартовите списъци на нашите състезания! Да си част от офроуд обществото не е достатъчно само да си купиш джип и да го подготвиш за състезание! Иска се и нещо повече, и който не се сеща какво е то - няма място сред нас... Така си мисля аз!

Коментар

А някой случайно да е заснел видео на зоната в гората втория ден?

Коментар

Много вярно казано,но искам да добавя полицаите трябва съвместно със съдиите да се грижат за безопасността на публика и участващите.

Коментар

Защо не опитате вместо само да плашим, че ще се спре състезанието направо да го спрете за 30 минути ако публика навлезе в зоната между двете ленти.
                Техниката на безопасност е като религия - може и да не вярваш, но по-добре да спазваш ритуалите...
                Калоян Кирилов
                LZ2ZGT

Коментар

Първоначално публикуван от ckaytss Преглед на мнение
                  Защо не опитате вместо само да плашим, че ще се спре състезанието направо да го спрете за 30 минути ако публика навлезе в зоната между двете ленти.
                  Това съм си го мислил и аз, но трябва да бъде обявено в началото преди старта ...... и не знам ако се спре състезанието за 30 мин. колко ще се изнервят състезателите.... иначе ще има ефект - сигурен съм!
                  Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!
                  Suzuki Grand Vitara 2.5 V6
                  Mercedes Benz ML55 AMG
                  Ицо - 0888Ч6Ч6Ч6

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
                    А някой случайно да е заснел видео на зоната в гората втория ден?
                    Имам видео от Краси, сега го правя на филм и скоро ще пусна.

Първоначално публикуван от ico_net Преглед на мнение
                    Това съм си го мислил и аз, но трябва да бъде обявено в началото преди старта ...... и не знам ако се спре състезанието за 30 мин. колко ще се изнервят състезателите.... иначе ще има ефект - сигурен съм!
                    Аз мисля че трябва да се работи в тясно сътрудничество с общините. Те да се привличат като по-сериозен партньор и да съдействат с техника , контакти и т.н. В момента на места това е изцяло изпълнено, на други места тепърва се завързват контактите с общините. Може да се използва и общинска охрана или по-засилена полицейска охрана. В момента присъствието на полицията е по скоро формално и факт за това е ненамесата и при инцидентите.
                    Последно редактирано от Стоян Францов; 09-10-13, 17:12.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Францов Преглед на мнение
                      Аз мисля че трябва да се работи в тясно сътрудничество с общините. Те да се привличат като по-сериозен партньор и да съдействат с техника , контакти и т.н. В момента на места това е изцяло изпълнено, на други места тепърва се завързват контактите с общините. Може да се използва и общинска охрана или по-засилена полицейска охрана. В момента присъствието на полицията е по скоро формално и факт за това е ненамесата и при инцидентите.
                      По-принцип състезанията се водят "масови събития" и полицията е длъжна да осигури присъствие, защото съгласувателното писмо за състезанието е минало и през тях, и щом под него стои подписа на шефа на полицията, те си знаят за това.. Проблема е наличния свободен ресурс към момента, а в по-малките населени места - въобще наличието на какъвто и да е ресурс! Хубавото е, че при траяла джиповете вървят с малка скорост в трасето и дори и един полицай да има - спокойно може да върви с джипа и да държи хората на дистанция (вярно е, че ще му дойде нанагорно цял ден, затова е хубаво да са поне 2-3 човека и да се редуват...). Този подход го опитахме на фестивала и определено работи! Още повече, че и на полицаите им е интересно да гледат състезанието буквално от "първия ред" вместо да слънчасват някъде отстрани! В София сме късметлии, защото освен добрите контакти с общината, шефа на общинска полиция е върл фен на офроуда, както и доста от момчетата му... Мисля, че на фестивала се видя много добре. Готов съм да обменя опита си в това отношение със всеки организатор!

Коментар

Здравейте, получи се прекрасно състезание. Поздравления на организаторите.
                        Последно редактирано от svetlio0578; 09-10-13, 19:36.

Коментар

Позволявам си да кача снимки от Русенското състезание 2012 г., където проблемът "публика" почти е решен. Силно присъствие на полиция и непрекъснато предупреждаване,че ще бъде спряно състезанието, само като видят някой да пресича лентите.

Ето къде е позиционирана публиката на затвореното трасе: Невероятно, но факт - вътре няма никой освен джипа.

Име:P1110471.jpg
Прегледи:2
Размер:169.1 КБ
ID:5525842

Това е от траяла, полицая го оцветих за по-голяма видимост:

Име:P1110586.jpg
Размер:232.2 КБ
ID:5525843

Ето пак:

Име:P1110593.jpg
Прегледи:3
Размер:200.1 КБ
ID:5525844

Коментар

Първоначално публикуван от ДСВ Преглед на мнение
                            Не е точно така. Дано успеем да запазим този съдийски състав и догодина мисля, че ще можем да пресечем 90% от тези прояви. Трябва да сме още по задружни и категорични в преценките си като съдии и колкото пъти е нужно толкова да се спира състезанието за да може да се отстрани публиката от трасето. За жалост не ни достигат маршали по и около трасето за да можем да тушираме дадени ситуации още в зародиш. За това имам молба към състезателите, които в момента не са на старт и така и иначе ходят по трасето да оглеждат терена, нека помагат колкото могат на съдиите по зоните.
                            Искам да благодаря на колегата Христо Панов, че не се поддаде на провокациите от страна на малка част от публиката и агитката от Говедарци въпреки, че го замяраха с буци пръс и кал.
                            А сега да изкажа благодарност на организаторите за поредния празник на офроуда защото знам какво им струва като средства, време и нерви всичко на което станахме свидетели този уикенд.
                            ти как позна че са от Говедарци???????

Коментар

Вече се по съвзех та да драсна и аз някой ред!

Искам да благодаря на всички които помогнаха да се получи поредното състезание в Зверино!
                              Да благодаря на всички съдии ,пропътували стотици километри за да помагат безрезервно за идеята "да подобрим качеството на траяла"!
                              Да благодаря на всички състезатели дръзнали да се впуснат в нашата надпревара!

От месец,два работехме със Стоян Францов денонощно(почти) за да се подготвим както трябва и да сме на нивото на останалите състезания от веригата.До голяма степен се справихме,но се вижда ,че проблеми има,особено с публиката.Оказа се,че допълнителните предпазни оранжеви мрежи в екстремните зони почти не могат да спрат публиката...Ефект от спиране на състезанието има и е хубаво да се ползва при нужда,видя се, че има ефект на нашия терен.Голямо старание,ентусиазъм и средства вложихме,но са недостатъчни!
                              "Старите" кучета (състезателите) искат трудни трасета и ние им ги даваме,но останалите се справят трудно и с неоправдани рискове,визирам Хобито,при Експерта всичко е добре за сега.
                              За Разград трябва да се вземат няколко жизнено важни предпазни мерки -минимална дължина на осигурителните колани,качество на предпазните клетки и правилното отсяване на състезателите в подходящия клас.

Мечтата на всеки организатор е да се стигне до този момент!Това е наградата за мен ,Стоян и всички допринесли за това събитие.

Име:935961_10153303271095471_314474929_n.jpg
Размер:116.5 КБ
ID:5525927

Име:625541_10153303273790471_397455755_n.jpg
Размер:114.3 КБ
ID:5525928
                              ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!

Коментар

2 клипа, оператор е Краси, а аз се опитах да ги сглобя. Това ми е първи опит.

Нека благодарим и на Витан, за купата за салата, която изпрати. Все пак очаквахме да дойде лично и да се представи, но пак се е сетил. Купата е за Калин Митов и Зари ще се погрижи да си я получи. Витане, заповядай на Разград, ако донесеш пак купа няма да ти се сърдим, а ще я напълним със салата. Аз ракия имам.

Име:DSC00126.jpg
Размер:68.6 КБ
ID:5526019

Име:DSC00127.jpg
Размер:75.6 КБ
ID:5526018

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X