Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тетевен 2012 - 25-26 август

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

    Първоначално публикуван от optisprint teteven Преглед на мнение
    Като страничен неутрален наблюдател съм склонен да съглася с мнението на колегата АСЕН ВАСИЛЕВ, защото няма логика за ограничаване на скоростта на тази дълга права с прекрасна видимост
    Асен е прав, ограничението започва от точката с кръстовището където е бил и снимачният екип, НО в района точно преди участъка който се снима има къщи (вили), фургони, градини ... Всеки път когато сме минавали от там (включително и миналата година) сме срещали коли, хора и за това в Пътната книга е описано от първата къща (вила) до точката от която започва ограничението (около 900м) състезателите да се движат с повишено внимание, за да се избегне риска от инциденти. Не може да се разчита на това че хората са предупредени.
    Най доброто място за снимане на скорост бяха билата в района на "четири полени"
    Последно редактирано от rocky; 27-08-12, 16:11.
    BULGARIA TROPHY 2016 ... NO LIMITS ...

    Коментар


    • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

      Първоначално публикуван от rocky Преглед на мнение
      Най доброто място за снимане на скорост бяха билата в района на "четири полени"
      Това го знам прекрасно , на на "Четири полени" в това "каменисто" състояние на пътя ,може да излезе само подготвен джип.
      Може и с неподготвен , но джипа трябва да е "прежален",но организаторите не ни предоставиха никакъв.
      Тук може би е мястото да споделя, че единственото състезание, където "снимащите братя и сестри" имахме пълно съдействие на организатора ,беше това на Нови Искър.Просто Влади ни натовари всеки на по един джип и ни "пръсна" по интересните места...
      Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
      Пламен Златарев 0888 66 03 18

      Коментар


      • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

        [QUOTE=yosko;1929123]И така .... то е ясно, че винаги има недоволни, но надявам се че на повечето от участниците се е харесало състезанието. Вашите критики ще бъдат повод за нас да се поправим за другата година.


        Не съм много съгласен с теб. Има състезания,на които няма недоволни. И вместо да се обиждате от критиките, дано наистина догодина да ги имате предвид. Но като чета миналогодишната тема, понеже тогава нямах възможност да присъствам, основните критики са пак същите - няма траял, а рали. Така хората, дошли подготвени за траял остават с чувството на неудовлетвореност. Обявете рали и който има желание ще кара. Минаха тази година перфектни траялни състезания, където и публиката, и състезателите останаха доволни. Прави са колегите, "селските кушии" се оказаха доста по-добри от състезанията с претенции. Така остава един горчив привкус в устата, че си прецакан и ти е развалено удоволствието.
        На сърбела майката му е чесането.
        Борислав Борисов Русе О885 О37815

        Коментар


        • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

          Една снимка и от мен, че нета ми е саб засега. Страсти в първата петъчна вечер...



          Има доста снимки, ще ги пресея и постна.
          Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

          Коментар


          • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

            Господа сьдии.Вижте клипчето от 17 страница на номер 52 и тогава говорете за коректно съдийство.Аз на старта попитах съдийте първото препятствие от къде трябва да се мине и те ми отговориха,че щом съм в рамките на трасето мога да мина от където си искам,и хоп 5 точки наказание без да имам вина за това.Много добро съдийство и перфектни четири минутни трасета.Браво организатори. Браво.

            Коментар


            • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

              Поздрави към организаторите, от двата Казанлъшки трофи-отбора(#1 и #12)! Според мен организацията си беше много добра, роудбука- перфектен(не сме изтървали отбивка никъде)! Трасето беше много добро(навигация), е ако можеше да има и още няколко екстийма....! Ние на около 20км. спукахме гума, тоест я сцепихме, щото за спукана се бях подготвил(фитили и компресор), но в случаят се налагаше да слагаме резервната, добре ама съм си забравил крика, да вдигна джипа с лебедката, но няма дървета на около!!! Имаше няколко състезатели които понечиха да спрат за да помагат, но аз ги отпращах(все пак сме на състезание) и съм им благодарен за това, че имаха желание, но най-съм благодарен на екипажа май беше сиво Чероки, които въпреки всичко спряха и настояха да помогнат с крик! Малко по-нататък джипа взе да губи тихите обороти и да гасне(сигурно от задънен въздушен филтър), а при автоматиците не е добре да ти гасне без предупреждение. На първото такова изгасване разбрах, че котвата на стартера не си върши работата и на следващите десетина паленета лягах под джипа да давам на късо котвата на стартера, а навигаторката ми завърташе контактния ключ на правилната позиция!!! После се прецака "трипа" и показваше само текущия брояч, без цялото разстояние(т.е. нямахме право на грешки). На 50км. двигателя се изкашля няколко пъти като асматик и угасна(явно съдбата наистина беше решила, че е по-добре да се замисляме за салатите, от колкото да се мъчим в тази жега)...чух съскане от към капачката на резервоара и като я махнах си се оказа балбукане - бензина си вреше кротко, а аз отидох да пуша по-надалечко!!! След около30-40мин. на размисъл и оглеждане се оказа бушон на помпата, смених го и......... се отложи салатата!!! След още 15км. джипа си угасна от раз. През следващите два часа преглеждах бушони, проследявах кабели и разглобих половината табло.....без резултат!!! Наложи се да използваме SOS номера на организатора и след около половин час дойде една Витара с екипаж от двама душ и половин, които да са живи и здрави ни издърпаха до Тетевен!

              След всичко това аз дори не успях да се ядосам, беше ми кеф да карам по такова трасе, сред подобна природа по роудбук където са описани опасностите!!!

              Джипа ми остана в Тетевен, но днес получих добри новини - готов е за бой

              След малко започвам да ви досаждам със снимки и видео!
              Eвгени Филчев
              Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

              Коментар


              • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

                Харесвам хората с претенции. В повечето случаи са ужасно забавни.

                www.facebook.com/BgOffroadPhotographer

                Коментар


                • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

                  ...малко снимки...

















                  Eвгени Филчев
                  Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

                  Коментар


                  • От: Тетевен 2012 - 25-26 август







                    Това в дясно е заключителната фаза на преобръщането!





                    ...тука нещо напуска джипката!!!



                    ..опааа, вече се е спасило



                    Eвгени Филчев
                    Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

                    Коментар


                    • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

                      Първоначално публикуван от Николай Руменов Преглед на мнение
                      колега,изглеждаш ми доста отворен по отношение на критиките кам састезанието и щом си такъв разбирач може да се пробваш с провеждането на едно састезание.
                      Правси за критиките.Досега за 4год. съм критикувал два пъти(тазгодишния траял във Тявна и вашия) .Защоли? А колкото до провеждането (който ме познава знае) или правя нещо или него започвам.Това е така защото се уча от грешкитеси.Цяла тема бяхте отворили (Какво да бъде Тетевен 2012).За догодина това със хронометара (навигатора го пуска ,качвасе,закопчава колана и после в обратен ред (по този начин ) една критика по малко.Жив и здрав бъди

                      Коментар


                      • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

                        ...някакво извънземно, наречено "сиренцето" - както си кара мотора, така и джипа - заваря газта и пести наклатки















                        Eвгени Филчев
                        Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

                        Коментар


                        • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

                          По повод на това дали има недоволни в други състезания е следващия цитат: От: НОВА ЧЕРНА 2012

                          Минаха няколко дни от състезанието и си посъбрах мислите.
                          На първо място БЛАГОДАРЯ на Чаро,Наско и Орга тима за един добре организиран уикенд.
                          Гледам,че никой не критикува никого (не мисля да го правя и аз) и дано следващите ми думи не бъдат разбрани като критика,а като съвет за едно още по добро и по многобройно състезание догодина.Такъв съм си не мога да си мълча,имам ли да казвам нещо-обичам "право куме в очи".Нямам претенции към никой колега,нито към класирането,защото това което ще кажа засяга класирането след нас.
                          Първо съдиите на втория екстрем не спазваха правилника и по точно
                          При влизане в препятствието и отказване,непреминаване, наказанието е пак 1час.
                          На всяко препядствие ще има къде да се закачите,ще има асистираща машина,която при ползване като "котва" не носи наказание.Ако обаче тя ви извади наказанието си е отново 1час.



                          Екипаж до нас в екстрема го напусна,но това не е отразено.По снимките виждам още един,който мисля,че е изваден с трактора (не съм сигурен,тъй като не съм очевидец).
                          Другото ми е към пътната книга 2 и 3 точка след третия екстрем,не е книгата пред мен за да им кажа точния номер.Имахме ляв завой,преминаване през тръба до купчина с пясък и десен завой(отразен като 90*градусов),след това на 380 метра вдясно влизане в улея.Там първите 3 джипа-Захари,Бай Матьо и ние си се помотахме 4-5 пъти,докато не мина Мехата и си отпраши по диагонал нагоре по правилната посока,та и ние след него.Следващите екипажи са били предупреждавани от съдията на екстрема за правилната посока.
                          С това мое изказване не искам да обиждам никого и казвам истината и винаги само истината-Заклех се.
                          Ако някой иска да ми слага червени точки или да хвърля камъни по мен нека това започне СЕГА!!!
                          С най добри намерения и Поздрав."

                          Това е изказване на един от господата които в момента са така лошо настроени към състезанието и организаторите в Тетевен.Приятелю,това не е право "куме в очи",а гъзолищина.Не може да критикуваш някого и да кълчиш пръсти:"аз да ти кажа ама не те критикувам",а тук да се правиш на тигър.Четейки постовете на Нова Черна е видно,че критикуващите тук сте доста близки,за което лошо няма,но и естествено вашите трасета и организации винаги ще са по добри от другите.Много е неприятно,че между вас има организатори и те много добре знаят как се прави такова мероприятие и какво коства на организаторите след това да чуят нещо подобно.Всеки прави грешки в живота,най-вероятно и те са взели погрешни решения,но някой от вас направи ли си труда да помисли на какъв терен се намирахте.В Нова Черна сте на изцяло естествен терен,тук там някоя копка,Вие помислихте ли,че в Тетевен навсякъде са камъни и дървета,че терена на траяла е върху баластра и имахте една естествена зона.Относно трофито искам да Ви кажа,че ако един ден беше валяло,тогава щяхте да се оплаквате,че е много тежко трасето.Никога няма да има угодия!
                          Всичко това го написах за да Ви кажа,че с лошо отношение до никъде не се стига с добра дума навсякъде!Уважете труда на тези хора,които са се постарали и са хвърлили доста труд,най-малкото не е етично,защото всички сте колеги!
                          "Нищо не е по-смело от глупостта."

                          Коментар


                          • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

























                            Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

                            Коментар


                            • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

                              Четох четох и пак се обеждавам в следното.Всички се оплакват във форума.
                              Да ясно че траяла в който карах беше много лесен.Но тогава при такова лесно трасе всички раздаваха газ за предни места?Престиж или понавик.
                              За мен лично грешките в самото състезание са следните:
                              Правилника за наказанията според мен трябваше да е по-различен.
                              Трасето в съботния ден можеше да е малко по-трудно но както казаха хора от орга тима на места не са могли да изкарват коли от първия път.Няма как да знаят как ще се промени трасето след 5 или 6 джипа.
                              Друго нещо е когато се видя че първата локва изсъхна някой даде идеята да се напълни отново което донякаде е честно донякаде не.
                              Защото все пак нали затова се тегли жребий за стартиране.

                              Валка (vatbali) ако помниш какво си говорехме на трасето сега ще го повторя.
                              Недейте да правите сравнение между състезанията като Лазарово и Тетевен.Защото организаторите имат съвсем различни цели.
                              Жоро иска да прави тежки траяли за много подготвени коли каквито още в България се броят сигорно на пръсти.
                              На другите състезания повечето организатори гледат да се преминават препятствия без да има особенни проблеми.Някой като направи по-тежко трасе веднага го оплюват че е невъзможно и непреодолимо.
                              Трудно се правят две състезания едновременно.
                              Някой каза за еднакъв правилни за всички състезания защо не помислят по тази тема!
                              https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

                              Коментар


                              • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

                                Всичкото ми видео събрано в едно!



                                Това е от мен!

                                P.S. Не хулете организаторите, така може само да ги демотивирате!
                                При 50лв. такса за участник и това е много!
                                Още веднъж благодарности към организаторите, за добрата навигация и специално към хората които ме издърпаха от трасето, че и джипа са ми оправили! След малко тръгвам да си го прибирам от Тетевен!
                                Eвгени Филчев
                                Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X