Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лазарово 4х4 Екстрийм - 2013 /18-19 май/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Лазарово 4х4 Екстрийм - 2013 /18-19 май/

Ееей, как ме награбихте без време...

Първо да кажа, че не недоволствам срещу съдиите. Поводът за всичкото това писане беше да покажа как различните хора тълкуват по различен начин правилника. Което мисля, че стана ясно.
    Напълно съм съгласен, че не трябва да се стои от ниската страна на терена, но в случая терена не беше толкова стръмен. И друго-ако забележката е единствено заради моята безопасност-можеше да ми кажат, че не мога да стоя в ниското, и да натискам гумите. Тогава не се сетих да питам дали може да ги въртя ако мина от високата страна, но предполагам, че отговорът щеше да бъде същия.

Пак казвам-не недоволствам от съдията, даже го приветствам за това, че не ми позволи да стоя от ниската страна. В разгара на състезателната треска човек му пада пердето и такива елементарни неща се забравят.
    Всичкото писане е заради различното тълкуване на правилника от различните хора. Това с гумите беше само пример, а вие се хванахте за него. Че искате и да черпя... Ще получа инфаркт бе...

А има и други примери как в заплетени ситуации различните съдии вземат решения според собственото си виждане. На това трябва да се наблегне, и тези неща да се изчистват за в бъдеще.
    Такива примери има не само от онзи ден, на всички състезания ги има. На Варна 10 бяхме свидетели как самите организатори не можеха да решат дали състезателен джип може да мине извън трасето за да застане за котва на друг, и после да се върне.
    И във F1 ги има, често се случва комисарите да се събират на заседание и да вземат правилно решение при заплетени случки по пистата, та какво остава при нас.
    Но трябва да се работи за уеднаквяване на тълкуването на правилника. За да не се получават такива ситуации. Че ако стане спор за първото място ще има конфузна ситуация заради различното прилагане на правилника от различните хора.

Пак казвам-лично аз нямам претенции нито към съдиите, нито към организаторите.
    Благодарен съм, че бях на този празник на офроуда, и ако имам възможност-догодина пак. Дай Боже като пилот.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      Ееей, как ме награбихте без време...
      Коле , просто трябва да се придържаме към правилника и всичко ще е наред . Разбира се , че има различни тълкувания , но въпрос е на време и опит от страна на съдии и организатори да изчистим неточностите . Знаеш че голяма част от съдиите не са състезатели и няма как да да знае какво може да стане в определена ситуация , така че постепенно всичко ще си дойде на мястото след няколко състезания .
      VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Именно за това говоря.

Това с конкретната случка е само пример за да не съм голословен.

Мисля си, че няма да е лошо да се организира обучение за съдии. Но дали има кой да го организира, и как ще стане с финансовата страна?.. Тя е важна, за да има развитие. С ентусиасти става по-лесно и без финансови напъни, но ето, че стават грешки. А нали искаме да се развиваме.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Именно за това говоря.

Това с конкретната случка е само пример за да не съм голословен.

Мисля си, че няма да е лошо да се организира обучение за съдии. Но дали има кой да го организира, и как ще стане с финансовата страна?.. Тя е важна, за да има развитие. С ентусиасти става по-лесно и без финансови напъни, но ето, че стават грешки. А нали искаме да се развиваме.
          Така си е , но това тема на друга дискусия , а всичко е свързано с финанси ...
          VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Борисова Преглед на мнение
            Ето какво видя моят фотоапарат.
            Ставаш все по-добра... Май ще трябва да събирам пари за нова техника...
            Последно редактирано от Стоян Францов; 22-05-13, 21:52.
            На сърбела майката му е чесането.
            Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от Борисова Преглед на мнение
              Излиза ми това:"Страницата, която желаете да отворите, не може да бъде показана веднага. Тя може да е временно недостъпна, връзката към нея да е вече невалидна, или вие може би нямате право да разгледате тази страница."

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
                Излиза ми това:"Страницата, която желаете да отворите, не може да бъде показана веднага. Тя може да е временно недостъпна, връзката към нея да е вече невалидна, или вие може би нямате право да разгледате тази страница."
                Опитай пак. Профилът ми е публичен, трябва да виждаш албума.

Коментар

Жокер: уебинари за съдии - не са нужни много средства.

Веригата има уебсайт, който да бъде основа на своеобразната платформа. С леки софтуерни корекции на темплейта, правилникът може да придобие по-интерактивен вид и към различните основания, изброени в графата наказания и поощрения, да се прикачат снимки, клипове, които нагледно да представят потенциални "спорни тълкувания" на определени ситуации (клипове и снимки така или иначе има в изобилие) а предимствата на отдалечения достъп до систематизирана информация не мисля, че някой би оспорил.

Горното е приложимо и за всякакви предложения за подобрения, за да не се налага някой да си спомня, че на 113 страница от еди коя си тема, друг е казал нещо полезно и то е било забравено след 10 минути.

Инструментите са в ръцете ви, ползвайте ги.

Коментар

Първоначално публикуван от Vitan Преглед на мнение
                    Жокер: уебинари за съдии - не са нужни много средства.

Веригата има уебсайт, който да бъде основа на своеобразната платформа. С леки софтуерни корекции на темплейта, правилникът може да придобие по-интерактивен вид и към различните основания, изброени в графата наказания и поощрения, да се прикачат снимки, клипове, които нагледно да представят потенциални "спорни тълкувания" на определени ситуации (клипове и снимки така или иначе има в изобилие) а предимствата на отдалечения достъп до систематизирана информация не мисля, че някой би оспорил.

Горното е приложимо и за всякакви предложения за подобрения, за да не се налага някой да си спомня, че на 113 страница от еди коя си тема, друг е казал нещо полезно и то е било забравено след 10 минути.

Инструментите са в ръцете ви, ползвайте ги.
                    Това е много добра идея за развитие на сайта на веригата, ще го направим по интерактивен в скоро време, пък дано да може и за обучение на съдии да се ползва.
                    Последно редактирано от Стоян Францов; 22-05-13, 23:30.

Коментар

Харесвам хората с претенции. В повечето случаи са ужасно забавни.

www.facebook.com/BgOffroadPhotographer

Коментар

Първоначално публикуван от atanas_93 Преглед на мнение
                        Пламене, ето го твоя клип дето ми изправи косата и не подтикна да повдигна въпроса за безопасноста в тази насока. Мисля, че сега е време да вземем адекватно решение, а не когато е вече късно.Моето предложение е успоредно на страничната тръба да има от външната страна на пилота още една на разстояние около 15-тина см с достатъчно здрави разпорки между двете тръби. Мисля, че това няма да утежни много конструкцията на машината. На траял обръщания ще има, но нека да бъдат обезопасени максимално. Само с пожелания ми се струва, че не е достатъчно. А най- трудно се контролира инстиктивната реакция.
                        Само аз ли виждам черен екран или има проблем с видеото?

Коментар

Първоначално публикуван от atanas_93 Преглед на мнение
                          Пламене, ето го твоя клип дето ми изправи косата и не подтикна да повдигна въпроса за безопасноста в тази насока. Мисля, че сега е време да вземем адекватно решение, а не когато е вече късно.Моето предложение е успоредно на страничната тръба да има от външната страна на пилота още една на разстояние около 15-тина см с достатъчно здрави разпорки между двете тръби. Мисля, че това няма да утежни много конструкцията на машината. На траял обръщания ще има, но нека да бъдат обезопасени максимално. Само с пожелания ми се струва, че не е достатъчно. А най- трудно се контролира инстиктивната реакция.
                          Сега е момента Борко да огледа окачването.

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                            Само аз ли виждам черен екран или има проблем с видеото?
                            При мен работи.
                            0осем9осем7шест0осем7едно
                            Миро

Коментар

Продължението... ден първи...след обедната почивка

Спонсори и най-борбеният екипаж...!

Победителите за първи ден!

По-късно и още...
                              0889/ 634 448 - за приятели по всяко време...

Коментар

Уникално състезание !! Перфектна организация и много атрактивни състезатели .Това ми повлия да се регистрирам в Форума.
                                898309482

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X