Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лазарово 4х4 Екстрийм - 2013 /18-19 май/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лазарово 4х4 Екстрийм - 2013 /18-19 май/

След няколко теми за Траялен шампионат според мен е време да попитаме.
    Какво ще бъде Лазарово 2013?
    Преди време се дочу че ще се проведе състезание на ЗОНИ за хоби и експерт класове за което аплодирам.Надявам се жорката да направи нещо красиво и приятно да покараме и да се порадваме.Както се вижда нивото на колите се подобри.Тази година ще има големи изненади от коли на неБЕЗизвесни участници били в тройката през годините.
    https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

От: Лазарово 2013

Засега задържахме пускането на тема за състезанието през 2013г., защото помолихме едминистрацията на форума да ни направи отделен подфорум за веригата траялни състезания "4х4 Екстрийм". Тъй-като очевидно това няма да стане(вече няколко седмици нямаме отговор), ще си пускаме темите, както преди тук в "самостоятелни състезания 4х4". Благодаря на Асен, че започна темата.
    На въпроса- Лазарово 2013 ще бъде подобно на Лазарово 2012. Аз не обичам големите стъпки и предпочитам да надграждам вече постигнатото. Вероятно помните, че на миналогодишното хоби се получиха някои проблеми и много се двоумях дали да не го направя и него на зони. Но пък този формат се е доказал у нас, тъй че за тази година Хобито ще си остане затворено трасе с екстремни зони. Евентуално и за него може да има някоя "масова зона" за вдигане на адреналина. Тя разбира се ще е по желание и ще носи допълнителни точки.
    "Експерт" ще си карат пак на зони, като освен "масова" мисля да има и зона(и) забранени за помощни средства(лебедки, пътеки и т.н).Миналата година Явореску ми подсказа и за "английска" зона(така било в Англия)- зона, която трябва да преминеш без да спираш. Спреш ли ти се броят точките и приключваш. Сами разбирате, че да направиш такава зона въобще не е лесно-трябва трудността и да е много точно преценена.
    Правилниците за двата класа ще са старите с малки промени- излизането от трасето вече няма да води до дисквалификация а до приключване на етапа(зоната), като се отчетат събраните точки до момента на излизането. Все пак хората са дошли да карат и са минали част от трасето(зоната). Ще е точно определен редът за подаване на контестации за да не се обясняваме после по форумите.
    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

От: Лазарово 2013

Следете и темата за веригата 4х4 Екстрийм: http://www.offroad-bulgaria.com/show...64#post2109164

В нея ще публикуваме информация свързана с крайното класиране за цялата верига. Сега качих там точките, който ще се получават за крайно класиране.

Също така може да следите и сайта на веригата http://4x4extreme.bg/
      Последно редактирано от Стоян Францов; 04-03-13, 22:15.

Коментар

От: Лазарово 4х4 Екстрийм - 2013 /18-19 май/

Записването за Лазарово 4х4 Екстрийм вече е отворено и може да се записвате от тук: http://4x4extreme.bg/competitions/lazarovo/

Коментар

Правилниците, наградния фонд и таксите за участие съм качил в специална тема в съседство.

Друго ново в правилника е , че ще има наказание за работа( пипане, настъпване) с опънато въже при теглене с лебедка. Гледам доста навигатори държат и теглят настрани въжето на лебедките! Истиско чудо е, че все още нямаме отрязани ръце....
          Ако някой много иска да "работи" с въжето( например да го дръпне за да не го настъпи потеглилия джип) ще може да го направи посредством колан не по-къс от 2м.
          Последно редактирано от Георги Василев; 05-03-13, 14:49.

Коментар

От: Лазарово 4х4 Екстрийм- Правилници, информация, участници

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
            Състезанието участва във веригата траялни състезания "4х4 Екстрийм". Всеки участник в "Лазарово 4х4 Екстрийм 2013" може да участва в генералното класиране на веригата със следния брой точки:
            място точки
            1-во 30
            2-во 23
            3-то 18
            4-то 14
            5-то 12
            6-то 10
            7-мо 8
            8-мо 6
            9-то 4
            10-то 2
            всеки завършил състезанието след 10-то място 1
            умножени по коефициента на състезанието, който ще се определи след края му.
            Друго няма да питам , ама какъв е стимула за такъв шампионат . Понеже съм персона "нон грате " за твоите супер състезания с какво ще накараш другите да дойдат ! С това , че правилата са супер и няма да има "преее.. другарче " . иЛИ С ТОВА , ЧЕ ДРЕГЕРА ТИ първия ден връща някои , а втория ден след запой до зори няма проблем ???
            0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Браво, Жоро! Твърдо, ясно, точно и категорично.
              От тук-натам всеки сам решава.
              ТЛК-120 Николай Колев
              0898521295

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                Друго няма да питам , ама какъв е стимула за такъв шампионат . Понеже съм персона "нон грате " за твоите супер състезания с какво ще накараш другите да дойдат ! С това , че правилата са супер и няма да има "преее.. другарче " . иЛИ С ТОВА , ЧЕ ДРЕГЕРА ТИ първия ден връща някои , а втория ден след запой до зори няма проблем ???
                Иване, виждам че си имате кавги с Жоро, но веригата не е само едно състезание и тук няма място за личностни кавги. Обратно на това, което казваш за "персона нон грате" те каня да участваш в състезанията от веригата. Имаш и подходящ джип, както и добре познати умения.

Досега с използването на дрегер, не е имало върнат участник за алкохол, както първия така и втория ден. Просто участниците се въздържат и това доказва, че тази проверка работи. Ако имаш предвид, че втория ден не се правят проверки, аз те уверявам, че се правят и ще се правят.

А с какво ще привлечем участниците - с ентусиазъм и работа. Голямата награда във веригата ще е просто купа и кефа от това, че си я спечелил. Всичко останало е добре дошло.

Е хайде ще се записваш ли за Сливен?
                Последно редактирано от Стоян Францов; 06-03-13, 11:53.

Коментар

Браво Жоре .
                  Така трябва да се създават правила и ние да последваме примера ти,и състезанията
                  които са част от веригата 4x4 Extreme да бъдат с един правилник.
                  'Който иска' никой не участва на сила.
                  Харесвам правилата и състезанието Лазарово 4x4 Extreme.

Коментар

Тази година ще има ли точно определено време за затваряне на всяка от зоните или като миналата година ще се определя и удължава според ваше усмотрение?

Коментар

Да се надяваме след сливен да сме не много счупени.
                      Асен Иванов Видин Христов -Heavy Bone racing team sofia -Suzuki картинг
                      https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от eti Преглед на мнение
                        Тази година ще има ли точно определено време за затваряне на всяка от зоните или като миналата година ще се определя и удължава според ваше усмотрение?
                        Да, зоните ще се затварят в точно определен час в съответствие с програмата. Аз не си спомням миналата година да сме удължавали времето за каране през някоя зона. Това беше през 2011 заради неподходяща машина за евакуиране на аварирали джипове.

Коментар

То на вас ви трябва хеликоптер за евакуация на аварирали машини. Или кран с много дълга стрела...
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                            Стимула за сега е само морален и купи. Ако намериш спонсор до октомври ще стане и материален.
                            Аз не мога да разбера дали просто си враг на траяла във вида му, в който се развива у нас или просто искаш да пиеш и да караш?!? Или единствено ме мразиш мен персонално?
                            Аз ти гарантирам, че на състезанията от веригата НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ПИЯНСКИ ИЗПЪЛНЕНИЯ тип първото издание на "Златна Панега", "Ботевград 2012" и т.н.
                            Ако си враг на траяла в този му вид ще трябва да се примириш, защото той се развива и хората го харесват.
                            Ако много ме мразиш не мога да ти помогна, защото негативните емоции си остават само за твоя сметка. Дай да не занимаваме аудиторията с личните си пристрастия.

Коментар

Здравко Дамянов-Цоньо Христов сузуки клас Експерт
                              NISSAN Terrano II 2.4 i 12v
                              Колкото ви е по проходим джипа толкова повече ще ходите пеша за трактор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X